Ahbap’ın helikopteri bugün Marmaris’te

GÜNDEM 07.08.2021 - 10:03, Güncelleme: 07.08.2021 - 10:03
 

Ahbap’ın helikopteri bugün Marmaris’te

Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent’in açıkladığı kiralık helikopterin Fransa’dan yola çıktığı duyuruldu. Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Öğleden sonra Marmaris’teki ormanlarımızın üzerinde olacak ve yangınlar sönene kadar görev alacak” denildi.

haberimizvar.net- AHBAP Derneği’nin kurucusu olan ünlü şarkıcı Haluk Levent’in günlerdir söndürülemeyen orman yangınları için kiraladıklarını açıkladığı helikopterin Fransa’dan yola çıktığı duyuruldu. Ahbap Derneği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için kiraladığımız helikopter bugün Fransa’dan yola çıktı. Yarın öğleden sonra Marmaris’teki ormanlarımızın üzerinde olacak ve yangınlar sönene kadar görev alacak” denildi. Twitter hesabından açıklama yapan Levent, “Marmaris bölgesine göndereceğimiz helikopter Orman Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışacak” dedi.  ÖNCE KAZAKİSTAN’LA GÖRÜŞÜLDÜ  Haluk Levent ilk yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile görüştük. Ahbap Derneği olarak Kazakistan’dan geniş su deposu olan 1 helikopter kiralıyoruz. En az 5 gün kalacak. Marmaris bölgesine göndereceğimiz helikopter Orman Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışacak. Umarım bir aksilik çıkmaz” demişti. Daha sonra Kazakistan’dan vazgeçilerek Fransa’dan kiralama yapıldı.  FRANSIZ ŞİRKETİYLE ANLAŞTILAR  Fransız firmasından daha uygun teklif aldıklarını söyleyen Levent, “Kazakistan twitinden sonra daha uygun teklifi yapan Fransız Saf-Helico ile anlaşmıştık. Şu gördüğünüz helikopter şimdi havalandı ve bu gece Türkiye’de olacak. Yangınlar bitene kadar çalıştırmayı planladık. İzin konusunda yardımcı olan @TCTarim bürokratlarına teşekkür ediyoruz. Ve bu helikopteri siz bağışçılar sayesinde kiraladık. Bağışlar hala geliyor. Bağış yapan dostlarımı bu geceden itibaren yayınlamaya başlayacağım. Sağ olsunlar var olsunlar” diye bilgi verdi.  BAŞKA HELİKOPTERLER DE BULDUM  Helikopter kiralama konusundaki paylaşımlarından sonra birçok isimden sorular geldiğini belirten Haluk Levent, “Herkes ‘helikopteri biz nasıl kiralayacağız? Bize izin verirler mi?’ diye soruyor. Rusya’da 2 yangın uçağı buldum. Fransa’da ve İngiltere’de de buldum. Kiralamak isteyen holding sahipleri, güzel ülkemin iş insanları bana ulaşmanız yeterli” dedi.  YAPMAYIN, GERÇEKTEN ÜZÜLÜYORUZ  Haluk Levent’in helikopter kiraladıklarını açıklamasından sonra sosyal medya ikiye bölündü. Kendilerini devlet ile kıyasladıklarını öne süren takipçileri de sessiz kalmadı. Twitter hesabından paylaşım yapan şarkıcı, “Devletin kanunları çerçevesinde. Devletin onay verdiği dernek ile. Devletin izin verdiği basit helikopter kiralama işini paylaştık. Vay arkadaş. Devletle karşılaştırılıyoruz. Yapmayın, etmeyin! Devlet kurumları ile koordinasyonda olmasak bunu yapamazdık. Gerçekten üzülüyoruz” yanıtı verdi.  
Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent’in açıkladığı kiralık helikopterin Fransa’dan yola çıktığı duyuruldu. Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Öğleden sonra Marmaris’teki ormanlarımızın üzerinde olacak ve yangınlar sönene kadar görev alacak” denildi.

haberimizvar.net-  AHBAP Derneği’nin kurucusu olan ünlü şarkıcı Haluk Levent’in günlerdir söndürülemeyen orman yangınları için kiraladıklarını açıkladığı helikopterin Fransa’dan yola çıktığı duyuruldu. Ahbap Derneği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için kiraladığımız helikopter bugün Fransa’dan yola çıktı. Yarın öğleden sonra Marmaris’teki ormanlarımızın üzerinde olacak ve yangınlar sönene kadar görev alacak” denildi. Twitter hesabından açıklama yapan Levent, “ Marmaris bölgesine göndereceğimiz helikopter Orman Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışacak” dedi.

 ÖNCE KAZAKİSTAN’LA GÖRÜŞÜLDÜ

  Haluk Levent ilk yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile görüştük. Ahbap Derneği olarak Kazakistan’dan geniş su deposu olan 1 helikopter kiralıyoruz. En az 5 gün kalacak. Marmaris bölgesine göndereceğimiz helikopter Orman Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışacak. Umarım bir aksilik çıkmaz” demişti. Daha sonra Kazakistan’dan vazgeçilerek Fransa’dan kiralama yapıldı.

 FRANSIZ ŞİRKETİYLE ANLAŞTILAR

 Fransız firmasından daha uygun teklif aldıklarını söyleyen Levent, “Kazakistan twitinden sonra daha uygun teklifi yapan Fransız Saf-Helico ile anlaşmıştık. Şu gördüğünüz helikopter şimdi havalandı ve bu gece Türkiye’de olacak. Yangınlar bitene kadar çalıştırmayı planladık. İzin konusunda yardımcı olan @TCTarim bürokratlarına teşekkür ediyoruz. Ve bu helikopteri siz bağışçılar sayesinde kiraladık. Bağışlar hala geliyor. Bağış yapan dostlarımı bu geceden itibaren yayınlamaya başlayacağım. Sağ olsunlar var olsunlar” diye bilgi verdi.

 BAŞKA HELİKOPTERLER DE BULDUM

  Helikopter kiralama konusundaki paylaşımlarından sonra birçok isimden sorular geldiğini belirten Haluk Levent, “Herkes ‘helikopteri biz nasıl kiralayacağız? Bize izin verirler mi?’ diye soruyor. Rusya’da 2 yangın uçağı buldum. Fransa’da ve İngiltere’de de buldum. Kiralamak isteyen holding sahipleri, güzel ülkemin iş insanları bana ulaşmanız yeterli” dedi.

 YAPMAYIN, GERÇEKTEN ÜZÜLÜYORUZ

 Haluk Levent’in helikopter kiraladıklarını açıklamasından sonra sosyal medya ikiye bölündü. Kendilerini devlet ile kıyasladıklarını öne süren takipçileri de sessiz kalmadı. Twitter hesabından paylaşım yapan şarkıcı, “Devletin kanunları çerçevesinde. Devletin onay verdiği dernek ile. Devletin izin verdiği basit helikopter kiralama işini paylaştık. Vay arkadaş. Devletle karşılaştırılıyoruz. Yapmayın, etmeyin! Devlet kurumları ile koordinasyonda olmasak bunu yapamazdık. Gerçekten üzülüyoruz” yanıtı verdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.