Dünyanın en sıcak üçüncü Temmuz ayı

GÜNDEM 07.08.2021 - 10:25, Güncelleme: 07.08.2021 - 10:25
 

Dünyanın en sıcak üçüncü Temmuz ayı

Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi, geçtiğimiz Temmuz ayının 2019 ve 2016’nın ardından dünyada kayıtlara geçen en sıcak Temmuz olduğunu açıkladı.

haberimizvar.net-  Avrupa Birliği (AB) bilim insanları, geçtiğimiz Temmuz ayının kayıtlara geçmiş en sıcak üçüncü Temmuz olduğunu açıkladı. AB Copernicus İklim Değişikliği Servisi tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz ay Finlandiya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar olan bölgelerde olağandışı yüksek sıcaklıkların görüldüğü aktarıldı. AB uzmanları ayrıca geçtiğimiz ay, 2010 yılından bu yana Avrupa kıtasında görülen en yüksek sıcaklıkların kaydedildiğini bildirdi.  ÇOĞU BÖLGEDE ISINMA EĞİLİMİ VAR   Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi kıdemli bilim adamı Freja Vamborg, verdiği demeçte, “Küresel sıcaklıklara baktığımızda yıldan yıla, hatta aydan aya dalgalanmalar var” dedi. Vamborg, “Nihayetinde, gördüğümüz temel şey, küresel olarak ve dünyanın çoğu bölgesinde bir ısınma eğilimidir” diye konuştu.  ISI PATLAMALARI SÜRPRİZ DEĞİL  Imperial College London’daki Grantham Enstitüsü’nün iklim değişikliği konusundaki eş direktörü Ralf Toumi, uzun vadeli yükselen sıcaklık modeli göz önüne alındığında, son zamanlarda rekor kıran ısı patlamalarının sürpriz olmadığını söyledi. Toumi, “Bu, oynadığımız sürekli bir kumar ve biz sadece yüksek sayıları tekrar tekrar seçiyoruz” dedi.  AVUSTRALYA’DA REKOR KIRILDI  Copernicus, Avustralya’nın kuzeyindeki tropikal bölgelerde geçen ay en yüksek günlük maksimum sıcaklığının kaydedildiğini aktarırken Kuzey Afrika’daki sıcaklıkların “hemen hemen her yerde” normalden daha yüksek olduğunu söyledi. Almanya ve Rusya’nın bazı bölgelerinde de sıcaklıkların ortalamadan biraz daha düşük olduğu aktarıldı.  KAYITLAR 1950’YE KADAR GİDİYOR  Copernicus’un kayıtları 1950’ye kadar uzanıyor, ancak 19. yüzyılın ortalarına kadar uzanan diğer veri kümeleriyle çapraz şekilde kontrol ediliyor. Bilim insanları, sera gazı emisyonlarının gezegenin iklimini değiştirmesi nedeniyle son yedi yılda dünyanın en yüksek sıcaklarının görüldüğünü belirtiyor. 
Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi, geçtiğimiz Temmuz ayının 2019 ve 2016’nın ardından dünyada kayıtlara geçen en sıcak Temmuz olduğunu açıkladı.

haberimizvar.net-   Avrupa Birliği (AB) bilim insanları, geçtiğimiz Temmuz ayının kayıtlara geçmiş en sıcak üçüncü Temmuz olduğunu açıkladı. AB Copernicus İklim Değişikliği Servisi tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz ay Finlandiya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar olan bölgelerde olağandışı yüksek sıcaklıkların görüldüğü aktarıldı. AB uzmanları ayrıca geçtiğimiz ay, 2010 yılından bu yana Avrupa kıtasında görülen en yüksek sıcaklıkların kaydedildiğini bildirdi.

 ÇOĞU BÖLGEDE ISINMA EĞİLİMİ VAR 

  Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi kıdemli bilim adamı Freja Vamborg, verdiği demeçte, “Küresel sıcaklıklara baktığımızda yıldan yıla, hatta aydan aya dalgalanmalar var” dedi. Vamborg, “Nihayetinde, gördüğümüz temel şey, küresel olarak ve dünyanın çoğu bölgesinde bir ısınma eğilimidir” diye konuştu.

 ISI PATLAMALARI SÜRPRİZ DEĞİL

 Imperial College London’daki Grantham Enstitüsü’nün iklim değişikliği konusundaki eş direktörü Ralf Toumi, uzun vadeli yükselen sıcaklık modeli göz önüne alındığında, son zamanlarda rekor kıran ısı patlamalarının sürpriz olmadığını söyledi. Toumi, “Bu, oynadığımız sürekli bir kumar ve biz sadece yüksek sayıları tekrar tekrar seçiyoruz” dedi.

 AVUSTRALYA’DA REKOR KIRILDI

 Copernicus, Avustralya’nın kuzeyindeki tropikal bölgelerde geçen ay en yüksek günlük maksimum sıcaklığının kaydedildiğini aktarırken Kuzey Afrika’daki sıcaklıkların “hemen hemen her yerde” normalden daha yüksek olduğunu söyledi. Almanya ve Rusya’nın bazı bölgelerinde de sıcaklıkların ortalamadan biraz daha düşük olduğu aktarıldı.

 KAYITLAR 1950’YE KADAR GİDİYOR

 Copernicus’un kayıtları 1950’ye kadar uzanıyor, ancak 19. yüzyılın ortalarına kadar uzanan diğer veri kümeleriyle çapraz şekilde kontrol ediliyor. Bilim insanları, sera gazı emisyonlarının gezegenin iklimini değiştirmesi nedeniyle son yedi yılda dünyanın en yüksek sıcaklarının görüldüğünü belirtiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.