Bakan Pakdemirli: Yangın şu anda uyuyor

GÜNDEM 07.08.2021 - 14:11, Güncelleme: 07.08.2021 - 14:11
 

Bakan Pakdemirli: Yangın şu anda uyuyor

Muğla’da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ile Çine ve Isparta Sütçüler’de yangının devam ettiğini söyleyen Orman Bakanı Pakdemirli, “Antalya’da 21 yangınla mücadele ettik. 8 bin 264 sorti su atıldı. Yangın şu an uyuyor” dedi.

haberimizvar.net-  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelindeki orman yangınlarına ilişkin bilgi vererek, son durumu açıkladı. Muğla’da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ile Çine ve Isparta Sütçüler yangınlarının devam ettiğini açıklayan Pakdemirli, “Sadece Antalya’da 8 bin 264 sorti su atıldı. 150 bin ton su hava ve yer araçlarından sıkıldı. Bir nevi yapay yağmurlama yapıldı. Yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 57 helikopter, insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi, 5 bin 250 orman personeliyle müdahale ediyoruz” dedi.  ANTALYA’DA 21 YANGINLA MÜCADELE  Bakan Pakdemirli şunları söyledi: “Antalya’da 21 yangınla mücadele ettik. Tanker uçaklar, İHA’lar, 19 helikopter, 300’e yakın arazöz, 1172 personel görev yaptı. Milas yangını devam ediyor. Yangın şu anda uyuyor. Önemli bir tehlike arz etmiyor. Muğla’da 15 orman yangını meydana geldi. Termik santrali ve turizm alanlarını da korumak için ciddi çaba sarf ettik. Yangının kontrol altına alındığı açıklamalarında sadece Bakanlığımızın açıklamalarını dikkate alın. 47 ilde 223 orman yangınıyla bugüne kadar orman teşkilatımız mücadele etti. 223 orman yangının 217’si kontrol altında”.   SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR  Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda da, Burdur Gölhisar, Aydın Karacasu ve Bozdoğan, Karabük, Muğla Marmaris, Seydikemer, Yılanlı yangınlarının kontrol altına alındığını açıklayan Pakdemirli, soğutma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. 
Muğla’da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ile Çine ve Isparta Sütçüler’de yangının devam ettiğini söyleyen Orman Bakanı Pakdemirli, “Antalya’da 21 yangınla mücadele ettik. 8 bin 264 sorti su atıldı. Yangın şu an uyuyor” dedi.

haberimizvar.net-  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelindeki orman yangınlarına ilişkin bilgi vererek, son durumu açıkladı. Muğla’da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ile Çine ve Isparta Sütçüler yangınlarının devam ettiğini açıklayan Pakdemirli, “Sadece Antalya’da 8 bin 264 sorti su atıldı. 150 bin ton su hava ve yer araçlarından sıkıldı. Bir nevi yapay yağmurlama yapıldı. Yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 57 helikopter, insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi, 5 bin 250 orman personeliyle müdahale ediyoruz” dedi.

 ANTALYA’DA 21 YANGINLA MÜCADELE

 Bakan Pakdemirli şunları söyledi: “Antalya’da 21 yangınla mücadele ettik. Tanker uçaklar, İHA’lar, 19 helikopter, 300’e yakın arazöz, 1172 personel görev yaptı. Milas yangını devam ediyor. Yangın şu anda uyuyor. Önemli bir tehlike arz etmiyor. Muğla’da 15 orman yangını meydana geldi. Termik santrali ve turizm alanlarını da korumak için ciddi çaba sarf ettik. Yangının kontrol altına alındığı açıklamalarında sadece Bakanlığımızın açıklamalarını dikkate alın. 47 ilde 223 orman yangınıyla bugüne kadar orman teşkilatımız mücadele etti. 223 orman yangının 217’si kontrol altında”. 

 SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda da, Burdur Gölhisar, Aydın Karacasu ve Bozdoğan, Karabük, Muğla Marmaris, Seydikemer, Yılanlı yangınlarının kontrol altına alındığını açıklayan Pakdemirli, soğutma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.