Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yangında son durumu anlattı

GÜNDEM 08.08.2021 - 11:24, Güncelleme: 08.08.2021 - 11:42
 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yangında son durumu anlattı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 11 gündür devam eden orman yangınına ilişkin, "Yangın dün itibariyle kontrol altına alındı. Bugün de tamamen bir gözlemleme şansımız oldu" dedi.

haberimizvar.net- Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'taki son durumu Halk TV'de katıldığı canlı yayında anlattı. Sözen, "Yangın dün itibariyle kontrol altına alındı. Bugün de tamamen bir gözlemleme şansımız oldu. Bugün kuvvetli bir yağmur yağdı 15-20 dakika kadar. Hem bölgeyi temizleme noktasında hem de yoğunluk nedeniyle yapılamayan soğutma çalışması için doğal bir soğutma çalışması oldu. Yangın riski Manavgat için her zaman var ama çok büyük ölçekte ormanlarımız zarar gördü." dedi. 'BİR ÇARESİZLİK ANIYDI' Yangınla mücadele esnasında simge hale gelen fotoğrafları hakkında da konuşan Sözen şunları söyledi: Koordinasyonun dört dörtlük götürüldüğü kanaatinde değilim. Herkes can hıraş çalıştı. Bakanlarımız buradaydı. Devletin bütün unsurları, kurumların çalışanları buradaydı ama koordinasyonda ciddi anlamda sıkıntılar olduğunu gözlemledim. Poyraz da bu süreyi tetikledi. Bir mahallede mücadele ediyorsunuz, sonra başka bir mahallede yangının olduğunu duyuyorsunuz. O fotoğrafların çekildiği anlarda dört noktadan kent merkezine yangın girmek üzereydi. Ulaşmam gereken yerlere ulaşamadığım için bir çaresizlik anıydı o an. Allaha şükürler olsun ki aştık. Gönüllülere de teşekkür eden Sözen, "Bu bize bir şeyi hatırlattı. Öfkenin, nefretin bizim ülkemize yakışmadığını, birlikte olduğumu zaman aşamadığımız bir sıkıntının olmadığını bize bir kez daha gösterdi. Çocuğundan büyüğüne herkes bu mücadelenin içinde oldu. Bunu görmek beni umutlandırdı. Bunu unutabilmem mümkün değil" 
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 11 gündür devam eden orman yangınına ilişkin, "Yangın dün itibariyle kontrol altına alındı. Bugün de tamamen bir gözlemleme şansımız oldu" dedi.

haberimizvar.net- Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'taki son durumu Halk TV'de katıldığı canlı yayında anlattı.

Sözen, " Yangın dün itibariyle kontrol altına alındı. Bugün de tamamen bir gözlemleme şansımız oldu. Bugün kuvvetli bir yağmur yağdı 15-20 dakika kadar. Hem bölgeyi temizleme noktasında hem de yoğunluk nedeniyle yapılamayan soğutma çalışması için doğal bir soğutma çalışması oldu. Yangın riski Manavgat için her zaman var ama çok büyük ölçekte ormanlarımız zarar gördü." dedi.

'BİR ÇARESİZLİK ANIYDI'

Yangınla mücadele esnasında simge hale gelen fotoğrafları hakkında da konuşan Sözen şunları söyledi:

Koordinasyonun dört dörtlük götürüldüğü kanaatinde değilim. Herkes can hıraş çalıştı. Bakanlarımız buradaydı. Devletin bütün unsurları, kurumların çalışanları buradaydı ama koordinasyonda ciddi anlamda sıkıntılar olduğunu gözlemledim. Poyraz da bu süreyi tetikledi. Bir mahallede mücadele ediyorsunuz, sonra başka bir mahallede yangının olduğunu duyuyorsunuz. O fotoğrafların çekildiği anlarda dört noktadan kent merkezine yangın girmek üzereydi. Ulaşmam gereken yerlere ulaşamadığım için bir çaresizlik anıydı o an. Allaha şükürler olsun ki aştık.

Gönüllülere de teşekkür eden Sözen, "Bu bize bir şeyi hatırlattı. Öfkenin, nefretin bizim ülkemize yakışmadığını, birlikte olduğumu zaman aşamadığımız bir sıkıntının olmadığını bize bir kez daha gösterdi. Çocuğundan büyüğüne herkes bu mücadelenin içinde oldu. Bunu görmek beni umutlandırdı. Bunu unutabilmem mümkün değil" 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.