Sosyal medya gözaltıları başladı

GÜNDEM 09.08.2021 - 18:33, Güncelleme: 09.08.2021 - 18:33
 

Sosyal medya gözaltıları başladı

Orman yangınları sırasında eleştirel paylaşımlar yapanların iktidar tarafından hedef gösterilmesi üzerine başlatılan sosyal medya avında Antalya’dan 66 kişi belirlendi. Belirlenen isimlerden 5’i dün gözaltına alındı.

HABERİMİZVAR – Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayıp Akseki, Gündoğmuş, Alanya ve İbradı ilçelerine yayılan orman yangınları sırasında yaşanan eksiklikleri ve ilgili kurumların yetersizliğini eleştirenler hakkında açılan sosyal medya avı başladı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen başlatılan soruşturmada kimliği tespit edilen 66 kişiden 5’i dün gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’, ‘devletin kurumlarını aşağılama’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarının adliyeye sevk edildi. HABER SİTELERİNE DE İNCELEME İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 28 Temmuz’da Manavgat ilçesinde ve daha sonra ülkenin farklı yerlerinde başlayan yangınlarla ilgili paylaşımlar yaptıkları iddiasıyla 1742 sosyal medya hesabı ile haber sayfaları ve 1347 web sitesini incelemeye aldı. Sosyal medya hesaplarının ve internet haber sitelerinin incelenmesine yönelik sanal devriye çalışması sırasında 66 kişi. belirlendi. Ayrıca 17 sosyal medya sayfası ve haber sitesi hakkında erişime engellenmeleri için sulh ceza hakimliğine başvuruda bulunuldu.
Orman yangınları sırasında eleştirel paylaşımlar yapanların iktidar tarafından hedef gösterilmesi üzerine başlatılan sosyal medya avında Antalya’dan 66 kişi belirlendi. Belirlenen isimlerden 5’i dün gözaltına alındı.

HABERİMİZVAR – Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayıp Akseki, Gündoğmuş, Alanya ve İbradı ilçelerine yayılan orman yangınları sırasında yaşanan eksiklikleri ve ilgili kurumların yetersizliğini eleştirenler hakkında açılan sosyal medya avı başladı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen başlatılan soruşturmada kimliği tespit edilen 66 kişiden 5’i dün gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’, ‘devletin kurumlarını aşağılama’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarının adliyeye sevk edildi.

HABER SİTELERİNE DE İNCELEME

İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 28 Temmuz’da Manavgat ilçesinde ve daha sonra ülkenin farklı yerlerinde başlayan yangınlarla ilgili paylaşımlar yaptıkları iddiasıyla 1742 sosyal medya hesabı ile haber sayfaları ve 1347 web sitesini incelemeye aldı. Sosyal medya hesaplarının ve internet haber sitelerinin incelenmesine yönelik sanal devriye çalışması sırasında 66 kişi. belirlendi. Ayrıca 17 sosyal medya sayfası ve haber sitesi hakkında erişime engellenmeleri için sulh ceza hakimliğine başvuruda bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.