YKS'de baraj puanı düştü

GÜNDEM 10.08.2021 - 17:33, Güncelleme: 10.08.2021 - 17:47
 

YKS'de baraj puanı düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda baraj puanının düştüğünü duyurdu. Buna göre baraj puanı Temel Yeterlilik Testi’nde 140, Alan Yeterlilik Testleri ve Yabancı Dil Testi’nde 170 olarak uygulanacak.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) baraj puanının düştüğünü açıkladı. Erdoğan, “Baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT’de 170 olarak uygulanacaktır” dedi. Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üniversite sınavlarında baraj puanlarının düşürülmesine yönelik açıklamalarının ardından başlattığı çalışma tamamlandı. TYT 140, AYT VE YDT 170’E İNDİ YÖK, Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ‘YKS barajı’ konusunda toplantı yaptı. YÖK, tamamlanan çalışmayı, Erdoğan’a da sundu. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT’de 170 olarak uygulanacaktır” dedi. BAHÇELİ ‘SINAV KALKSIN’ DEDİ Erdoğan, açıklamasında, “Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, geçen hafta dört TV kanalının ortak yayınında üniversite sınavına giren ve 180 puan barajının altında kalan gençlere bir şans verilmesi için çalışma yapılmasını istemişti. Bahçeli de, daha önce de dile getirdiği üniversite sınavlarının kaldırılması yönündeki çağrısını tekrarlamıştı.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda baraj puanının düştüğünü duyurdu. Buna göre baraj puanı Temel Yeterlilik Testi’nde 140, Alan Yeterlilik Testleri ve Yabancı Dil Testi’nde 170 olarak uygulanacak.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) baraj puanının düştüğünü açıkladı. Erdoğan, “Baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT’de 170 olarak uygulanacaktır” dedi. Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üniversite sınavlarında baraj puanlarının düşürülmesine yönelik açıklamalarının ardından başlattığı çalışma tamamlandı.

TYT 140, AYT VE YDT 170’E İNDİ

YÖK, Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ‘YKS barajı’ konusunda toplantı yaptı. YÖK, tamamlanan çalışmayı, Erdoğan’a da sundu. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT’de 170 olarak uygulanacaktır” dedi.

BAHÇELİ ‘SINAV KALKSIN’ DEDİ

Erdoğan, açıklamasında, “Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, geçen hafta dört TV kanalının ortak yayınında üniversite sınavına giren ve 180 puan barajının altında kalan gençlere bir şans verilmesi için çalışma yapılmasını istemişti. Bahçeli de, daha önce de dile getirdiği üniversite sınavlarının kaldırılması yönündeki çağrısını tekrarlamıştı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.