Mültecilere ‘koktukları için’ ev yok

GÜNDEM 10.08.2021 - 18:25, Güncelleme: 10.08.2021 - 18:25
 

Mültecilere ‘koktukları için’ ev yok

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancıların su ve çöp ücretlerine 10 kat zam yapılacağını söylemesinden sonra ırkçılık tartışmalarının odağı haline gelen Bolu’da bir apartman yönetimi yabancı uyruklulara ev kiralanmayacağını duyurdu.

HABERİMİZVAR – Bolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancı uyrukluların su ve katı atık ücretlerini 10 katına çıkaracağını açıklamasının tartışmaları devam ederken, kentte bir apartman yönetimi yabancı uyruklu kişilere ve mültecilere kiralık ev vermeme kararı aldı. Apartman yönetimi bir buçuk yıldır apartmanda oturan Iraklı aileyi de ‘kurallara uymadıkları, rahatsızlık verdikleri ve tenleri koktuğu’ iddiasıyla apartmandan çıkarmaya karar verdi. KARAR APARTMAN GİRİŞİNE ASILDI Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ırkçı açıklamaları ve uygulamaları sonrası kentte yabancı uyruklu kişilere ve mültecilere yönelik tepkiler arttı. Sağlık Mahallesi’nde bulunan Değercen Apartmanı’nın yönetimi, Iraklı aileye evi boşaltması için 45 gün süre verdi. Yönetim, yabancı uyruklulara kiralık ev vermeme kararı alıp apartman girişine astı. IRAKLI AİLE DAİREYİ BOŞALTACAK 1.5 yıldır Değercan Apartmanı’nın beşinci katında oturduğunu söyleyen Iraklı Hüseyin Kerim, “Herhangi bir rahatsızlık vermiyoruz. Sadece Iraklı olduğumuz için, yabancı olduğumuz için böyle yapıyorlar. Yapacak bir şey yok, çıkacağız. Belediye başkanının açıklamalarıyla ilgisi var mı bilmiyorum. 1.5 yıldır bu apartmanda yaşıyorum. 45 gün süre verdiler. Ev bakıyorum. İnşallah ev verirler ama belki de Iraklı olduğum için vermeyecekler. Bazı komşular ‘acele etme, yanlış karar’ dediler” diye konuştu. APARTMAN YÖNETİCİSİ: KOKUYORLAR Daha önce de apartmanda bulunan Suriyeli bir aileyi çıkardıklarını belirten apartman yöneticisi Hakkı Elçin ise, “2 karısı 10 çocuğu vardı. Çok kalabalıktılar ve gürültü yapıyorlardı. Onları karar alıp çıkardık. Bu aile de apartman kurallarına uymuyor. Apartman ve merdiven temizliğiyle ilgili şikayetlerimiz var. Yönetim olarak apartmana bir daha yabancı uyruklu kiracı alınmaması için ortak karar aldık. Irkçılık durumu söz konusu değil. Biz rahatsızlık duyuyoruz. Yapılan yemeklerden dolayı apartmanda koku fazla oluyor. Eşi hamile olanlar var. Yemekleri baharatlı pişiriyorlar. Biraz da tenleri koktuğu için rahatsızlık oldu. Bu da karar almamızı tetikledi” dedi. 
Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancıların su ve çöp ücretlerine 10 kat zam yapılacağını söylemesinden sonra ırkçılık tartışmalarının odağı haline gelen Bolu’da bir apartman yönetimi yabancı uyruklulara ev kiralanmayacağını duyurdu.

HABERİMİZVAR – Bolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancı uyrukluların su ve katı atık ücretlerini 10 katına çıkaracağını açıklamasının tartışmaları devam ederken, kentte bir apartman yönetimi yabancı uyruklu kişilere ve mültecilere kiralık ev vermeme kararı aldı. Apartman yönetimi bir buçuk yıldır apartmanda oturan Iraklı aileyi de ‘kurallara uymadıkları, rahatsızlık verdikleri ve tenleri koktuğu’ iddiasıyla apartmandan çıkarmaya karar verdi.

KARAR APARTMAN GİRİŞİNE ASILDI

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ırkçı açıklamaları ve uygulamaları sonrası kentte yabancı uyruklu kişilere ve mültecilere yönelik tepkiler arttı. Sağlık Mahallesi’nde bulunan Değercen Apartmanı’nın yönetimi, Iraklı aileye evi boşaltması için 45 gün süre verdi. Yönetim, yabancı uyruklulara kiralık ev vermeme kararı alıp apartman girişine astı.

IRAKLI AİLE DAİREYİ BOŞALTACAK

1.5 yıldır Değercan Apartmanı’nın beşinci katında oturduğunu söyleyen Iraklı Hüseyin Kerim, “Herhangi bir rahatsızlık vermiyoruz. Sadece Iraklı olduğumuz için, yabancı olduğumuz için böyle yapıyorlar. Yapacak bir şey yok, çıkacağız. Belediye başkanının açıklamalarıyla ilgisi var mı bilmiyorum. 1.5 yıldır bu apartmanda yaşıyorum. 45 gün süre verdiler. Ev bakıyorum. İnşallah ev verirler ama belki de Iraklı olduğum için vermeyecekler. Bazı komşular ‘acele etme, yanlış karar’ dediler” diye konuştu.

APARTMAN YÖNETİCİSİ: KOKUYORLAR

Daha önce de apartmanda bulunan Suriyeli bir aileyi çıkardıklarını belirten apartman yöneticisi Hakkı Elçin ise, “2 karısı 10 çocuğu vardı. Çok kalabalıktılar ve gürültü yapıyorlardı. Onları karar alıp çıkardık. Bu aile de apartman kurallarına uymuyor. Apartman ve merdiven temizliğiyle ilgili şikayetlerimiz var. Yönetim olarak apartmana bir daha yabancı uyruklu kiracı alınmaması için ortak karar aldık. Irkçılık durumu söz konusu değil. Biz rahatsızlık duyuyoruz. Yapılan yemeklerden dolayı apartmanda koku fazla oluyor. Eşi hamile olanlar var. Yemekleri baharatlı pişiriyorlar. Biraz da tenleri koktuğu için rahatsızlık oldu. Bu da karar almamızı tetikledi” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.