Evi yananlara 150 bin Euro destek

GÜNDEM 11.08.2021 - 15:45, Güncelleme: 11.08.2021 - 15:45
 

Evi yananlara 150 bin Euro destek

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, orman yangınlarında evlerini kaybedenlere 150 bin Euro’ya kadar ödeme yapılacağını, çiftçilere de 4 bin Euro’luk yardım sağlanacağını duyurdu. Yangından etkilenen şirketlerin zararının yüzde 70’ini devlet karşılayacak.

haberimizvar.net- Yunanistan’da yangın söndürme çalışmaları dokuzuncu günüde devam ederken, Başbakan Kiryakos Miçotakis, orman yangınlarından etkilenenleri desteklemek için bakanlar kurulu toplantısında kararlaştırılan maddi yardımları açıkladı. Yangınlarda, evlerini ve mülklerini kaybedenlere 150 bin Euro’ya kadar ödeme yapılacağını duyuran Miçotakis, çiftçilere de 4 bin Euro yardım verileceğini söyledi. Ayrıca, 500 Euroluk kira desteği sağlanacağı belirtildi.  ZARARIN YÜZDE 70’İ KARŞILANACAK  Bu kapsamda, yangından etkilenen şirketlerin zararının yüzde 70’i devlet tarafından karşılanacak ve felaketzedeler vergi yükümlülüklerinden muaf tutulacak. Ülke genelinde hasarın gözden geçirilmesi için Evia’da devam eden yangınların söndürülmesinin bekleneceğini aktaran Miçotakis, söz konusu uygulamaların 18 Ağustos’tan sonra devreye girecek arogi.gov.gr platformuna yapılan başvurular üzerine uygulamaya sokulacağını aktardı.  500 MİLYONLUK EURO EK KAYNAK  Geçtiğimiz günlerde, ‘yangınla mücadelede gösterilen başarısızlıktan ötürü’ özür dileyen Miçotakis, zararın telafisi için 500 milyon Euro hacminde ek kaynak ayrılacağını duyurmuştu. Yunanistan Başbakanı, “Evlerini ve mülklerini yanarken gören vatandaşların acısını anlıyorum. Yapılan her yanlış tespit edilecek ve gerekli durumlarda sorumluluklar dağıtılacaktır” ifadelerini kullanmıştı. 
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, orman yangınlarında evlerini kaybedenlere 150 bin Euro’ya kadar ödeme yapılacağını, çiftçilere de 4 bin Euro’luk yardım sağlanacağını duyurdu. Yangından etkilenen şirketlerin zararının yüzde 70’ini devlet karşılayacak.

haberimizvar.net- Yunanistan’da yangın söndürme çalışmaları dokuzuncu günüde devam ederken, Başbakan Kiryakos Miçotakis, orman yangınlarından etkilenenleri desteklemek için bakanlar kurulu toplantısında kararlaştırılan maddi yardımları açıkladı. Yangınlarda, evlerini ve mülklerini kaybedenlere 150 bin Euro’ya kadar ödeme yapılacağını duyuran Miçotakis, çiftçilere de 4 bin Euro yardım verileceğini söyledi. Ayrıca, 500 Euroluk kira desteği sağlanacağı belirtildi.

 ZARARIN YÜZDE 70’İ KARŞILANACAK

 Bu kapsamda, yangından etkilenen şirketlerin zararının yüzde 70’i devlet tarafından karşılanacak ve felaketzedeler vergi yükümlülüklerinden muaf tutulacak. Ülke genelinde hasarın gözden geçirilmesi için Evia’da devam eden yangınların söndürülmesinin bekleneceğini aktaran Miçotakis, söz konusu uygulamaların 18 Ağustos’tan sonra devreye girecek arogi.gov.gr platformuna yapılan başvurular üzerine uygulamaya sokulacağını aktardı.

 500 MİLYONLUK EURO EK KAYNAK

 Geçtiğimiz günlerde, ‘yangınla mücadelede gösterilen başarısızlıktan ötürü’ özür dileyen Miçotakis, zararın telafisi için 500 milyon Euro hacminde ek kaynak ayrılacağını duyurmuştu. Yunanistan Başbakanı, “Evlerini ve mülklerini yanarken gören vatandaşların acısını anlıyorum. Yapılan her yanlış tespit edilecek ve gerekli durumlarda sorumluluklar dağıtılacaktır” ifadelerini kullanmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.