Afet bölgesi ilan edilsin

GÜNDEM 11.08.2021 - 18:31, Güncelleme: 11.08.2021 - 18:31
 

Afet bölgesi ilan edilsin

Sel mağduru Başkale ilçesinin afet bölgesi ilan edilmesini isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlıu, “Kimse kendini yalnız hissetmesin, anca beraber kanca beraber” dedi.

HABERİMİZVAR – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, selden etkilenen Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç köyüne gelerek vatandaşları ziyaret etti. Selzedelerin taleplerinin karşılanacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Muhtar arkadaşımıza dedim ki, ‘Her bir evin ihtiyacı neyse, yatağından buzdolabına kadar bir listesini yapın, Van İl Başkanımıza teslim edin, bütün bu ihtiyaçları karşılayacağız’. Bu sözü verdik, yapacağız. Kimse yalnız hissetmesin, el birliğiyle tüm sorunları çözeceğiz. Anca beraber kanca beraber” diye konuştu. ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ Kılıçdaroğlu, Başkale’ye bağlı Esenyamaç köyüne gelerek 11 gün önce üst üste yaşanan iki selden etkilenen yurttaşları ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti. Esenyamaç Köyü Muhtarı Ayhan Korkmaz ile birlikte inceleme yapan Kılıçdaroğlu, “Gelirken AFAD çadırlarını da gördük. Orada da yetkililer vardı, ilk müdahaleyi yapmışlar. Bazı yollar açılmış vaziyette. Muhtarımızın da ifade ettiği gibi, Türkiye bir bütün olarak tüm sorunlara kilitleniyor. Vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşıyorsa o mağduriyeti gidermek için hepimiz elimizden geleni yapıyoruz” dedi. TAZİYE EVİ VE CAMİ TALEBİ VAR Köylülerin kendilerinden isteklerinin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bir taziye evi talebi var, onu yapacağız. Cami yapılacaktı, onu da yapacağız, bu konuda söz verdik. Kadın kardeşlerimiz evlerinde bir şey kalmadığını, selden büyük zarar gördüklerini ifade ettiler. Ben de muhtar arkadaşımıza dedim ki, ‘her bir evin ihtiyacı neyse, yatağından buzdolabına kadar bir listesini yapın, Van İl Başkanımıza teslim edin, bütün bu ihtiyaçları karşılayacağız.’ Bu sözü verdik, yapacağız” diye bilgi verdi. ANCA BERABER KANCA BERABER  “Esenyamaç da kuşkusuz o da görüyor. Hiç kimse kendini Türkiye’de yalnız hissetmesin. Hep beraber ülkenin sorunlarına kilitlendik. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bugün Karadeniz’de de sel felaketi oldu. Can kaybı da var. Ölene Allah’tan rahmet diliyoruz. Arkadaşlarımız, Grup Başkanvekilimiz orada. Elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Tekrar geçmiş olsun diliyorum. Kimse yalnız hissetmesin, el birliğiyle tüm sorunları çözeceğiz. Anca beraber kanca beraber”. AFET BÖLGESİ İLAN EDİLEBİLİR Van’da afet bölgesi ilan edilmesiyle ilgili taleplerin de olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Karadeniz’de Rize’de yapıldı. Yangın olan bölgelerde de yapıldı. Buralarda da afetin büyüklüğüne, içeriğine bakmak lazım. Buraya baktığınız zaman çok büyük bir afet yaşanmış. Aslında insanlar muhtarın erken uyarısı üzerine evlerini terk etmişler. Yoksa çok sayıda can kaybının olacağı da söyleniyor. Dolayısıyla afet bölgesi ilan edilebilir. Ama bütün ihtiyaçları karşılayacağız. O sözü verdik. Sınır kapısının açılması isteniyor, evet açılmalı. Karşılıklı ilişkiler kurulmalı. Bu konuda Van’da da bir açıklama yapacağız. Sınır kapısına gideceğiz. Van’ın sorunları var, ama sorunları çözme irademiz de gücümüz de var. Bunu yapacağız inşallah”.
Sel mağduru Başkale ilçesinin afet bölgesi ilan edilmesini isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlıu, “Kimse kendini yalnız hissetmesin, anca beraber kanca beraber” dedi.

HABERİMİZVAR – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, selden etkilenen Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç köyüne gelerek vatandaşları ziyaret etti. Selzedelerin taleplerinin karşılanacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Muhtar arkadaşımıza dedim ki, ‘Her bir evin ihtiyacı neyse, yatağından buzdolabına kadar bir listesini yapın, Van İl Başkanımıza teslim edin, bütün bu ihtiyaçları karşılayacağız’. Bu sözü verdik, yapacağız. Kimse yalnız hissetmesin, el birliğiyle tüm sorunları çözeceğiz. Anca beraber kanca beraber” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Kılıçdaroğlu, Başkale’ye bağlı Esenyamaç köyüne gelerek 11 gün önce üst üste yaşanan iki selden etkilenen yurttaşları ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti. Esenyamaç Köyü Muhtarı Ayhan Korkmaz ile birlikte inceleme yapan Kılıçdaroğlu, “Gelirken AFAD çadırlarını da gördük. Orada da yetkililer vardı, ilk müdahaleyi yapmışlar. Bazı yollar açılmış vaziyette. Muhtarımızın da ifade ettiği gibi, Türkiye bir bütün olarak tüm sorunlara kilitleniyor. Vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşıyorsa o mağduriyeti gidermek için hepimiz elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

TAZİYE EVİ VE CAMİ TALEBİ VAR

Köylülerin kendilerinden isteklerinin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bir taziye evi talebi var, onu yapacağız. Cami yapılacaktı, onu da yapacağız, bu konuda söz verdik. Kadın kardeşlerimiz evlerinde bir şey kalmadığını, selden büyük zarar gördüklerini ifade ettiler. Ben de muhtar arkadaşımıza dedim ki, ‘her bir evin ihtiyacı neyse, yatağından buzdolabına kadar bir listesini yapın, Van İl Başkanımıza teslim edin, bütün bu ihtiyaçları karşılayacağız.’ Bu sözü verdik, yapacağız” diye bilgi verdi.

ANCA BERABER KANCA BERABER

 “Esenyamaç da kuşkusuz o da görüyor. Hiç kimse kendini Türkiye’de yalnız hissetmesin. Hep beraber ülkenin sorunlarına kilitlendik. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bugün Karadeniz’de de sel felaketi oldu. Can kaybı da var. Ölene Allah’tan rahmet diliyoruz. Arkadaşlarımız, Grup Başkanvekilimiz orada. Elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Tekrar geçmiş olsun diliyorum. Kimse yalnız hissetmesin, el birliğiyle tüm sorunları çözeceğiz. Anca beraber kanca beraber”.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLEBİLİR

Van’da afet bölgesi ilan edilmesiyle ilgili taleplerin de olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Karadeniz’de Rize’de yapıldı. Yangın olan bölgelerde de yapıldı. Buralarda da afetin büyüklüğüne, içeriğine bakmak lazım. Buraya baktığınız zaman çok büyük bir afet yaşanmış. Aslında insanlar muhtarın erken uyarısı üzerine evlerini terk etmişler. Yoksa çok sayıda can kaybının olacağı da söyleniyor. Dolayısıyla afet bölgesi ilan edilebilir. Ama bütün ihtiyaçları karşılayacağız. O sözü verdik. Sınır kapısının açılması isteniyor, evet açılmalı. Karşılıklı ilişkiler kurulmalı. Bu konuda Van’da da bir açıklama yapacağız. Sınır kapısına gideceğiz. Van’ın sorunları var, ama sorunları çözme irademiz de gücümüz de var. Bunu yapacağız inşallah”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.