Burhan Kuzu’nun danışmanına suç duyurusu

GÜNDEM 11.08.2021 - 18:57, Güncelleme: 11.08.2021 - 18:57
 

Burhan Kuzu’nun danışmanına suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Burhan Kuzu, ciddi paralara iş takibi yapardı. Fuat Oktay’a da çok iş çözdürdü” diyen Kuzu’nun danışmanı Sinan Çiftçi’den şikayetçi oldu.

HABERİMİZVAR– Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kendisine yönelik iddiaları nedeniyle Burhan Kuzu’nun danışmanı Sinan Çiftçi hakkında suç duyurusunda bulundu. Oktay’ın avukatı Deniz Yazar tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Çiftçi’nin, 8 Ağustos’ta bir Youtube kanalındaki yayında Fuat Oktay’a yönelik “hakarette bulunduğu” iddia edildi. Dilekçede, Çiftçi’nin, “gerçekle örtüşmesi mümkün olmayan çirkin ithamlarda bulunduğu” öne sürüldü. ‘HAKARET’ İDDİASIYLA DİLEKÇE Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “hakaret” suçuna ilişkin 125. maddesindeki hükümler ile Anayasa’nın 26. maddesindeki “Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti” hükümlerinin hatırlatıldığı dilekçede, Çiftçi’nin Oktay ile ilgili sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında bulunmadığı, bu sözlerin eleştiri sınırları içinde değerlendirilmesinin de mümkün olmadığı savunuldu. Dilekçede, Çiftçi’nin ifadelerinin, Oktay’ın “onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek” nitelikte olduğu belirtildi. SEDAT PEKER GÜNDEME GETİRDİ AKP’de milletvekilliği dahil birçok görevde bulunan Burhan Kuzu’nun adı, geçtiğimiz günlerde Sedat Peker’in iddialarıyla yeniden gündeme geldi. Kuzu’nun mafyanın mahkemelerdeki ve Adli Tıp’taki işlerini takip ettiğini söyleyen Peker’in iddiaları gündeme yerleşti. İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ile fotoğrafı ortaya yayınlanmış ve Zindaşti’nin serbest kalması için yargı görevlilerini aradığı ortaya çıkmıştı. Kuzu hakkında soruşturmalar ve dava açılmıştı. Bir davada 5 yıla kadar hapsi istenen Kuzu’nun, 1 Kasım 2020’de korona virüsü (Covid-19) nedeniyle vefat ettiği açıklandı. CİDDİ PARALARA İŞ TAKİBİ YAPARDI Kuzu’nun danışmanı Sinan Çiftçi, 8 Ağustos 2021’de Bizim TV Youtube kanalındaki açıklamasında Kuzu’nun öldürüldüğünü iddia etti. Kuzu’nun “Fuat Oktay, Berat Albayrak ve Mustafa Şentop’a çok iş çözdürdüğünü” öne süren Çiftçi, “Burhan Kuzu, ciddi paralara iş takibi yapardı. En çok Berat Albayrak’ı kullanırdı. Fuat Oktay, Mustafa Şentop’a da çok iş çözdürdü. Bu olaylar daha da büyümesin diye Zindaşti dosyasını kapatmak için hastanede Burhan Kuzu’nun fişini çektiler diye düşünüyorum” dedi. 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Burhan Kuzu, ciddi paralara iş takibi yapardı. Fuat Oktay’a da çok iş çözdürdü” diyen Kuzu’nun danışmanı Sinan Çiftçi’den şikayetçi oldu.

HABERİMİZVAR– Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kendisine yönelik iddiaları nedeniyle Burhan Kuzu’nun danışmanı Sinan Çiftçi hakkında suç duyurusunda bulundu. Oktay’ın avukatı Deniz Yazar tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Çiftçi’nin, 8 Ağustos’ta bir Youtube kanalındaki yayında Fuat Oktay’a yönelik “hakarette bulunduğu” iddia edildi. Dilekçede, Çiftçi’nin, “gerçekle örtüşmesi mümkün olmayan çirkin ithamlarda bulunduğu” öne sürüldü.

‘HAKARET’ İDDİASIYLA DİLEKÇE

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “hakaret” suçuna ilişkin 125. maddesindeki hükümler ile Anayasa’nın 26. maddesindeki “Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti” hükümlerinin hatırlatıldığı dilekçede, Çiftçi’nin Oktay ile ilgili sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında bulunmadığı, bu sözlerin eleştiri sınırları içinde değerlendirilmesinin de mümkün olmadığı savunuldu. Dilekçede, Çiftçi’nin ifadelerinin, Oktay’ın “onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek” nitelikte olduğu belirtildi.

SEDAT PEKER GÜNDEME GETİRDİ

AKP’de milletvekilliği dahil birçok görevde bulunan Burhan Kuzu’nun adı, geçtiğimiz günlerde Sedat Peker’in iddialarıyla yeniden gündeme geldi. Kuzu’nun mafyanın mahkemelerdeki ve Adli Tıp’taki işlerini takip ettiğini söyleyen Peker’in iddiaları gündeme yerleşti. İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ile fotoğrafı ortaya yayınlanmış ve Zindaşti’nin serbest kalması için yargı görevlilerini aradığı ortaya çıkmıştı. Kuzu hakkında soruşturmalar ve dava açılmıştı. Bir davada 5 yıla kadar hapsi istenen Kuzu’nun, 1 Kasım 2020’de korona virüsü (Covid-19) nedeniyle vefat ettiği açıklandı.

CİDDİ PARALARA İŞ TAKİBİ YAPARDI

Kuzu’nun danışmanı Sinan Çiftçi, 8 Ağustos 2021’de Bizim TV Youtube kanalındaki açıklamasında Kuzu’nun öldürüldüğünü iddia etti. Kuzu’nun “Fuat Oktay, Berat Albayrak ve Mustafa Şentop’a çok iş çözdürdüğünü” öne süren Çiftçi, “Burhan Kuzu, ciddi paralara iş takibi yapardı. En çok Berat Albayrak’ı kullanırdı. Fuat Oktay, Mustafa Şentop’a da çok iş çözdürdü. Bu olaylar daha da büyümesin diye Zindaşti dosyasını kapatmak için hastanede Burhan Kuzu’nun fişini çektiler diye düşünüyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.