Can dostları yaşattılar

GÜNDEM 12.08.2021 - 15:33, Güncelleme: 12.08.2021 - 15:33
 

Can dostları yaşattılar

Manavgat'ta hayatı durma noktasına getiren orman yangınlarında doğadaki canlılara destek olmak ve tedavi etmek için gönüllü çalışma gerçekleştiren veteriner hekimler, Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi'nde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

haberimizvar.net- Manavgat Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Manavgat Veteriner Hekimleri Temsilcisi Vedat Gün, yangında zarar gören hayvanların ihtiyaçlarının ve tedavilerinin düzenli yapıldığını söyledi. Gün, “Antalya Büyükşehir Belediyemiz, Manavgat Belediyemiz, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Konseyi, Antalya Veterinerler Odası, İl Tarım ve İlçe Tarım Müdürlüğü ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen veteriner arkadaşlarımızla birlikte koordineli çalışma yürüterek canlarımıza ulaşmaya gayret ettik. Yangından zarar gören binlerce hayvanı serum, ilaç, mama desteği ve tedavilerle kurtararak yeniden hayata tutunmasını sağladık. Durumu ağır olan kedi, köpek, tavşan gibi hayvanlarımızı ise Manavgat Belediyemizin büyük desteği ve ev sahipliği yapması sayesinde hayvan barınağında tedavi altına aldık. Gönüllü hekimlerimizin kendi evleri yanmasına rağmen bizim mücadelemize destek olması ise bir fazla can kurtarmamıza katkı sağladı. Bizlere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 'DOST' ELİ UZANDI Veteriner hekimlerle birlikte yangın bölgelerinde mücadele eden PawGuards (Pati Koruyucuları) platformu ise termal kamera, drone ve eğitimli köpekler ile tedavi çalışmalarına destek veriyor. Türkiye'nin en büyük sokak hayvanlarını besleme platformu olan PawGuards ekibinde yer alan 8 yaşındaki eğitimli köpek 'Dost', arama kurtarma çalışmalarında en ön safta yer alarak diğer canlılara ulaşmada büyük rol oynadı. Platform kurucusu Erkin Erdoğdu, platformun 'Dost' sayesinde kurulduğunu belirterek, verilen mücadelede büyük bir desteği olduğunu söyledi. 'BU YARAYI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ' Türkiye'nin dört bir yanından gelen gönüllü veteriner hekimler ve Manavgatlı veterinerlerin verdiği can kurtarma mücadelesinin önemine dikkat çeken Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yangında zarar gören her canlının sağlığına kavuşması için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getirdi. Başkan Sözen, “Orman yangınlarında zarar gören canlarımızın yaşama tutunması için mücadele eden tüm gönüllü hekimlerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Hayvan barınağımızda tedavi altında olan canlarımız bir an önce sağlığına kavuşup tekrar ait oldukları doğaya bir an önce kavuşacaktır. Nefes alan canlının yarasını kendi yaramız gibi hissederek çalışma yürütüyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından gelen hekimlerimiz ile ilaç ve mama gönderen tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Yaralarımızı birlikte sararak bu zor günleri hep beraber atlatacağız" dedi.
Manavgat'ta hayatı durma noktasına getiren orman yangınlarında doğadaki canlılara destek olmak ve tedavi etmek için gönüllü çalışma gerçekleştiren veteriner hekimler, Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi'nde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

haberimizvar.net- Manavgat Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Manavgat Veteriner Hekimleri Temsilcisi Vedat Gün, yangında zarar gören hayvanların ihtiyaçlarının ve tedavilerinin düzenli yapıldığını söyledi. Gün, “Antalya Büyükşehir Belediyemiz, Manavgat Belediyemiz, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Konseyi, Antalya Veterinerler Odası, İl Tarım ve İlçe Tarım Müdürlüğü ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen veteriner arkadaşlarımızla birlikte koordineli çalışma yürüterek canlarımıza ulaşmaya gayret ettik. Yangından zarar gören binlerce hayvanı serum, ilaç, mama desteği ve tedavilerle kurtararak yeniden hayata tutunmasını sağladık. Durumu ağır olan kedi, köpek, tavşan gibi hayvanlarımızı ise Manavgat Belediyemizin büyük desteği ve ev sahipliği yapması sayesinde hayvan barınağında tedavi altına aldık. Gönüllü hekimlerimizin kendi evleri yanmasına rağmen bizim mücadelemize destek olması ise bir fazla can kurtarmamıza katkı sağladı. Bizlere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

'DOST' ELİ UZANDI

Veteriner hekimlerle birlikte yangın bölgelerinde mücadele eden PawGuards (Pati Koruyucuları) platformu ise termal kamera, drone ve eğitimli köpekler ile tedavi çalışmalarına destek veriyor. Türkiye'nin en büyük sokak hayvanlarını besleme platformu olan PawGuards ekibinde yer alan 8 yaşındaki eğitimli köpek 'Dost', arama kurtarma çalışmalarında en ön safta yer alarak diğer canlılara ulaşmada büyük rol oynadı. Platform kurucusu Erkin Erdoğdu, platformun 'Dost' sayesinde kurulduğunu belirterek, verilen mücadelede büyük bir desteği olduğunu söyledi.

'BU YARAYI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ'

Türkiye'nin dört bir yanından gelen gönüllü veteriner hekimler ve Manavgatlı veterinerlerin verdiği can kurtarma mücadelesinin önemine dikkat çeken Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yangında zarar gören her canlının sağlığına kavuşması için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getirdi. Başkan Sözen, “Orman yangınlarında zarar gören canlarımızın yaşama tutunması için mücadele eden tüm gönüllü hekimlerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Hayvan barınağımızda tedavi altında olan canlarımız bir an önce sağlığına kavuşup tekrar ait oldukları doğaya bir an önce kavuşacaktır. Nefes alan canlının yarasını kendi yaramız gibi hissederek çalışma yürütüyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından gelen hekimlerimiz ile ilaç ve mama gönderen tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Yaralarımızı birlikte sararak bu zor günleri hep beraber atlatacağız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.