Çiftçi bu kışı geçiremez

GÜNDEM 12.08.2021 - 21:19, Güncelleme: 12.08.2021 - 21:19
 

Çiftçi bu kışı geçiremez

Erzurum’daki esnaf gezisi sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Akşener zor durumda olan çiftçilerin bu kışı geçirmelerinin çok zor olacağını söyledi.

HABERİMİZVAR– İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Erzurum merkezde esnaf gezisi yaptı. Ziyaret sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Akşener çiftçilerin çok zor durumda olduğunu kaydetti. Genç işsizliği, liyakat konusundaki problem ve mülakatların da problem haline geldiğini söyleyen Akşener, “KPSS’den 80 üstü alan gençlerimizin mülakatlardan 60 puan verilerek haklarının yenmesi. KPSS’den düşük alıp mülakatlarda yüksek puanlarla atananlar. Bunları çözeceğiz” diye konuştu. ACAYİP BİR YOKSULLUK VAR Akşener şunları söyledi: “Erzurum’da hem Horasan, hem Pasinler, hem de merkezde ilçe esnaf sorunlarını dinledik. Erzurum’da, özellikle Horasan’da, Hasankale’de ve Pasinler’de acayip bir yoksulluk var. Özellikle de tarım ve hayvancılık ile uğraşanlarda inanılmaz bir problem var. Tarımda bu yıl kuraklık olması nedeni ile çok büyük bir zorluk yaşanmış. Önümüzdeki kışı geçirebilmenin yolu açık net bir şekilde yardım edilmesidir. Aksi takdirde bu çiftçilerin kışı geçirmeleri çok zor olacak”. UMUTLARIYLA OYNAMAYIN “Ekonomik durumu dün iyi olan çiftçi, besici kulağıma eğilip ‘bu kış nasıl geçineceğiz biz?’ dedi. Anadolu’nun birçok yerinde de böyle. Bu kışın sağlıklı geçirebilmesi için acil yardıma ihtiyaç var. Bu yardımın çok hızlı bir şekilde planlanmalı. Bugün hem sokakta, hem de esnaf dükkanlarında gençler anlattı. Gençlerin derdini dinlemekten yürüyemiyorum. Mülakat sisteminin, dayıların ortadan kaldırılması konusunda iktidara seslenmek istiyorum. Bizim gençlerin umutlarıyla oynamaya hakkımız yok. Bir genç bütün parasını KPSS sınavına gidip gelirken bitirdiğini söyledi. Günahtır”. İLÇELERİN BAĞLANTISI YOK Kastamonu, Bartın ve Sinop’taki sel felaketini İYİ Parti heyetinin yakından takip ettiğini ifade eden Akşener bölgedeki ihtiyaçlar ile ilgili yardım istedi. Akşener, “Öncelikle sel felaketinde hayatını kaybedenlere baş sağlığı ve ailelerine başsağlığı dilerim. Yiyecek, içecek gibi konularda ihtiyaç yok. Devletimiz bunları karşılıyor ve bu konuda tüm devlet kurumlarına teşekkür ederim. Fakat bulundukları ilçelerin dışarı ile bağlantısı yok. Seyyar bir baz istasyonu, jeneratör ve powerbank yani pil şarj aleti isteniyor. Bu konuda destek lazım” diye konuştu. 
Erzurum’daki esnaf gezisi sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Akşener zor durumda olan çiftçilerin bu kışı geçirmelerinin çok zor olacağını söyledi.

HABERİMİZVAR– İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Erzurum merkezde esnaf gezisi yaptı. Ziyaret sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Akşener çiftçilerin çok zor durumda olduğunu kaydetti. Genç işsizliği, liyakat konusundaki problem ve mülakatların da problem haline geldiğini söyleyen Akşener, “KPSS’den 80 üstü alan gençlerimizin mülakatlardan 60 puan verilerek haklarının yenmesi. KPSS’den düşük alıp mülakatlarda yüksek puanlarla atananlar. Bunları çözeceğiz” diye konuştu.

ACAYİP BİR YOKSULLUK VAR

Akşener şunları söyledi: “Erzurum’da hem Horasan, hem Pasinler, hem de merkezde ilçe esnaf sorunlarını dinledik. Erzurum’da, özellikle Horasan’da, Hasankale’de ve Pasinler’de acayip bir yoksulluk var. Özellikle de tarım ve hayvancılık ile uğraşanlarda inanılmaz bir problem var. Tarımda bu yıl kuraklık olması nedeni ile çok büyük bir zorluk yaşanmış. Önümüzdeki kışı geçirebilmenin yolu açık net bir şekilde yardım edilmesidir. Aksi takdirde bu çiftçilerin kışı geçirmeleri çok zor olacak”.

UMUTLARIYLA OYNAMAYIN

“Ekonomik durumu dün iyi olan çiftçi, besici kulağıma eğilip ‘bu kış nasıl geçineceğiz biz?’ dedi. Anadolu’nun birçok yerinde de böyle. Bu kışın sağlıklı geçirebilmesi için acil yardıma ihtiyaç var. Bu yardımın çok hızlı bir şekilde planlanmalı. Bugün hem sokakta, hem de esnaf dükkanlarında gençler anlattı. Gençlerin derdini dinlemekten yürüyemiyorum. Mülakat sisteminin, dayıların ortadan kaldırılması konusunda iktidara seslenmek istiyorum. Bizim gençlerin umutlarıyla oynamaya hakkımız yok. Bir genç bütün parasını KPSS sınavına gidip gelirken bitirdiğini söyledi. Günahtır”.

İLÇELERİN BAĞLANTISI YOK

Kastamonu, Bartın ve Sinop’taki sel felaketini İYİ Parti heyetinin yakından takip ettiğini ifade eden Akşener bölgedeki ihtiyaçlar ile ilgili yardım istedi. Akşener, “Öncelikle sel felaketinde hayatını kaybedenlere baş sağlığı ve ailelerine başsağlığı dilerim. Yiyecek, içecek gibi konularda ihtiyaç yok. Devletimiz bunları karşılıyor ve bu konuda tüm devlet kurumlarına teşekkür ederim. Fakat bulundukları ilçelerin dışarı ile bağlantısı yok. Seyyar bir baz istasyonu, jeneratör ve powerbank yani pil şarj aleti isteniyor. Bu konuda destek lazım” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.