Organize hukuksuzluk yaşıyoruz

GÜNDEM 13.08.2021 - 13:44, Güncelleme: 13.08.2021 - 13:44
 

Organize hukuksuzluk yaşıyoruz

4 kez ertelenen Antalya Barosu seçimlerinin 18-19 Eylül’de yapılması planlanıyor. Kanunlara aykırı bir şekilde seçimlerinin iptal edildiğini belirten Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Organize hukuksuzluk yaşıyoruz. Bizimle birlikte toplam 19 baronun seçimİ sürekli erteleniyor. Bu durum Türkiye’nin hukuk devletinden kopuşunun göstergesidir” dedi

haberimizvar.net- Antalya Barosu 5. kez seçim yapmak için hazırlık yapıyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapılması planlanan Antalya Barosu seçimleri pandemi nedeniyle ertelenmişti. Sonrasında ise farklı nedenlerle Antalya Barosu seçimleri 4 kez ertelendi. 1136 sayılı avukatlık yasasına göre baroların son rakamı çift olan yılların ekim ayında seçim yapması gerektiğini hatırlatan Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Bu kanun emredici hükmünde. Fakat İçişleri Bakanlığı, İl Hıfzıssıhha Kurulu, İlçe seçim kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu, organize hukuksuzlukla 4 kez seçimlerimizi erteledi” dedi.  SEÇİM 18-19 EYLÜL’DE Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre Antalya Barosu’nun 1926’da kurulan bir cumhuriyet kurumu olduğunu belirten Balkan, “En son Haziran ayında seçimimizi yapmak için gerekli başvuruları yaptık. Bize izin veren seçim kurulu, genel kurula 15 gün kala seçimi hukuksuz bir şekilde iptal etti. Bu durum artık demokrasi mücadelesi haline geldi. Olağanüstü genel kurulumuz 4 kez ertelendi. 5. kez genel kurulu toplamak için 11-12 Eylül tarihinde karar kıldık. Çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantı 18-19 Eylül’de yapılacak. Umarım bu kez seçimimizi yaparız” dedi.  SİYASİ AYAĞINI TARTIŞACAĞIZ Türkiye genelinde 82 barodan 63’ünün seçim sürecini tamamladığını, geriye 19 baro kaldığını belirten Balkan, “Seçimi hukuksuz bir şekilde engellenen barolar İstanbul, Antalya, Ankara, Bursa gibi genel yönetim kurulunu etkileyecek barolar. Tabi biz bu seçimlerin iptal edilmesinin siyasi ayağını daha sonra değerlendireceğiz. Baro seçimlerinin ertelenmesi Türkiye’de keyfiyetçiliğin geldiği noktanın bir göstergesidir. Türkiye’nin hukuktan kopuşunun bir kanıtıdır” dedi.  BAŞKANLIK İÇİN 3 ADAY VAR  Avukatlık kanununa göre eylül ayında seçim yapsalar dahi 1 yıl sonra tekrar sandığa gidileceğini belirten Balkan, “Seçilecek arkadaşlar 1 yıl görev yapacak. Zaten bunun 3 ayı kamuoyunu tanımakla,  projeleri kontrol etmekle geçecek, son 3 ayı yine seçim hazırlığına başlayacaklar. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar hukuksuzluğa, adaletsizliğe boyun eğmeyeceğiz” dedi. Balkan, 18-19 Eylül’de yapılacak seçim için şuana kadar Makbule Tanış, Hüseyin Geçilmez ve Mehmet Kaya’nın başkanlığa aday olduğunu söyledi.  
4 kez ertelenen Antalya Barosu seçimlerinin 18-19 Eylül’de yapılması planlanıyor. Kanunlara aykırı bir şekilde seçimlerinin iptal edildiğini belirten Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Organize hukuksuzluk yaşıyoruz. Bizimle birlikte toplam 19 baronun seçimİ sürekli erteleniyor. Bu durum Türkiye’nin hukuk devletinden kopuşunun göstergesidir” dedi

haberimizvar.net- Antalya Barosu 5. kez seçim yapmak için hazırlık yapıyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapılması planlanan Antalya Barosu seçimleri pandemi nedeniyle ertelenmişti. Sonrasında ise farklı nedenlerle Antalya Barosu seçimleri 4 kez ertelendi. 1136 sayılı avukatlık yasasına göre baroların son rakamı çift olan yılların ekim ayında seçim yapması gerektiğini hatırlatan Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Bu kanun emredici hükmünde. Fakat İçişleri Bakanlığı, İl Hıfzıssıhha Kurulu, İlçe seçim kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu, organize hukuksuzlukla 4 kez seçimlerimizi erteledi” dedi. 

SEÇİM 18-19 EYLÜL’DE

Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre Antalya Barosu’nun 1926’da kurulan bir cumhuriyet kurumu olduğunu belirten Balkan, “En son Haziran ayında seçimimizi yapmak için gerekli başvuruları yaptık. Bize izin veren seçim kurulu, genel kurula 15 gün kala seçimi hukuksuz bir şekilde iptal etti. Bu durum artık demokrasi mücadelesi haline geldi. Olağanüstü genel kurulumuz 4 kez ertelendi. 5. kez genel kurulu toplamak için 11-12 Eylül tarihinde karar kıldık. Çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantı 18-19 Eylül’de yapılacak. Umarım bu kez seçimimizi yaparız” dedi. 

SİYASİ AYAĞINI TARTIŞACAĞIZ

Türkiye genelinde 82 barodan 63’ünün seçim sürecini tamamladığını, geriye 19 baro kaldığını belirten Balkan, “Seçimi hukuksuz bir şekilde engellenen barolar İstanbul, Antalya, Ankara, Bursa gibi genel yönetim kurulunu etkileyecek barolar. Tabi biz bu seçimlerin iptal edilmesinin siyasi ayağını daha sonra değerlendireceğiz. Baro seçimlerinin ertelenmesi Türkiye’de keyfiyetçiliğin geldiği noktanın bir göstergesidir. Türkiye’nin hukuktan kopuşunun bir kanıtıdır” dedi. 

BAŞKANLIK İÇİN 3 ADAY VAR 

Avukatlık kanununa göre eylül ayında seçim yapsalar dahi 1 yıl sonra tekrar sandığa gidileceğini belirten Balkan, “Seçilecek arkadaşlar 1 yıl görev yapacak. Zaten bunun 3 ayı kamuoyunu tanımakla,  projeleri kontrol etmekle geçecek, son 3 ayı yine seçim hazırlığına başlayacaklar. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar hukuksuzluğa, adaletsizliğe boyun eğmeyeceğiz” dedi. Balkan, 18-19 Eylül’de yapılacak seçim için şuana kadar Makbule Tanış, Hüseyin Geçilmez ve Mehmet Kaya’nın başkanlığa aday olduğunu söyledi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.