Antalya Valisi Yazıcı’nın cipi de gündem olmuştu

GÜNDEM 15.08.2021 - 14:50, Güncelleme: 15.08.2021 - 15:20
 

Antalya Valisi Yazıcı’nın cipi de gündem olmuştu

Karadeniz’de yaşanan sel felaketleri için yardım kampanyası başlatılırken, Rize Valisi Çeber’in 3 milyon 750 bin liralık makam aracı tepki çekti. Antalya Valisi Yazıcı’nın Rize valiliği yaptığı dönemde satın aldırdığı 642 bin 475 lira lüks cip de gündem olmuştu.

HABERİMİZVAR – Batı Karadeniz 11 Ağustos’tan bu yana sele teslim olmuş durumda. Özellikle Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi sel yüzünden adeta ikiye bölündü. Onlarca can kaybının yaşandığı ve yüzlerce vatandaşın evlerini kaybettiği felaket için yardım kampanyaları başlatıldı. Yardım kampanyası tartışmaları sürerken Rize Valisi Kemal Çeber’in makam aracı gündem oldu. Audi A8 Long Luxury marka aracın fotoğrafını görenler Çeber’i eleştiri bombardımanına tuttu. Konuya tepki gösterenlerden biri de gazeteci Cüneyt Özdemir oldu. Özdemir, “Bir kamu görevlisi A8’e bindiği sürece ben IBAN’a hiçbir yardımda bulunmayacağım” dedi. VALİ YAZICI’NIN ARABA SEVDASI Antalya Valisi Ersin Yazıcı da 2014-2016 yılları arasında Rize Valisi olarak görev yaparken 642 bin liralık makam aracıyla gündeme gelmişti. O dönemde gündemde olan Yeşil Yol’a karşı çıkanları “Lüks araçlarıyla gelip burada eylem yapıyorlar” diye eleştiren Vali Yazıcı’nın kendi lüks makam aracını İller Bankası’ndan köylere hizmet için İl Özel İdaresi’ne gönderilen kaynaktan aldığı ortaya çıkmıştı. ÖNCE KİRALANDI SONRA ALINDI Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı döneminde kiralanan ve Rize Valiliğine bırakılan Audi Q7 marka lüks otomobil Ersin Yazıcı tarafından bir süre makam aracı olarak kullanılmıştı. Lüks cipin kiralama süresi dolunca, Vali Yazıcı’nın talimatı ile İller Bankası’ndan köylere hizmet için İl Özel İdaresi’ne gönderilen kaynaktan 642 bin 475 lira harcamayla satın alınmıştı. Şimdiki vali Kemal Çeber’in 3 milyon 750 bin liralık makam aracı gibi Ersin Yazıcı’nın lüks cipi de sosyal medyada gündem olmuş, “Vali beyin araba sevdası” ifadeleriyle eleştirilmişti. 642 BİN 475 LİRALIK LÜKS AUDİ CİP İl Özel İdaresi tarafından alımı yapılan araçla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: “Bakanlığa ait kiralama süresi sona eren ve Rize’nin coğrafi şartlarının mevcut araç için uygun olmadığından dolayı İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T Cetveline (Kurumların Satın Alacakları Taşıtların Azami Satın Alma Bedellerini Gösterir) uygun olarak Valilik makam aracı alınması için ayrılmış olan bütçe ve DMO (Devlet Malzeme Ofisi) kanalı aracı ile Audi Q7 3.0 TDI Quattro Tiptronic marka 2015 model arazi aracı Valilik Makam Hizmetlerine 642.475.60 ödeme yapılarak tahsis edildi”.
Karadeniz’de yaşanan sel felaketleri için yardım kampanyası başlatılırken, Rize Valisi Çeber’in 3 milyon 750 bin liralık makam aracı tepki çekti. Antalya Valisi Yazıcı’nın Rize valiliği yaptığı dönemde satın aldırdığı 642 bin 475 lira lüks cip de gündem olmuştu.

HABERİMİZVAR – Batı Karadeniz 11 Ağustos’tan bu yana sele teslim olmuş durumda. Özellikle Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi sel yüzünden adeta ikiye bölündü. Onlarca can kaybının yaşandığı ve yüzlerce vatandaşın evlerini kaybettiği felaket için yardım kampanyaları başlatıldı. Yardım kampanyası tartışmaları sürerken Rize Valisi Kemal Çeber’in makam aracı gündem oldu. Audi A8 Long Luxury marka aracın fotoğrafını görenler Çeber’i eleştiri bombardımanına tuttu. Konuya tepki gösterenlerden biri de gazeteci Cüneyt Özdemir oldu. Özdemir, “Bir kamu görevlisi A8’e bindiği sürece ben IBAN’a hiçbir yardımda bulunmayacağım” dedi.

VALİ YAZICI’NIN ARABA SEVDASI

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da 2014-2016 yılları arasında Rize Valisi olarak görev yaparken 642 bin liralık makam aracıyla gündeme gelmişti. O dönemde gündemde olan Yeşil Yol’a karşı çıkanları “Lüks araçlarıyla gelip burada eylem yapıyorlar” diye eleştiren Vali Yazıcı’nın kendi lüks makam aracını İller Bankası’ndan köylere hizmet için İl Özel İdaresi’ne gönderilen kaynaktan aldığı ortaya çıkmıştı.

ÖNCE KİRALANDI SONRA ALINDI

Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı döneminde kiralanan ve Rize Valiliğine bırakılan Audi Q7 marka lüks otomobil Ersin Yazıcı tarafından bir süre makam aracı olarak kullanılmıştı. Lüks cipin kiralama süresi dolunca, Vali Yazıcı’nın talimatı ile İller Bankası’ndan köylere hizmet için İl Özel İdaresi’ne gönderilen kaynaktan 642 bin 475 lira harcamayla satın alınmıştı. Şimdiki vali Kemal Çeber’in 3 milyon 750 bin liralık makam aracı gibi Ersin Yazıcı’nın lüks cipi de sosyal medyada gündem olmuş, “ Vali beyin araba sevdası” ifadeleriyle eleştirilmişti.

642 BİN 475 LİRALIK LÜKS AUDİ CİP

İl Özel İdaresi tarafından alımı yapılan araçla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: “Bakanlığa ait kiralama süresi sona eren ve Rize’nin coğrafi şartlarının mevcut araç için uygun olmadığından dolayı İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T Cetveline (Kurumların Satın Alacakları Taşıtların Azami Satın Alma Bedellerini Gösterir) uygun olarak Valilik makam aracı alınması için ayrılmış olan bütçe ve DMO (Devlet Malzeme Ofisi) kanalı aracı ile Audi Q7 3.0 TDI Quattro Tiptronic marka 2015 model arazi aracı Valilik Makam Hizmetlerine 642.475.60 ödeme yapılarak tahsis edildi”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.