Kılıçdaroğlu Bozkurt’ta: Devlet iyi yönetilmiyor

GÜNDEM 15.08.2021 - 14:02, Güncelleme: 15.08.2021 - 14:02
 

Kılıçdaroğlu Bozkurt’ta: Devlet iyi yönetilmiyor

Sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesine giden Kılıçdaroğlu, “Dere yataklarına yapılaşma izni vermemek lazım. Bu bölge için 2019’da sel raporu hazırlanmış. Bu bilindiği halde önlem alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir” dedi.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketinin yaşandığı Sinop’un Ayancık ilçesine dün yaptığı ziyaretin ardından bugün de Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine geçti.  Afet bölgesi Bozkurt’ta incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, afetzedelerle konuştu, ilçede karşılaştığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bozkurt Belediye Başkanı AKP’li Muammer Yanık’tan da bilgi aldı. Kılıçdaroğlu’na inceleme gezisinde grup başkanvekilleri Engin Özkoç ve Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bölge milletvekilleri, İstanbul’dan gelen bazı ilçe belediye başkanları eşlik itti.  CENAZELERİNİ BULSAK SEVİNECEĞİZ  Tamamen yıkılan ve çok sayıda kayıp olan Ölçer Apartmanı’nda torunları ve kızı olduğunu belirten bir kişi Kılıçdaroğlu’na yaşadıklarını anlattı. “Başkanım var mı böyle bir şey?” ifadelerini kullanan selzede binayı yapan müteahhide tepki göstererek, “Solucan gibi demir koymuş. Benim canlarım gitti. 19 tane canımız gitti. Cenazelerini bulursak sevineceğiz. Başkanım gözün görüyor, solucan gibi demir kulübeye yapamazsın. Can bu ya. Ölüsü dirisi torunlarım, kızım yok” dedi.   KILIÇDAROĞLU SOYLU’YLA GÖRÜŞTÜ  CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı salgında yıkılan binalara dair Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Bölgede incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla karşılaştı. Bu görüşme sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Kayıplar bulunmuş sevindirici” dedi. Soylu, kayıplara ilişkin Kılıçdaroğlu ile konuştu. Bu sırada Özkoç, “Köy yolları kapalı, köye ulaşılamadığı için onları da kayıp sayıyorlar, siz kayıp saymıyorsunuz” dedi. Bu sözler üzerine Soylu, “Yok bir kayıp yok. Helikopterle ulaşıyoruz oradan bir şey yok” dedi. Görüşmenin ardından Soylu, CHP heyetine “Ayağınıza sağlık” dedi.  DERE KENARINDA YAPILAŞMA OLMAZ  Bozkurt’ta basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bu bölge için 2019 yılında sel, taşkın raporu hazırlanmış. Bilindiği halde önlemin alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun Bozkurt’ta bir sokağı tamamen teslim alıp, kullanır hale getireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Dere kenarlarında yapılaşmaya izin vermemek lazım. Sekiz katlı bina çökmüş, yanındaki yurt binası çökmüş. Karadeniz yüz yıllardır bu gerçeği yaşıyor. Nasıl dere kenarlarına yapılaşma izni verilir? Belediye başkanlarının ders çıkarması lazım. Yaraları sarmak için A partisi, B partisi diye bakmıyoruz. Bu ülkede kim olursa olsun birlikte yaşıyorsak o sorunları çözmek hepimizin ortak görevidir” diye konuştu.  
Sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesine giden Kılıçdaroğlu, “Dere yataklarına yapılaşma izni vermemek lazım. Bu bölge için 2019’da sel raporu hazırlanmış. Bu bilindiği halde önlem alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir” dedi.

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketinin yaşandığı Sinop’un Ayancık ilçesine dün yaptığı ziyaretin ardından bugün de Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine geçti.  Afet bölgesi Bozkurt’ta incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, afetzedelerle konuştu, ilçede karşılaştığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bozkurt Belediye Başkanı AKP’li Muammer Yanık’tan da bilgi aldı. Kılıçdaroğlu’na inceleme gezisinde grup başkanvekilleri Engin Özkoç ve Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bölge milletvekilleri, İstanbul’dan gelen bazı ilçe belediye başkanları eşlik itti.

 CENAZELERİNİ BULSAK SEVİNECEĞİZ

 Tamamen yıkılan ve çok sayıda kayıp olan Ölçer Apartmanı’nda torunları ve kızı olduğunu belirten bir kişi Kılıçdaroğlu’na yaşadıklarını anlattı. “Başkanım var mı böyle bir şey?” ifadelerini kullanan selzede binayı yapan müteahhide tepki göstererek, “Solucan gibi demir koymuş. Benim canlarım gitti. 19 tane canımız gitti. Cenazelerini bulursak sevineceğiz. Başkanım gözün görüyor, solucan gibi demir kulübeye yapamazsın. Can bu ya. Ölüsü dirisi torunlarım, kızım yok” dedi. 

 KILIÇDAROĞLU SOYLU’YLA GÖRÜŞTÜ

  CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı salgında yıkılan binalara dair Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Bölgede incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla karşılaştı. Bu görüşme sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Kayıplar bulunmuş sevindirici” dedi. Soylu, kayıplara ilişkin Kılıçdaroğlu ile konuştu. Bu sırada Özkoç, “Köy yolları kapalı, köye ulaşılamadığı için onları da kayıp sayıyorlar, siz kayıp saymıyorsunuz” dedi. Bu sözler üzerine Soylu, “Yok bir kayıp yok. Helikopterle ulaşıyoruz oradan bir şey yok” dedi. Görüşmenin ardından Soylu, CHP heyetine “Ayağınıza sağlık” dedi.

 DERE KENARINDA YAPILAŞMA OLMAZ

 Bozkurt’ta basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bu bölge için 2019 yılında sel, taşkın raporu hazırlanmış. Bilindiği halde önlemin alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun Bozkurt’ta bir sokağı tamamen teslim alıp, kullanır hale getireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Dere kenarlarında yapılaşmaya izin vermemek lazım. Sekiz katlı bina çökmüş, yanındaki yurt binası çökmüş. Karadeniz yüz yıllardır bu gerçeği yaşıyor. Nasıl dere kenarlarına yapılaşma izni verilir? Belediye başkanlarının ders çıkarması lazım. Yaraları sarmak için A partisi, B partisi diye bakmıyoruz. Bu ülkede kim olursa olsun birlikte yaşıyorsak o sorunları çözmek hepimizin ortak görevidir” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.