Göç dalgası giderek artıyor

GÜNDEM 15.08.2021 - 16:19, Güncelleme: 15.08.2021 - 16:19
 

Göç dalgası giderek artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen yoğun bir Afgan göçmen dalgası ile karşı karşıyayız. Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz” dedi.

haberimizvar.net- İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen gemi denize indirme ve saç kesim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu. Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’i kuşatmasının ardından son gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, “Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşması için çaba sarf edeceğiz. Bu konuda Pakistan ile de iş birliği içinde bulunacağız” dedi.  YOL HARİTASINI 2020’DE ÇİZDİK  Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye ve Pakistan arasındaki kardeşlik bağlarının kökleri tarihin derin geçmişine kadar uzanıyor. İlişkilerimizi her alanda ileriye götürmek için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Salgın döneminde sergiledikleri samimi işbirliği ile dost ve kardeş ülke olmanın ne demek olduğunu bir kez daha göstermişlerdir. Savunma sanayii alanında son dönemde gerçekleştirdiğimiz somut işbirliği projelerinden de ayrıca bahtiyarlık duyuyoruz. Bugün ilk gemisinin açılışını yapmakta olduğumuz MİLGEM korveti yanında ortak projelerimiz bulunuyor. Pakistan’la aramızdaki güçlü siyasi ilişkilerimizin ve savunma sanayiimizdeki ilişkilerin ticari ilişkilerimize de yansımasını istiyoruz. Bu konuda yol haritasını Pakistan ile Şubat 2020’de İslamabad’da imzaladık”.  İRAN ÜZERİNDEN AFGAN GÖÇÜ  “Son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan’a barış ve istikrarın gelmesi konusunda da Pakistan’a hayati görevler düşüyor. Giderek artan istikrarsızlığın Afganistan’dan yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki endişeleri ancak bu şekilde ortadan kaldırabiliriz. Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız. Bölgenin ve Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz”. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen yoğun bir Afgan göçmen dalgası ile karşı karşıyayız. Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz” dedi.

haberimizvar.net- İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen gemi denize indirme ve saç kesim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu. Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’i kuşatmasının ardından son gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, “Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşması için çaba sarf edeceğiz. Bu konuda Pakistan ile de iş birliği içinde bulunacağız” dedi.

 YOL HARİTASINI 2020’DE ÇİZDİK

  Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye ve Pakistan arasındaki kardeşlik bağlarının kökleri tarihin derin geçmişine kadar uzanıyor. İlişkilerimizi her alanda ileriye götürmek için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Salgın döneminde sergiledikleri samimi işbirliği ile dost ve kardeş ülke olmanın ne demek olduğunu bir kez daha göstermişlerdir. Savunma sanayii alanında son dönemde gerçekleştirdiğimiz somut işbirliği projelerinden de ayrıca bahtiyarlık duyuyoruz. Bugün ilk gemisinin açılışını yapmakta olduğumuz MİLGEM korveti yanında ortak projelerimiz bulunuyor. Pakistan’la aramızdaki güçlü siyasi ilişkilerimizin ve savunma sanayiimizdeki ilişkilerin ticari ilişkilerimize de yansımasını istiyoruz. Bu konuda yol haritasını Pakistan ile Şubat 2020’de İslamabad’da imzaladık”.

 İRAN ÜZERİNDEN AFGAN GÖÇÜ

 “Son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan’a barış ve istikrarın gelmesi konusunda da Pakistan’a hayati görevler düşüyor. Giderek artan istikrarsızlığın Afganistan’dan yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki endişeleri ancak bu şekilde ortadan kaldırabiliriz. Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız. Bölgenin ve Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.