İkinci Bozkurt faciası yaşamayalım

GÜNDEM 16.08.2021 - 12:04, Güncelleme: 16.08.2021 - 12:04
 

İkinci Bozkurt faciası yaşamayalım

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan ve şuana kadar 48 yurttaşın hayatını kaybettiği sel felaketi yüreklere dağladı. Boğaçayı ile Kastamonu benzetmesi yapan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, “Boğaçayı çevresinin imara açılmasına karşı direndim. Fakat benden sonraki dönemde o bölge imara açıldı. Tanrı Boğaçayı’nı korusun” dedi

haberimizvar.net- Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı (AFAD),  şuana kadar Kastamonu 48, Sinop'ta 9 ve Bartın’da 1 olmak üzere toplam 58 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde dere yatağının imara açılması büyük tepki çekti.  Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre 2009-2014 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Mustafa Akaydın, yaşanan sel felaketini Boğaçayı ile karşılaştırdı. 2003 FELAKETİNİ HATIRLATTI Belediye başkanlığı döneminde Batı Çevre Yolu’nun imara açılmaması için direndiğini belirten Akaydın, “O dönem 50 milyon TL kamulaştırma bedeli ile bu sorun çözülebilirdi. Fakat partili ilçe belediye başkanım (o dönem Konyaaltı Belediye Başkanlığı yapan Muhittin Böcek) ve AKP’li arkadaşlardan ağır eleştiri aldım” dedi. Boğaçayı’nda 2003 yılında yaşanan taşkını hatırlatan Akaydın, “Boğaçayı bölgesi sel yatağıdır. 2003 kışında yağış ve selle, boğaçayı 1. köprüsünün tek ayağı yıkılmıştı. Toroslar’dan 7 cenaze ve çok sayıda hayvan ölüsü ovaya inmişti” dedi. TANRI ANTALYA’YI KORUSUN Görev süresi bitince yeni gelen yönetimin Boğaçayı için duyarlı davranmadığını belirten Akaydın, “ Maalesef rantiyenin baskısıyla 2014 sonrası bölge imara açıldı. Çok sayıda apartman ve villa bölgeye konumlanırken gene çok sayıda ağaç yok edildi. Kastamonu Bozkurt faciasını hüzünle takip ediyoruz. Tanrı Antalya'yı ve Boğaçayı’nı korusun. Umarım Kastamonu’nun yaşadıklarını biz yaşamayız” diye konuştu. NEHRİ BATAKLIĞA ÇEVİRDİLER Antalya’nın Eski Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Menderes Türel’in tüm uyarılara karşın inatla uygulamaya koyduğu "çılgın projesi", doğal bir sulak alanı bataklığa çevirmişti. Konyaaltı ilçesindeki Boğaçayı’ın denizle buluştuğu bölgede oluşturulan yapay kanal kısa süre içinde rüsubatla dolarken bölge taşkın ve kıyı erozyonu riskiyle karşı karşıya kaldı. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplamda 1 milyar 150 milyonluk maliyeti olacağını açıkladığı Boğaçayı projesinin diğer etaplarının da hayata geçmesiyle bölgenin emlak değerinin artacağını savunmuştu. 2019 yılında göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Boğaçayı’nda birine rüsubatı temizlemek için büyük bir maddi kaynak ayrıldığını açıkladı. DOĞA İNTİKAMINI ALDI Eski Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Menderes Türel’in çılgın projeleri arasında yer alan Boğaçayı’nda yapay göl yaratma projesi 2018 yılında yaşanan selle büyük tartışma yaratmıştı.  2018 yılında yaşanan selde Boğaçayı’nda taşkın yaşanmış, yapılan peyzaj çalışmaları yerle bir olmuştu. O dönem büyük bir maliyetle yapay göl yapmak için süren Boğaçayını derinleştirme/hafriyat çalışması da selin getirdiği rüsubatla zeminin tekrar dolmasına yol açmıştı.
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan ve şuana kadar 48 yurttaşın hayatını kaybettiği sel felaketi yüreklere dağladı. Boğaçayı ile Kastamonu benzetmesi yapan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, “Boğaçayı çevresinin imara açılmasına karşı direndim. Fakat benden sonraki dönemde o bölge imara açıldı. Tanrı Boğaçayı’nı korusun” dedi

haberimizvar.net- Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı (AFAD),  şuana kadar Kastamonu 48, Sinop'ta 9 ve Bartın’da 1 olmak üzere toplam 58 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde dere yatağının imara açılması büyük tepki çekti.  Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre 2009-2014 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Mustafa Akaydın, yaşanan sel felaketini Boğaçayı ile karşılaştırdı.

2003 FELAKETİNİ HATIRLATTI

Belediye başkanlığı döneminde Batı Çevre Yolu’nun imara açılmaması için direndiğini belirten Akaydın, “O dönem 50 milyon TL kamulaştırma bedeli ile bu sorun çözülebilirdi. Fakat partili ilçe belediye başkanım (o dönem Konyaaltı Belediye Başkanlığı yapan Muhittin Böcek) ve AKP’li arkadaşlardan ağır eleştiri aldım” dedi. Boğaçayı’nda 2003 yılında yaşanan taşkını hatırlatan Akaydın, “ Boğaçayı bölgesi sel yatağıdır. 2003 kışında yağış ve selle, boğaçayı 1. köprüsünün tek ayağı yıkılmıştı. Toroslar’dan 7 cenaze ve çok sayıda hayvan ölüsü ovaya inmişti” dedi.

TANRI ANTALYA’YI KORUSUN

Görev süresi bitince yeni gelen yönetimin Boğaçayı için duyarlı davranmadığını belirten Akaydın, “ Maalesef rantiyenin baskısıyla 2014 sonrası bölge imara açıldı. Çok sayıda apartman ve villa bölgeye konumlanırken gene çok sayıda ağaç yok edildi. Kastamonu Bozkurt faciasını hüzünle takip ediyoruz. Tanrı Antalya'yı ve Boğaçayı’nı korusun. Umarım Kastamonu’nun yaşadıklarını biz yaşamayız” diye konuştu.

NEHRİ BATAKLIĞA ÇEVİRDİLER

Antalya’nın Eski Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Menderes Türel’in tüm uyarılara karşın inatla uygulamaya koyduğu "çılgın projesi", doğal bir sulak alanı bataklığa çevirmişti. Konyaaltı ilçesindeki Boğaçayı’ın denizle buluştuğu bölgede oluşturulan yapay kanal kısa süre içinde rüsubatla dolarken bölge taşkın ve kıyı erozyonu riskiyle karşı karşıya kaldı. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplamda 1 milyar 150 milyonluk maliyeti olacağını açıkladığı Boğaçayı projesinin diğer etaplarının da hayata geçmesiyle bölgenin emlak değerinin artacağını savunmuştu. 2019 yılında göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Boğaçayı’nda birine rüsubatı temizlemek için büyük bir maddi kaynak ayrıldığını açıkladı.

DOĞA İNTİKAMINI ALDI

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Menderes Türel’in çılgın projeleri arasında yer alan Boğaçayı’nda yapay göl yaratma projesi 2018 yılında yaşanan selle büyük tartışma yaratmıştı.  2018 yılında yaşanan selde Boğaçayı’nda taşkın yaşanmış, yapılan peyzaj çalışmaları yerle bir olmuştu. O dönem büyük bir maliyetle yapay göl yapmak için süren Boğaçayını derinleştirme/hafriyat çalışması da selin getirdiği rüsubatla zeminin tekrar dolmasına yol açmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.