Türkiye yeni bir lige yükseliyor

GÜNDEM 16.08.2021 - 17:42, Güncelleme: 16.08.2021 - 17:42
 

Türkiye yeni bir lige yükseliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye bir taraftan ayağına vurulan prangaları parçalarken bir taraftan da üretim ve ihracatta dünyada yeni bir lige yükseliyor” dedi.

HABERİMİZVAR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASO 2. OSB 26 Yeni Fabrika ve Altyapı Açılış Töreni’nde konuştu. Türk ekonomisinin ‘atılım ve şahlanış’ dönemine girdiğini savunan Erdoğan, “Türkiye bir taraftan ayağına vurulan prangaları parçalarken bir taraftan da üretim ve ihracatta dünyada yeni bir lige yükseliyor” dedi. BAŞARI ÇITASINI YÜKSEĞE TAŞIYORUZ Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye kendi ülkelerine yabancıların gözünden bakan özgüven yoksunlarına rağmen başarı çıtasını yükseğe taşıyor. G20 ülkeleri arasında ikinci sırada yer aldık. 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7’lik büyümeyi yakaladık. İnşallah ikinci çeyreği de ciddi bir büyümeyle kapatacağız. İhracatta ise yılın ilk yarısını rekorla kapattık. İhracatta ilk defa 200 milyar dolar rakamını aşmış olduk. Tüm bu rakamların detayına indiğimizde Türk ekonomisi talep, üretim ve ihracat açısından deneli bir çizgide ilerleyerek günden güne bir gelişim ekonomisine dönüşüyor”. TÜRKİYE PRANGALARINI PARÇALIYOR “Türkiye bir taraftan ayağına vurulan prangaları parçalarken bir taraftan da üretim ve ihracatta dünyada yeni bir lige yükseliyor. Uluslararası basında hemen her gün Türk şirketleriyle ilgili övgü dolu haberlere yansıyoruz. Yabancı kuruluşların büyüme tahminlerini yukarı doğru güncellediklerini görüyoruz. Turizm sektörümüzdeki canlanma yaşadığımız yangın felaketine rağmen devam ediyor”. EKOSİSTEMİ TAHRİBİN SONU FELAKET “Küresel ölçekte iddiaları bulunan bir ülke olarak elbette güçlü ve istikrarlı ekonomik büyüme hedefimizden asla taviz vermeyiz, ama bunu yaparken başkaları gibi alın terini sömürmeyi asla kabul edemeyiz. Üretimimizi çevreye duyarlı şekilde artırmamız gerekiyor. İçinde bulunan ekosistemi tahrip eden her sistemin sonu felakettir. Her alanda merhametli büyüme prensibini gözetmemiz gerektiğine inanıyoruz. Çevreye zarar veren her teknoloji hayatımızı ne kadar kolaylaştırırsa kolaylaştırsın namlusu insana dönmüş silahtan başka bir şey değildir. Önümüzdeki dönemde yeşil ekonominin gerisinde kalmamak için ilave tedbirleri hayata geçireceğiz”. SAHTE GÜNDEMLERE ALDIRIŞ ETMEYİN “Türk ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ’lerimizi asla yalnız bırakmadık. Ankara’daki Organize Sanayi Bölgesi sayısını 12’ye çıkardık. Sizlerden muhalefetin sahte gündemleri yerine, asıl gündemimiz olan üretime, ihracata, yatırıma, inovasyona odaklanmanızı bekliyorum. Savunma sanayiinde yakaladığımız üst düzey başarıyı diğer sektörlere de taşımamız önemlidir. Türkiye’ye yatırım yapanlar hem kazanacak hem kazandıracak”. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye bir taraftan ayağına vurulan prangaları parçalarken bir taraftan da üretim ve ihracatta dünyada yeni bir lige yükseliyor” dedi.

HABERİMİZVAR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASO 2. OSB 26 Yeni Fabrika ve Altyapı Açılış Töreni’nde konuştu. Türk ekonomisinin ‘atılım ve şahlanış’ dönemine girdiğini savunan Erdoğan, “Türkiye bir taraftan ayağına vurulan prangaları parçalarken bir taraftan da üretim ve ihracatta dünyada yeni bir lige yükseliyor” dedi.

BAŞARI ÇITASINI YÜKSEĞE TAŞIYORUZ

Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye kendi ülkelerine yabancıların gözünden bakan özgüven yoksunlarına rağmen başarı çıtasını yükseğe taşıyor. G20 ülkeleri arasında ikinci sırada yer aldık. 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7’lik büyümeyi yakaladık. İnşallah ikinci çeyreği de ciddi bir büyümeyle kapatacağız. İhracatta ise yılın ilk yarısını rekorla kapattık. İhracatta ilk defa 200 milyar dolar rakamını aşmış olduk. Tüm bu rakamların detayına indiğimizde Türk ekonomisi talep, üretim ve ihracat açısından deneli bir çizgide ilerleyerek günden güne bir gelişim ekonomisine dönüşüyor”.

TÜRKİYE PRANGALARINI PARÇALIYOR

“Türkiye bir taraftan ayağına vurulan prangaları parçalarken bir taraftan da üretim ve ihracatta dünyada yeni bir lige yükseliyor. Uluslararası basında hemen her gün Türk şirketleriyle ilgili övgü dolu haberlere yansıyoruz. Yabancı kuruluşların büyüme tahminlerini yukarı doğru güncellediklerini görüyoruz. Turizm sektörümüzdeki canlanma yaşadığımız yangın felaketine rağmen devam ediyor”.

EKOSİSTEMİ TAHRİBİN SONU FELAKET

“Küresel ölçekte iddiaları bulunan bir ülke olarak elbette güçlü ve istikrarlı ekonomik büyüme hedefimizden asla taviz vermeyiz, ama bunu yaparken başkaları gibi alın terini sömürmeyi asla kabul edemeyiz. Üretimimizi çevreye duyarlı şekilde artırmamız gerekiyor. İçinde bulunan ekosistemi tahrip eden her sistemin sonu felakettir. Her alanda merhametli büyüme prensibini gözetmemiz gerektiğine inanıyoruz. Çevreye zarar veren her teknoloji hayatımızı ne kadar kolaylaştırırsa kolaylaştırsın namlusu insana dönmüş silahtan başka bir şey değildir. Önümüzdeki dönemde yeşil ekonominin gerisinde kalmamak için ilave tedbirleri hayata geçireceğiz”.

SAHTE GÜNDEMLERE ALDIRIŞ ETMEYİN

“Türk ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ’lerimizi asla yalnız bırakmadık. Ankara’daki Organize Sanayi Bölgesi sayısını 12’ye çıkardık. Sizlerden muhalefetin sahte gündemleri yerine, asıl gündemimiz olan üretime, ihracata, yatırıma, inovasyona odaklanmanızı bekliyorum. Savunma sanayiinde yakaladığımız üst düzey başarıyı diğer sektörlere de taşımamız önemlidir. Türkiye’ye yatırım yapanlar hem kazanacak hem kazandıracak”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.