Kabil Havalimanı’nda Türk askeriyle çalışıyoruz

GÜNDEM 16.08.2021 - 22:00, Güncelleme: 16.08.2021 - 22:00
 

Kabil Havalimanı’nda Türk askeriyle çalışıyoruz

Kabil Havaalanı’nda tüm askeri ve sivil uçuşların durdurulduğunu bildiren ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby, “ABD askeri güçleri, bölgeyi insanlardan temizlemek için Türk ve diğer uluslararası güçler ile çalışıyor” dedi.

HABERİMİZVAR – ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Kabil Havaalanı’nda tüm askeri ve sivil uçuşların durdurulduğunu bildirerek, “ABD askeri güçleri, bölgeyi insanlardan temizlemek için Türk ve diğer uluslararası güçler ile çalışıyor. Bunun ne kadar süreceğini bilmiyoruz” dedi. Pentagon Sözcüsü Kirby, Bakanlıkta basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, ABD’nin Kabil’de sürdürdüğü tahliye operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.   ABD 1000 ASKER DAHA GÖNDERECEK   Kirby, ABD’nin tahliye süreci devam ederken Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı’na yüzlerce kişinin girmesiyle yaşanan kaosun ardından havalimanı ve çevresinin temizlenmesi ve güvenliğin yeniden sağlanması noktasında Türk askerleri ve diğer uluslararası ortaklarla birlikte çalıştıklarını belirtti. John Kirby, Kabil’deki tahliye operasyonuna destek amacıyla Afganistan’a ilave 1000 asker daha göndereceklerini de kaydetti. Sözcü, bu kararla ABD yönetiminin tahliye operasyonu için Afganistan’a gönderdiği ilave asker sayısının yaklaşık 6 bini bulduğunu ifade etti.   ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KONTROL ALTINDA   Bu arada Amerikan CNN televizyonuna konuşan ve ismi açıklanmayan bir Pentagon yetkilisi, Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı’nda hava operasyonlarının yeniden başlayacağını belirtti. ABD askerlerinin, silahlı olduğu belirtilen iki Afgan’ı vurarak öldürmesi ve havalimanında çıkan kaosun ardından ABD’li yetkililerin tüm hava operasyonlarını geçici olarak durdurduğunu kaydeden yetkili, durumun önemli ölçüde kontrol altına alındığını ve hava operasyonlarına yeniden dönüleceğini ifade etti. Yetkili, söz konusu kişilerin Taliban üyesi olup olmadığının ise bilinmediğini vurguladı. (Haber Merkezi)    
Kabil Havaalanı’nda tüm askeri ve sivil uçuşların durdurulduğunu bildiren ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby, “ABD askeri güçleri, bölgeyi insanlardan temizlemek için Türk ve diğer uluslararası güçler ile çalışıyor” dedi.

HABERİMİZVAR – ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Kabil Havaalanı’nda tüm askeri ve sivil uçuşların durdurulduğunu bildirerek, “ABD askeri güçleri, bölgeyi insanlardan temizlemek için Türk ve diğer uluslararası güçler ile çalışıyor. Bunun ne kadar süreceğini bilmiyoruz” dedi. Pentagon Sözcüsü Kirby, Bakanlıkta basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, ABD’nin Kabil’de sürdürdüğü tahliye operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

ABD 1000 ASKER DAHA GÖNDERECEK

 

Kirby, ABD’nin tahliye süreci devam ederken Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı’na yüzlerce kişinin girmesiyle yaşanan kaosun ardından havalimanı ve çevresinin temizlenmesi ve güvenliğin yeniden sağlanması noktasında Türk askerleri ve diğer uluslararası ortaklarla birlikte çalıştıklarını belirtti. John Kirby, Kabil’deki tahliye operasyonuna destek amacıyla Afganistan’a ilave 1000 asker daha göndereceklerini de kaydetti. Sözcü, bu kararla ABD yönetiminin tahliye operasyonu için Afganistan’a gönderdiği ilave asker sayısının yaklaşık 6 bini bulduğunu ifade etti.

 

ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KONTROL ALTINDA

 

Bu arada Amerikan CNN televizyonuna konuşan ve ismi açıklanmayan bir Pentagon yetkilisi, Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı’nda hava operasyonlarının yeniden başlayacağını belirtti. ABD askerlerinin, silahlı olduğu belirtilen iki Afgan’ı vurarak öldürmesi ve havalimanında çıkan kaosun ardından ABD’li yetkililerin tüm hava operasyonlarını geçici olarak durdurduğunu kaydeden yetkili, durumun önemli ölçüde kontrol altına alındığını ve hava operasyonlarına yeniden dönüleceğini ifade etti. Yetkili, söz konusu kişilerin Taliban üyesi olup olmadığının ise bilinmediğini vurguladı. (Haber Merkezi)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.