Bir iyi, bir kötü

SPOR 17.08.2021 - 10:52, Güncelleme: 17.08.2021 - 10:52
 

Bir iyi, bir kötü

Lige 3 puanla başlamayı kafaya takmak Antalyaspor’un Göztepe karşısındaki savruk halinin birinci nedeni bence. İlk yarıda öne geçinceye kadar oyun kalitesini her dakika artıran takım, ikinci yarıda skorun etkisiyle yaşadığı kafa karışıklığı ve bunun sonucundaki kötü oyun sebebiyle 1 puana razı oldu.

Aran Mehmet Yanar- Lige 3 puanla başlamayı kafaya takmak Antalyaspor’un Göztepe karşısındaki savruk halinin birinci nedeni bence. İlk yarıda öne geçinceye kadar oyun kalitesini her dakika artıran takım, ikinci yarıda skorun etkisiyle yaşadığı kafa karışıklığı ve bunun sonucundaki kötü oyun sebebiyle 1 puana razı oldu. Geçen senenin rakibi takım olarak ikinci bölgede karşılayan, oyunu kendi sahasında kabullenen takımı bile bu kadar çok uzun topla çıkmamıştır. Antalyaspor’un oyun karakteri bu değildi ve bu saatten sonra da olmamalı. Topla adım adım pasla çıkmak yerine sürekli ileriye uzun paslarla adam kaçırma isteği en başta Wright’ı sonra da Ghacha’yı uzun mesafede sürekli ileri geri koşturmaktan erkenden oyundan düşürdü. Doğruysa Wright daha yeni Covid atlatmış bir de. Kaldı ki henüz bir arada oynama süreleri çok az olan bu forvet hattıyla bu şekilde oynamak çok top kaybı demek. Bu da daha çok rakip atağı ve senin daha çabuk yorulman ve yıpranman demek. Oturmuş ve birbirinin dilini çözmüş, fiziken de güçlenmiş bir hücum hattıyla bu oyun  zaman zaman denenebilir belki ama bu maçta kah skoru koruma, kah kolay yoldan ikinci golü bulma adına yapılan  büyük bir hatadır bu bana göre. Wright ile kaçan daha doğrusu onun ayaklarında eriyen 2 pozisyon da bunu açıkça gösteriyor.  Oyuncu tercihleri ise ligin ilk haftasından eleştiri konusu edilmemeli diye düşünüyorum. Tek takıldığım nokta Paul Mukairu’nun topla oldukça güçlü ve dengeli bir şekilde ilerlediği, doğru pas tercihlerinde bulunduğu, iyi de savunma yaptığı bir maçta neden erkenden oyundan alındığı. Onun gibi önünü aça aça ilerleyen, aralara korkmadan giren ve fizik olarak kendisini geliştirmiş genç bir oyuncudan Ersun Yanal kalitesinde bir hocanın çok verim alması sanırım gayet makul bir beklenti. Ghacha’yı ve gelişim gösterip formunu ve uyumunu artırmasını umduğumuz yenileri de dahil edersek daha fazla ayağa oynayan ve rakibi sarsan bir takım izlemek her Antalyasporlu’nun hakkı bence.
Lige 3 puanla başlamayı kafaya takmak Antalyaspor’un Göztepe karşısındaki savruk halinin birinci nedeni bence. İlk yarıda öne geçinceye kadar oyun kalitesini her dakika artıran takım, ikinci yarıda skorun etkisiyle yaşadığı kafa karışıklığı ve bunun sonucundaki kötü oyun sebebiyle 1 puana razı oldu.

Aran Mehmet Yanar- Lige 3 puanla başlamayı kafaya takmak Antalyaspor’un Göztepe karşısındaki savruk halinin birinci nedeni bence. İlk yarıda öne geçinceye kadar oyun kalitesini her dakika artıran takım, ikinci yarıda skorun etkisiyle yaşadığı kafa karışıklığı ve bunun sonucundaki kötü oyun sebebiyle 1 puana razı oldu.

Geçen senenin rakibi takım olarak ikinci bölgede karşılayan, oyunu kendi sahasında kabullenen takımı bile bu kadar çok uzun topla çıkmamıştır. Antalyaspor’un oyun karakteri bu değildi ve bu saatten sonra da olmamalı. Topla adım adım pasla çıkmak yerine sürekli ileriye uzun paslarla adam kaçırma isteği en başta Wright’ı sonra da Ghacha’yı uzun mesafede sürekli ileri geri koşturmaktan erkenden oyundan düşürdü. Doğruysa Wright daha yeni Covid atlatmış bir de. Kaldı ki henüz bir arada oynama süreleri çok az olan bu forvet hattıyla bu şekilde oynamak çok top kaybı demek. Bu da daha çok rakip atağı ve senin daha çabuk yorulman ve yıpranman demek.

Oturmuş ve birbirinin dilini çözmüş, fiziken de güçlenmiş bir hücum hattıyla bu oyun  zaman zaman denenebilir belki ama bu maçta kah skoru koruma, kah kolay yoldan ikinci golü bulma adına yapılan  büyük bir hatadır bu bana göre. Wright ile kaçan daha doğrusu onun ayaklarında eriyen 2 pozisyon da bunu açıkça gösteriyor. 

Oyuncu tercihleri ise ligin ilk haftasından eleştiri konusu edilmemeli diye düşünüyorum. Tek takıldığım nokta Paul Mukairu’nun topla oldukça güçlü ve dengeli bir şekilde ilerlediği, doğru pas tercihlerinde bulunduğu, iyi de savunma yaptığı bir maçta neden erkenden oyundan alındığı. Onun gibi önünü aça aça ilerleyen, aralara korkmadan giren ve fizik olarak kendisini geliştirmiş genç bir oyuncudan Ersun Yanal kalitesinde bir hocanın çok verim alması sanırım gayet makul bir beklenti. Ghacha’yı ve gelişim gösterip formunu ve uyumunu artırmasını umduğumuz yenileri de dahil edersek daha fazla ayağa oynayan ve rakibi sarsan bir takım izlemek her Antalyasporlu’nun hakkı bence.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.