TRT çalışanına Mahir Çayan cezası

GÜNDEM 20.08.2021 - 11:24, Güncelleme: 20.08.2021 - 11:27
 

TRT çalışanına Mahir Çayan cezası

22 yıllık TRT çalışanı Deniz Salmanlı, Mahir Çayan ve dokuz arkadaşını andığı tweeti gerekçe göstererek terör örgütüyle iltisaklı olma suçlamasıyla işten çıkarıldı.

haberimizvar.net-  KESK’e bağlı Haber-Sen’in yöneticisi olan ve TRT’de 22 yıldır çalışan şef montajcı Deniz Salmanlı, TRT’nin düzenlediği harem-selamlık sınavdan bir gün sonra açılan soruşturmada attığı bir tweet gerekçe gösterilerek işten çıkartıldı. TRT, geçen 27 Mart’ta 1260 kişinin katıldığı kurum içi sınav düzenledi. Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde yapılan sınava kadın ve erkekler ayrı salonlarda girdi. Haremlik selamlık sınav uygulaması tepki çekerken, TRT’de örgütlü olan Haber-Sen üyeleri 1 Nisan’da Twitter’da hashtag açarak, bir protesto kampanyası gerçekleştirdi.  ESKİ TWEETLER MERCEK ALTINDA  Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre TRT, bir gün sonra şef montajcı Deniz Salmanlı’ya idari soruşturma açtı. Açılan soruşturmada Deniz Salmanlı’nın geçmişe dönük twitter paylaşımları mercek altına alındı.  Salmanlı’nın Mahir Çayan ve dokuz arkadaşının 50. ölüm yıldönümü olan 30 Mart’ta “Teslim olmuyoruz!’ Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna, Saffet Alp” diye tweet attığı tespit edildi. Salmanlı, ‘görev başında bulunması sakıncalı görüldüğünden’ 9 Nisan’da açığa alındı.  MAHİR ÇAYAN HALEN ÖRGÜT LİDERİ  TRT’nin soruşturma evrakında Mahir Çayan’ın halen terör örgütü olarak nitelendirilen THKP/C’nin lideri olduğu ifade edildi. Çayan ve 10 arkadaşının 1971’de iki İngiliz teknisyeni Tokat’ın Kızıldere köyüne kaçırıp infaz ettikleri, kendilerinin de girdikleri çatışmada öldürüldüğü, bunun uluslararası boyutu olan bir terör eylemi olduğu belirtildi.  ‘İLTİSAK’ İDDİASIYLA İŞTEN ÇIKARILDI  Haber-Sen yöneticisi Salmanlı, savunmasında “Çayan ve adı geçenlerin Kızıldere’de öldürülmesini, gencecik insanların bir hiç uğruna ölmelerini anmak için paylaştım” dedi. Salmanlı, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin “Terör örgütlerine veya milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenler kamu görevinden çıkarılır” hükmü gereğince 9 Ağustos’ta işten çıkarıldı.  
22 yıllık TRT çalışanı Deniz Salmanlı, Mahir Çayan ve dokuz arkadaşını andığı tweeti gerekçe göstererek terör örgütüyle iltisaklı olma suçlamasıyla işten çıkarıldı.

haberimizvar.net-  KESK’e bağlı Haber-Sen’in yöneticisi olan ve TRT’de 22 yıldır çalışan şef montajcı Deniz Salmanlı, TRT’nin düzenlediği harem-selamlık sınavdan bir gün sonra açılan soruşturmada attığı bir tweet gerekçe gösterilerek işten çıkartıldı. TRT, geçen 27 Mart’ta 1260 kişinin katıldığı kurum içi sınav düzenledi. Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde yapılan sınava kadın ve erkekler ayrı salonlarda girdi. Haremlik selamlık sınav uygulaması tepki çekerken, TRT’de örgütlü olan Haber-Sen üyeleri 1 Nisan’da Twitter’da hashtag açarak, bir protesto kampanyası gerçekleştirdi.

 ESKİ TWEETLER MERCEK ALTINDA

 Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre TRT, bir gün sonra şef montajcı Deniz Salmanlı’ya idari soruşturma açtı. Açılan soruşturmada Deniz Salmanlı’nın geçmişe dönük twitter paylaşımları mercek altına alındı.  Salmanlı’nın Mahir Çayan ve dokuz arkadaşının 50. ölüm yıldönümü olan 30 Mart’ta “Teslim olmuyoruz!’ Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna, Saffet Alp” diye tweet attığı tespit edildi. Salmanlı, ‘görev başında bulunması sakıncalı görüldüğünden’ 9 Nisan’da açığa alındı.

 MAHİR ÇAYAN HALEN ÖRGÜT LİDERİ

 TRT’nin soruşturma evrakında Mahir Çayan’ın halen terör örgütü olarak nitelendirilen THKP/C’nin lideri olduğu ifade edildi. Çayan ve 10 arkadaşının 1971’de iki İngiliz teknisyeni Tokat’ın Kızıldere köyüne kaçırıp infaz ettikleri, kendilerinin de girdikleri çatışmada öldürüldüğü, bunun uluslararası boyutu olan bir terör eylemi olduğu belirtildi.

 ‘İLTİSAK’ İDDİASIYLA İŞTEN ÇIKARILDI

  Haber-Sen yöneticisi Salmanlı, savunmasında “Çayan ve adı geçenlerin Kızıldere’de öldürülmesini, gencecik insanların bir hiç uğruna ölmelerini anmak için paylaştım” dedi. Salmanlı, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin “Terör örgütlerine veya milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenler kamu görevinden çıkarılır” hükmü gereğince 9 Ağustos’ta işten çıkarıldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.