Avrupa’dan 3.6 milyon Euro alacak/ ‘Basın özgürlüğü’ bahanesiyle para

GÜNDEM 20.08.2021 - 12:13, Güncelleme: 20.08.2021 - 12:13
 

Avrupa’dan 3.6 milyon Euro alacak/ ‘Basın özgürlüğü’ bahanesiyle para

Türkiye’de medya kuruluşlarının yabancı kurum ve kuruluşlardan fon almasıyla ilgili “Medya kuruluşlarının fon alması milli güvenlik sorunu oluşturabilir” açıklaması yapan RTÜK’ün, Avrupa Konseyi’nden 3.6 milyon Euro fon alacağı ortaya çıktı.

haberimizva.net- Fon alan medya kuruluşlarına ilişkin “milli güvenlik sorunu” eleştirisinde bulunan Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) da fonlandığı ortaya çıktı. RTÜK’ün “Kolluk kuvvetleri, yargı mensupları, basın çalışanları ve sivil topluma Avrupa Konseyi standartları ve araçları konusunda eğitimler verilerek yaratılacak farkındalık ile ifade ve medya özgürlüğünün geliştirilmesi” amacıyla Avrupa Konseyi’nden 3.6 milyon Euro alacağı açıklandı.   CHP’Lİ ÜYE İLHAN TAŞÇI’DAN TEPKİ  “Avrupa Standartlarıyla Uyumlu Olarak İfade Özgürlüğü ve Basın Özgürlüğünün Geliştirilmesi” başlıklı proje kapsamında verilecek 3.6 milyon Euro için henüz anlaşma imzalanmadı. Ancak proje kapsamında verilecek para ve planlama ab.gov.tr adresinde çoktan duyuruldu. RTÜK’ün fon almasına RTÜK üyesi İlhan Taşçı’dan tepki geldi. Taşçı, “Yurtdışından fon alan medya kuruluşlarını “milli güvenlik sorunu” olarak gören RTÜK, Avrupa Konseyi’nden 3.6 milyon Euro fon alacak! Mesele fon değil, kimin aldığı…” dedi.  
Türkiye’de medya kuruluşlarının yabancı kurum ve kuruluşlardan fon almasıyla ilgili “Medya kuruluşlarının fon alması milli güvenlik sorunu oluşturabilir” açıklaması yapan RTÜK’ün, Avrupa Konseyi’nden 3.6 milyon Euro fon alacağı ortaya çıktı.

haberimizva.net- Fon alan medya kuruluşlarına ilişkin “milli güvenlik sorunu” eleştirisinde bulunan Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) da fonlandığı ortaya çıktı. RTÜK’ün “Kolluk kuvvetleri, yargı mensupları, basın çalışanları ve sivil topluma Avrupa Konseyi standartları ve araçları konusunda eğitimler verilerek yaratılacak farkındalık ile ifade ve medya özgürlüğünün geliştirilmesi” amacıyla Avrupa Konseyi’nden 3.6 milyon Euro alacağı açıklandı.

  CHP’Lİ ÜYE İLHAN TAŞÇI’DAN TEPKİ

 “Avrupa Standartlarıyla Uyumlu Olarak İfade Özgürlüğü ve Basın Özgürlüğünün Geliştirilmesi” başlıklı proje kapsamında verilecek 3.6 milyon Euro için henüz anlaşma imzalanmadı. Ancak proje kapsamında verilecek para ve planlama ab.gov.tr adresinde çoktan duyuruldu. RTÜK’ün fon almasına RTÜK üyesi İlhan Taşçı’dan tepki geldi. Taşçı, “Yurtdışından fon alan medya kuruluşlarını “milli güvenlik sorunu” olarak gören RTÜK, Avrupa Konseyi’nden 3.6 milyon Euro fon alacak! Mesele fon değil, kimin aldığı…” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.