Orman yangınları sanata yansıdı

GÜNDEM 20.08.2021 - 17:55, Güncelleme: 20.08.2021 - 17:55
 

Orman yangınları sanata yansıdı

Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) yeni yönetimin göreve gelmesiyle birlikte ilk karma ve anlamlı bir sergi açıldı, orman yangınlarına dikkat çekildi.

haberimizvar.net- 'Yeşilden Kırmızıya' adı verilen sergiye ressam ve fotoğraf sanatçıları Ömer Kara, Mukadder Öztürk, Safure Toslalı, Elmas Çalışkan, Nesrin Pamir, Alp Altundal, Ayşe Topçu, Sevda Kesim, Vildan Özsoy, Müslüme Günay, Reşide Okudur eserleriyle katıldı. ANSAN Sanat Galerisi'ndeki serginin açılış kurdelesini ANSAN'ın yeni seçilen başkanı Tecelli Sercan Sırma, yönetim kurulu üyeleri, sanatçılar, Orman Mühendisi Gürel Şirin birlikte kesti. 'GEÇMİŞ OLSUN' DİLEĞİ ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, "Sergiye, ülkemizin birçok bölgesinde çıkan ve söndürme çalışmaları günlerce süren, yüzlerce evi, büyük ve küçükbaş havyanı, orman canlılarını yakıp geçen orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla 'Yeşilden Kırmızıya' adını verdik" dedi, yangınlarda zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. ORMAN MÜHENDİSİ UYARDI Serginin onur konuğu emekli orman mühendisi Gürel Şirin de konuşmasında küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliklerine, her yıl artan ve devasa alanları yakıp kül eden orman yangınlarına değindi. Uyarılarda bulunan Şirin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki 50 yıl içerisinde hava sıcaklığı 5-6 derece arası artacak, daha büyük yangın ve sel felaketleri yaşanabilecek. Beklenen bu felaketlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Ülkemizde iklim değişiklikleri konuşulmuyor, gündeme getirilmiyor. Gidişat hiç iç açıcı değil. Orman yangını çıktığı anda bastırılmaz ise hiçbir kuvvet alevlerin önüne geçemez, durduramaz. Yaşadığımız son yangınlarda da gördük, şahit olduk. Yangın söndürmede uçak ve helikopterler nispeten faydalıdır. Yerden müdahaleyi kolaylaştırır. Yanan alanların yeniden yeşermesi için de zarar gören alanlar öncelikle kendi doğal gelişimine bırakılmalıdır." SERGİ 31 AĞUSTOS'A KADAR AÇIK Sergide yağlıboya, akrilik boya, suluboya teknikleriyle çalışılıp bez tuval üzerine, fotoğraf karelerine aktarılmış doğal güzellikler, orman köylerinde sosyal yaşam, doğa canlıları ve bitkilerinin resimleri, fotoğrafları yer aldı. 30 eserin beğeniye sunulduğu sergi 31 Ağustos Salı gününe kadar açık kalacak.
Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) yeni yönetimin göreve gelmesiyle birlikte ilk karma ve anlamlı bir sergi açıldı, orman yangınlarına dikkat çekildi.

haberimizvar.net- 'Yeşilden Kırmızıya' adı verilen sergiye ressam ve fotoğraf sanatçıları Ömer Kara, Mukadder Öztürk, Safure Toslalı, Elmas Çalışkan, Nesrin Pamir, Alp Altundal, Ayşe Topçu, Sevda Kesim, Vildan Özsoy, Müslüme Günay, Reşide Okudur eserleriyle katıldı. ANSAN Sanat Galerisi'ndeki serginin açılış kurdelesini ANSAN'ın yeni seçilen başkanı Tecelli Sercan Sırma, yönetim kurulu üyeleri, sanatçılar, Orman Mühendisi Gürel Şirin birlikte kesti.


'GEÇMİŞ OLSUN' DİLEĞİ

ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, "Sergiye, ülkemizin birçok bölgesinde çıkan ve söndürme çalışmaları günlerce süren, yüzlerce evi, büyük ve küçükbaş havyanı, orman canlılarını yakıp geçen orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla 'Yeşilden Kırmızıya' adını verdik" dedi, yangınlarda zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

ORMAN MÜHENDİSİ UYARDI

Serginin onur konuğu emekli orman mühendisi Gürel Şirin de konuşmasında küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliklerine, her yıl artan ve devasa alanları yakıp kül eden orman yangınlarına değindi. Uyarılarda bulunan Şirin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki 50 yıl içerisinde hava sıcaklığı 5-6 derece arası artacak, daha büyük yangın ve sel felaketleri yaşanabilecek. Beklenen bu felaketlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Ülkemizde iklim değişiklikleri konuşulmuyor, gündeme getirilmiyor. Gidişat hiç iç açıcı değil. Orman yangını çıktığı anda bastırılmaz ise hiçbir kuvvet alevlerin önüne geçemez, durduramaz. Yaşadığımız son yangınlarda da gördük, şahit olduk. Yangın söndürmede uçak ve helikopterler nispeten faydalıdır. Yerden müdahaleyi kolaylaştırır. Yanan alanların yeniden yeşermesi için de zarar gören alanlar öncelikle kendi doğal gelişimine bırakılmalıdır."

SERGİ 31 AĞUSTOS'A KADAR AÇIK

Sergide yağlıboya, akrilik boya, suluboya teknikleriyle çalışılıp bez tuval üzerine, fotoğraf karelerine aktarılmış doğal güzellikler, orman köylerinde sosyal yaşam, doğa canlıları ve bitkilerinin resimleri, fotoğrafları yer aldı. 30 eserin beğeniye sunulduğu sergi 31 Ağustos Salı gününe kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.