Suyunuzu matarada taşıyın

YEREL 23.08.2021 - 12:24, Güncelleme: 23.08.2021 - 12:24
 

Suyunuzu matarada taşıyın

İklim değişikliğine karşı alınacak önlemleri sıralayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin, “E-faturayı tercih edin. Musluğu kapatın veya sensörlü musluk başlığı kullanın. İhtiyacınız kadar yiyecek alın. Suyunuzu matarada taşıyın” dedi.

HABERİMİZVAR – Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ‘iklim değişikliği sebebiyle yaşanacak zararı en aza indirgemek için’ ev ve işyerlerinde alınabilecek önlemleri duyurdu. Çetin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Son araştırmalar gösteriyor ki iklim değişikliği sebebiyle sıcak hava dalgaları, şiddetli yağışlar ve kuraklık şiddetini artıracak ve daha sık görülecek. Yaşanacak zararı en aza indirmek ve ekosistemin çöküşüne engel olmak için hepimizin yapabilecekleri var” dedi.   İHTİYACIN KADAR YİYECEK ALIN   Dikkat edilmesi gereken şeyler ve alınacak önlemlerle ilgili bir tablo paylaşan Çetin, şu önerileri sıraladı: “Bulaşık makinenizi dolmadan çalıştırmayın. Enerji tasarruflu ampulleri tercih edin. Faturalarınız için e-faturayı tercih edin. Musluğu kapatın veya sensörlü musluk başlığı kullanın. İhtiyacınız kadar yiyecek satın alın. Suyunuzu matarada taşıyın. Doğada çözünen doğal poşet, torba, pişirme kağıdı ve streç film kullanın. Gün içinde alacağınız küçük önlemlerle karbon ayak izini azaltabilirsiniz”. 
İklim değişikliğine karşı alınacak önlemleri sıralayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin, “E-faturayı tercih edin. Musluğu kapatın veya sensörlü musluk başlığı kullanın. İhtiyacınız kadar yiyecek alın. Suyunuzu matarada taşıyın” dedi.

HABERİMİZVAR – Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ‘ iklim değişikliği sebebiyle yaşanacak zararı en aza indirgemek için’ ev ve işyerlerinde alınabilecek önlemleri duyurdu. Çetin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Son araştırmalar gösteriyor ki iklim değişikliği sebebiyle sıcak hava dalgaları, şiddetli yağışlar ve kuraklık şiddetini artıracak ve daha sık görülecek. Yaşanacak zararı en aza indirmek ve ekosistemin çöküşüne engel olmak için hepimizin yapabilecekleri var” dedi.

 

İHTİYACIN KADAR YİYECEK ALIN

 

Dikkat edilmesi gereken şeyler ve alınacak önlemlerle ilgili bir tablo paylaşan Çetin, şu önerileri sıraladı: “Bulaşık makinenizi dolmadan çalıştırmayın. Enerji tasarruflu ampulleri tercih edin. Faturalarınız için e-faturayı tercih edin. Musluğu kapatın veya sensörlü musluk başlığı kullanın. İhtiyacınız kadar yiyecek satın alın. Suyunuzu matarada taşıyın. Doğada çözünen doğal poşet, torba, pişirme kağıdı ve streç film kullanın. Gün içinde alacağınız küçük önlemlerle karbon ayak izini azaltabilirsiniz”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.