Öğretmenler aşı olmalıydı diyemeyiz

EĞİTİM 23.08.2021 - 21:44, Güncelleme: 23.08.2021 - 21:44
 

Öğretmenler aşı olmalıydı diyemeyiz

Şahan Gökbakar’ın “Turizm çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi, ama öğretmenlere serbest” açıklamasına yanıt veren Bakan Koca, “Turizm çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmedik. Onlara zorunluysa öğretmenlere de zorunlu olmalıydı diyemeyiz” dedi.

HABERİMİZVAR - Oyuncu Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğretmenlere ve okul personeline aşı zorunluluğu gelmemesini Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Enjoy I’m vaccined” kampanyası üzerinden eleştirdi. TURİZMCİLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ Instagram hesabından paylaştığı videoda Sağlık Bakanlığı ve Bakan Fahrettin Koca’yı etiketleyerek aklındaki soruları yönelten Gökbakar, şu ifadeleri kullandı: “Turizm sezonuna başlarken ülkemize gelecek olan turistler kendisini güvende hissetsinler diye onlarla temas edecek olan tüm turizm çalışanlarına aşı zorunluluğu getirilmişti. Mevlüt Çavuşoğlu bakanımız tarafından dillendirmiş ardından da ‘Enjoy I’m vaccined’ adlı kampanyayla duyurulmuştu”. ÖĞRETMENLERE AŞI YAPILMADI “Şimdi eğitim sezonu açılıyor ve çocuklarımızla belki de günde 7-8 saat kapalı ortamda temas edecek olan öğretmenler ve okul personelleri için aşı zorunluluğu getirilmedi. Ama beraberinde akıllara çeşitli sorular geldi. Neden, doğru bulunup alınan bir kararı her yerde uygulamıyoruz? Anneler babalar ve çocuklarımız neden turistler gibi kendimizi güvende hissedemiyoruz? Turizmde herkesi aşılayıp, eğitimde aşılamamak? Ayrıca çocuğunu okula yollayan veliler de aşılanmalı değil mi? Nezaketle soruyor, mantıklı bir cevap rica ediyorum”. KOCA’DAN GÖKBAKAR’A YANIT Şahan Gökbakar’ın paylaşımına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yanıt verdi. Koca, Gökbakar’ın önemli bir konuyu dile getirdiğini belirtti. Gökbakar’ın bir bilgi yanlışı olduğunu söyleyen Koca, “Sevgili Gökbakar, devlet turizm sektörü çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmedi. Onlara zorunluysa öğretmenlere de zorunlu olmalıydı diyemeyiz” ifadelerini kullandı. 
Şahan Gökbakar’ın “Turizm çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi, ama öğretmenlere serbest” açıklamasına yanıt veren Bakan Koca, “Turizm çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmedik. Onlara zorunluysa öğretmenlere de zorunlu olmalıydı diyemeyiz” dedi.

HABERİMİZVAR - Oyuncu Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğretmenlere ve okul personeline aşı zorunluluğu gelmemesini Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Enjoy I’m vaccined” kampanyası üzerinden eleştirdi.

TURİZMCİLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Instagram hesabından paylaştığı videoda Sağlık Bakanlığı ve Bakan Fahrettin Koca’yı etiketleyerek aklındaki soruları yönelten Gökbakar, şu ifadeleri kullandı: “Turizm sezonuna başlarken ülkemize gelecek olan turistler kendisini güvende hissetsinler diye onlarla temas edecek olan tüm turizm çalışanlarına aşı zorunluluğu getirilmişti. Mevlüt Çavuşoğlu bakanımız tarafından dillendirmiş ardından da ‘Enjoy I’m vaccined’ adlı kampanyayla duyurulmuştu”.

ÖĞRETMENLERE AŞI YAPILMADI

“Şimdi eğitim sezonu açılıyor ve çocuklarımızla belki de günde 7-8 saat kapalı ortamda temas edecek olan öğretmenler ve okul personelleri için aşı zorunluluğu getirilmedi. Ama beraberinde akıllara çeşitli sorular geldi. Neden, doğru bulunup alınan bir kararı her yerde uygulamıyoruz? Anneler babalar ve çocuklarımız neden turistler gibi kendimizi güvende hissedemiyoruz? Turizmde herkesi aşılayıp, eğitimde aşılamamak? Ayrıca çocuğunu okula yollayan veliler de aşılanmalı değil mi? Nezaketle soruyor, mantıklı bir cevap rica ediyorum”.

KOCA’DAN GÖKBAKAR’A YANIT

Şahan Gökbakar’ın paylaşımına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yanıt verdi. Koca, Gökbakar’ın önemli bir konuyu dile getirdiğini belirtti. Gökbakar’ın bir bilgi yanlışı olduğunu söyleyen Koca, “Sevgili Gökbakar, devlet turizm sektörü çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmedi. Onlara zorunluysa öğretmenlere de zorunlu olmalıydı diyemeyiz” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.