Bugün seçim olsa bu iş bitti

GÜNDEM 25.08.2021 - 13:34, Güncelleme: 25.08.2021 - 13:34
 

Bugün seçim olsa bu iş bitti

DEVA Partisi lideri Babacan, bir esnafın, “Masa başında oturanlar bu insanların hakkıyla oraya geliyorlar” sözüne karşılık, “Bugün seçim olsa bitti artık. Onu biliyorlar” dedi.

HABERİMİZVAR - Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Huzur Mahallesi semt pazarına giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan burada vatandaşlara aşure dağıttı. Elektrik fiyatındaki artıştan ve pazarcıların pandemi döneminde yok sayılmasından dert yanan bir esnafın “Masa başında oturanlar bu insanların hakkıyla oraya geliyorlar” sözüne karşılık Babacan, “Esnafın halini bilmiyorlar ama bugün seçim olsa bu işin bittiğini biliyorlar” dedi. GIDAYA İKİ EMEKLİ MAAŞI GİDİYOR Emekli bir vatandaşla sohbet eden Babacan şunları söyledi: “Emekliler, sabit gelirli vatandaşlar, memurlar çok zor durumda. Asıl sorun; devletin açıkladığı resmî enflasyon yüzde 15, yüzde 16 ise hayat yüzde 40, yüzde 50 artıyor. Aldığınız maaş artık geçime yetmiyor. Geçen Samsun’da gördüm. Öğretmen emeklisi karı koca, iki öğretmen emeklisi maaşıyla sadece gıda masrafını karşılama hesabını yapıyorlar.” İNSANLAR BİRİKİMLERİNİ SATIYOR Bir lokanta esnafının “Vergimi ödemek için dairemi sattım” sözleri üzerine Babacan, “2002-2015 arasında ekonominin başındaydık. İnsanlar, ‘O dönemde biriktirdiklerimi bu dönemde satıyoruz’ diyorlar” ifadelerini kullandı. Esnaf bunun üzerine “Ama nereye kadar? Çiftçi de esnaf da bitti” diye sitem etti. Pazarcı esnafını da ziyaret eden Babacan’a bir esnaf, elektrik fiyatındaki artış ve pazarcıların pandemi döneminde yok sayılmasından dert yandı. ONLAR ARTIK PAZARA GELMİYOR Esnaf, “Sadece elektrik faturası olsa amenna diyeceğiz. Kiralar öyle, alışveriş öyle, ama elektrikte ciddi bir yükselme var. Elektrik faturamız normalde 120 lira falan geliyordu, şu an 190 geliyor. Daha kötüsü olacak gibi gözüküyor, ama inşallah olmaz. İktidarın artık değişmesi lazım, millet onu istiyor” dedi. Babacan ise, “Bilmiyorlar, biz onu kaç kere söyledik. Sorun şu, bu kararı verenler artık pazara gelmiyor, pazarda alışverişi unuttular. Masa başında karar veriyorlar ondan sonra yanlış karar oluyor” diye karşılık verdi. 
DEVA Partisi lideri Babacan, bir esnafın, “Masa başında oturanlar bu insanların hakkıyla oraya geliyorlar” sözüne karşılık, “Bugün seçim olsa bitti artık. Onu biliyorlar” dedi.

HABERİMİZVAR - Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Huzur Mahallesi semt pazarına giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan burada vatandaşlara aşure dağıttı. Elektrik fiyatındaki artıştan ve pazarcıların pandemi döneminde yok sayılmasından dert yanan bir esnafın “Masa başında oturanlar bu insanların hakkıyla oraya geliyorlar” sözüne karşılık Babacan, “Esnafın halini bilmiyorlar ama bugün seçim olsa bu işin bittiğini biliyorlar” dedi.

GIDAYA İKİ EMEKLİ MAAŞI GİDİYOR

Emekli bir vatandaşla sohbet eden Babacan şunları söyledi: “Emekliler, sabit gelirli vatandaşlar, memurlar çok zor durumda. Asıl sorun; devletin açıkladığı resmî enflasyon yüzde 15, yüzde 16 ise hayat yüzde 40, yüzde 50 artıyor. Aldığınız maaş artık geçime yetmiyor. Geçen Samsun’da gördüm. Öğretmen emeklisi karı koca, iki öğretmen emeklisi maaşıyla sadece gıda masrafını karşılama hesabını yapıyorlar.”

İNSANLAR BİRİKİMLERİNİ SATIYOR

Bir lokanta esnafının “Vergimi ödemek için dairemi sattım” sözleri üzerine Babacan, “2002-2015 arasında ekonominin başındaydık. İnsanlar, ‘O dönemde biriktirdiklerimi bu dönemde satıyoruz’ diyorlar” ifadelerini kullandı. Esnaf bunun üzerine “Ama nereye kadar? Çiftçi de esnaf da bitti” diye sitem etti. Pazarcı esnafını da ziyaret eden Babacan’a bir esnaf, elektrik fiyatındaki artış ve pazarcıların pandemi döneminde yok sayılmasından dert yandı.

ONLAR ARTIK PAZARA GELMİYOR

Esnaf, “Sadece elektrik faturası olsa amenna diyeceğiz. Kiralar öyle, alışveriş öyle, ama elektrikte ciddi bir yükselme var. Elektrik faturamız normalde 120 lira falan geliyordu, şu an 190 geliyor. Daha kötüsü olacak gibi gözüküyor, ama inşallah olmaz. İktidarın artık değişmesi lazım, millet onu istiyor” dedi. Babacan ise, “Bilmiyorlar, biz onu kaç kere söyledik. Sorun şu, bu kararı verenler artık pazara gelmiyor, pazarda alışverişi unuttular. Masa başında karar veriyorlar ondan sonra yanlış karar oluyor” diye karşılık verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.