Gıda fiyatları yüzde 22 arttı

EKONOMİ 27.08.2021 - 13:57, Güncelleme: 27.08.2021 - 13:57
 

Gıda fiyatları yüzde 22 arttı

Türk-İş, gıda fiyatlarının ağustosta aylık yüzde 0.8, yıllık yüzde 22.78 arttığını hesapladı. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 926 lira.

HABERİMİZVAR – Türk-İş ağustos ayına ilişkin gıda fiyatlarını hesapladığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Türk-İş araştırmasının ağustos ayı sonucuna göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 2.926,72 TL oldu. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yani yoksulluk sınırı 9.533,28 TL olarak hesaplandı. Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3.572,79 TL oldu. İLK SEKİZ AYLIK ARTIŞ YÜZDE 13 Türk-İş’in verileri temel alındığında ‘mutfak enflasyonu’ndaki değişim Ağustos 2021 itibariyle şu şekilde gelişti: Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0,80 oranında artış gösterdi. Yılın ilk sekiz ayı itibariyle fiyatlardaki artış yüzde 13 oranında gerçekleşti. Gıda enflasyonunda son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 22.78 oldu. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 19.06 olarak hesaplandı. 
Türk-İş, gıda fiyatlarının ağustosta aylık yüzde 0.8, yıllık yüzde 22.78 arttığını hesapladı. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 926 lira.

HABERİMİZVAR – Türk-İş ağustos ayına ilişkin gıda fiyatlarını hesapladığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Türk-İş araştırmasının ağustos ayı sonucuna göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 2.926,72 TL oldu. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yani yoksulluk sınırı 9.533,28 TL olarak hesaplandı. Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3.572,79 TL oldu.

İLK SEKİZ AYLIK ARTIŞ YÜZDE 13

Türk-İş’in verileri temel alındığında ‘ mutfak enflasyonu’ndaki değişim Ağustos 2021 itibariyle şu şekilde gelişti: Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “ gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0,80 oranında artış gösterdi. Yılın ilk sekiz ayı itibariyle fiyatlardaki artış yüzde 13 oranında gerçekleşti. Gıda enflasyonunda son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 22.78 oldu. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 19.06 olarak hesaplandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.