Şahin mi alsaydık?

GÜNDEM 27.08.2021 - 14:21, Güncelleme: 27.08.2021 - 14:21
 

Şahin mi alsaydık?

Tasarruf genelgesine rağmen kendisine 600 bin liraya makam aracı aldığı ortaya çıkan Elazığ Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz’ın “Şahin mi alsaydık?” savunması sosyal medyada tepki çekti.

HABERİMİZVAR – Elazığ’daki 8 bin nüfuslu Yurtbaşı Beyde Belediye Başkanı AKP’li Yasin Yılmaz 2010 model Audi marka makam aracını değiştirip yerine 600 bin TL değerinde 2016 model Audi marka makam aracı alması sosyal medyada tepki topladı. Yasin Yılmaz’ın makam aracını neden değiştirdiğine ilişkin sözleri de eleştirildi. Eski makam aracını 200 bin liraya sattıklarını söyleyen Yasin Yılmaz, “400 bin küsur daha üzerine koyarak 2016 model Audi marka aracı aldık. Araç alımıyla ilgili 1 sene önce belediye meclis kararı almıştık. Eski aracımız 600 bindeydi, 20-30 bin TL masrafı çıkıyordu. Yoksa ben gidip.1.5 milyona sıfır araç da alabilirdim. Paramız var, belediyemizin 33 milyon geliri var, şu an kasamızda 10 milyon paramız var. İstesem 1.5 milyona araba da alırdım. Devleti neden zarara sokalım 66 binde olan bir araç aldık” diye kendini savundu. BÜTÇEM VAR, İSTEDİĞİMİ ALIRIM Sözcü’den Evren Demirdaş’a konuşan Yılmaz, “Ortada lüks bir araba yok. Cumhurbaşkanımızın tasarruf tedbirleriyle ilgili lüks araçlar almayın uyarısında bulunuyor. Biz de bu uyarıya uyarak bu aracı aldık, gidip Şahin alacak halimiz yok ya… Ben 4 aydır arabamı satmışım, 4 aydır bir araba da kiralamadım kendime ve bu aracı da satın aldım. Birçok belediye başkanı 7 bin, 10 bin TL vererek araç kiralıyor, ama ben kiralamadım. 4 ay arkadaşlarımın araçlarına binip geziyordum. Hangi belediye başkanı bunu yapar? Kaldı ki benim bütçem de var” dedi. İSRAF KÜLTÜRÜNÜN AÇIK ÖRNEĞİ DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal ise makam aracının alımına şöyle tepki gösterdi: “Bir belde belediyesinin dahi, yaklaşık değeri 600 bin civarında olan, Audi marka lüks makam aracı temin etmiş olması, israf kültürünün en açık örneğidir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu ekonomik kriz ortamında, kurumların böylesine pervasızca lüks arayışında olması, vatandaşımızın halini hiçe sayma, onların gözünün içine baka baka saltanat sürmekten başka bir şey değildir”. 
Tasarruf genelgesine rağmen kendisine 600 bin liraya makam aracı aldığı ortaya çıkan Elazığ Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz’ın “Şahin mi alsaydık?” savunması sosyal medyada tepki çekti.

HABERİMİZVAR – Elazığ’daki 8 bin nüfuslu Yurtbaşı Beyde Belediye Başkanı AKP’li Yasin Yılmaz 2010 model Audi marka makam aracını değiştirip yerine 600 bin TL değerinde 2016 model Audi marka makam aracı alması sosyal medyada tepki topladı. Yasin Yılmaz’ın makam aracını neden değiştirdiğine ilişkin sözleri de eleştirildi. Eski makam aracını 200 bin liraya sattıklarını söyleyen Yasin Yılmaz, “400 bin küsur daha üzerine koyarak 2016 model Audi marka aracı aldık. Araç alımıyla ilgili 1 sene önce belediye meclis kararı almıştık. Eski aracımız 600 bindeydi, 20-30 bin TL masrafı çıkıyordu. Yoksa ben gidip.1.5 milyona sıfır araç da alabilirdim. Paramız var, belediyemizin 33 milyon geliri var, şu an kasamızda 10 milyon paramız var. İstesem 1.5 milyona araba da alırdım. Devleti neden zarara sokalım 66 binde olan bir araç aldık” diye kendini savundu.

BÜTÇEM VAR, İSTEDİĞİMİ ALIRIM

Sözcü’den Evren Demirdaş’a konuşan Yılmaz, “Ortada lüks bir araba yok. Cumhurbaşkanımızın tasarruf tedbirleriyle ilgili lüks araçlar almayın uyarısında bulunuyor. Biz de bu uyarıya uyarak bu aracı aldık, gidip Şahin alacak halimiz yok ya… Ben 4 aydır arabamı satmışım, 4 aydır bir araba da kiralamadım kendime ve bu aracı da satın aldım. Birçok belediye başkanı 7 bin, 10 bin TL vererek araç kiralıyor, ama ben kiralamadım. 4 ay arkadaşlarımın araçlarına binip geziyordum. Hangi belediye başkanı bunu yapar? Kaldı ki benim bütçem de var” dedi.

İSRAF KÜLTÜRÜNÜN AÇIK ÖRNEĞİ

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal ise makam aracının alımına şöyle tepki gösterdi:

“Bir belde belediyesinin dahi, yaklaşık değeri 600 bin civarında olan, Audi marka lüks makam aracı temin etmiş olması, israf kültürünün en açık örneğidir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu ekonomik kriz ortamında, kurumların böylesine pervasızca lüks arayışında olması, vatandaşımızın halini hiçe sayma, onların gözünün içine baka baka saltanat sürmekten başka bir şey değildir”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.