Meslekten ihraçta Soylu parmağı

GÜNDEM 28.08.2021 - 17:40, Güncelleme: 28.08.2021 - 17:40
 

Meslekten ihraçta Soylu parmağı

Eski emniyet müdürü Yılmaz’dan meslekten ihraçla ilgili açıklama geldi. Emekli olduğu için ihraç edilemeyeceğini söyleyen Yılmaz, yazdığı muhalif yazılardan rahatsız olan İçişleri Bakanı Soylu’nun kendisini halen görevde sanarak rütbe cezası verdiğini aktardı.

HABERİMİZVAR – Antalya eski il emniyet müdürü Ali Yılmaz’dan meslekten ihraç iddialarıyla ilgili açıklama geldi. Emekli olduğu için meslekten ihraç edilemeyeceğini, bunun için mahkeme karara gerektiğini söyleyen Yılmaz, yazdığı muhalif ve siyasi yazılarından rahatsız olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini halen görevde sanarak rütbe cezası verdiğini aktardı. BAKAN SOYLU YAZILARA KIZDI Yargılandığı davadan 7 ay önce beraat eden Ali Yılmaz, 14 Ağustos’ta ‘Antalya Bugün’ isimli yerel haber sitesinde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le ilgili “Topuklu Efe’nin Ayak Sesleri” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Aynı haber sitesinde Mayıs ayında da “Organize İşler” başlığıyla Sedat Peker odaklı 3 bölümlük bir yazı dizisi yer aldı. Bakan Soylu’nun bu yazılar nedeniyle kızdığını aktaran Yılmaz, “Emekli birine rütbe cezası verilemez, meslekten ihraç olmaz. Bunun için halen çalışıyor olmak lazım.  Bakan beni çalışan sanıyor” dedi. DİSİPLİN KURULU CEZASI YOK Hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nun verdiği bir ceza da olmadığını belirten Ali Yılmaz, “Benim emeklilik haklarım baki. Bunları ancak mahkeme kaldırabilir. Böyle bir karar da yok. Bakan Soylu tamamen kendi yetkisiyle rütbe cezası verdi. Resmi yazışmalarda emniyet müdürü ifadesini kullanmam istenmiyor. Tamamen keyfi bir karar. Bunun dışında bir şey söz konusu değil” açıklaması yaptı. 
Eski emniyet müdürü Yılmaz’dan meslekten ihraçla ilgili açıklama geldi. Emekli olduğu için ihraç edilemeyeceğini söyleyen Yılmaz, yazdığı muhalif yazılardan rahatsız olan İçişleri Bakanı Soylu’nun kendisini halen görevde sanarak rütbe cezası verdiğini aktardı.

HABERİMİZVAR – Antalya eski il emniyet müdürü Ali Yılmaz’dan meslekten ihraç iddialarıyla ilgili açıklama geldi. Emekli olduğu için meslekten ihraç edilemeyeceğini, bunun için mahkeme karara gerektiğini söyleyen Yılmaz, yazdığı muhalif ve siyasi yazılarından rahatsız olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini halen görevde sanarak rütbe cezası verdiğini aktardı.

BAKAN SOYLU YAZILARA KIZDI

Yargılandığı davadan 7 ay önce beraat eden Ali Yılmaz, 14 Ağustos’ta ‘ Antalya Bugün’ isimli yerel haber sitesinde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le ilgili “Topuklu Efe’nin Ayak Sesleri” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Aynı haber sitesinde Mayıs ayında da “Organize İşler” başlığıyla Sedat Peker odaklı 3 bölümlük bir yazı dizisi yer aldı. Bakan Soylu’nun bu yazılar nedeniyle kızdığını aktaran Yılmaz, “Emekli birine rütbe cezası verilemez, meslekten ihraç olmaz. Bunun için halen çalışıyor olmak lazım.  Bakan beni çalışan sanıyor” dedi.

DİSİPLİN KURULU CEZASI YOK

Hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nun verdiği bir ceza da olmadığını belirten Ali Yılmaz, “Benim emeklilik haklarım baki. Bunları ancak mahkeme kaldırabilir. Böyle bir karar da yok. Bakan Soylu tamamen kendi yetkisiyle rütbe cezası verdi. Resmi yazışmalarda emniyet müdürü ifadesini kullanmam istenmiyor. Tamamen keyfi bir karar. Bunun dışında bir şey söz konusu değil” açıklaması yaptı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.