Havadan müdahale yok

GÜNDEM 28.08.2021 - 20:31, Güncelleme: 28.08.2021 - 20:31
 

Havadan müdahale yok

Tunceli’de 12 gündür süren yangına havadan hala müdahale edilmedi. Belediye Başkanı Maçoğlu, yangınlara havadan müdahalenin şart olduğunu söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da, “Yangınlarla mücadelede gerekiyorsa yapacağız” dedi.

HABERİMİZVAR.NET Tunceli’de çıkan orman yangını 12 gündür sürüyor. Valilik, 26 Ağustos’ta Ovacık’taki Buzlutepe köyü mevkiinde ve Hozat’taki Tanzi Deresi’nin batı tarafında çıkan örtü yangınlarının dün tamamen söndürüldüğünü bildirdi. Tanzi Deresi’nin doğu tarafındaki büyük örtü yangınının ise tamamen kontrol altına alındığını aktardı. Sosyal medya hesabından yangının son görüntüsünü paylaşan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise havadan müdahalenin gerektiğini söyledi.   ÇOK ZOR BİR BÖLGEDE YANGIN   Artı TV’de yangınlarla ilgili son durumu paylaşan Maçoğlu, “Arkadaşlarımız, yangın yerine kadar, 500-600 metreye kadar yanaştığını, orada bir müdahalenin olmadığını gördüler. Yangın Ovacık bölgesindeki köylere sıçramaya başladı. Buzlutepe dediğimiz bölge, birkaç tane boşaltılmış mezrada, yangının oraya kadar ulaştığını arkadaşlarımız bize bildirdi. Çok zor bir bölge. Çok yoğun orman, meşenin olduğu bir bölge... Mutlak ama mutlak havadan bir müdahale gerekiyor. Köy bölgesine doğru alana insan gücüyle o bölgede yangının yayılmasının engellenmesi adına bir müdahale edilebilir” diye konuştu.   KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA   Yangınlara ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba önderliğindeki heyetimiz Tunceli’ye gidiyor. Yangınlarla mücadelede ve sonrasında ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Belediyelerimiz tüm gücüyle Tunceli halkının ve Sayın Başkan @FatihMacoglu’nun yanında olacak” dedi.   SEYRETMEYİN, DERHAL SÖNDÜRÜN   Tunceli’deki yangına ilişkin Sol Parti’den yapılan açıklamada da,  “Dersim 12 gündür yanıyor. Devlet yangına hava desteği ile müdahale etmezken, seçilmiş belediye başkanı ve halkın yangına müdahale etmesini engelliyor. Ya söndürün, ya da söndürecek olan halka izin verin” denildi. 
Tunceli’de 12 gündür süren yangına havadan hala müdahale edilmedi. Belediye Başkanı Maçoğlu, yangınlara havadan müdahalenin şart olduğunu söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da, “Yangınlarla mücadelede gerekiyorsa yapacağız” dedi.

HABERİMİZVAR.NET

Tunceli’de çıkan orman yangını 12 gündür sürüyor. Valilik, 26 Ağustos’ta Ovacık’taki Buzlutepe köyü mevkiinde ve Hozat’taki Tanzi Deresi’nin batı tarafında çıkan örtü yangınlarının dün tamamen söndürüldüğünü bildirdi. Tanzi Deresi’nin doğu tarafındaki büyük örtü yangınının ise tamamen kontrol altına alındığını aktardı. Sosyal medya hesabından yangının son görüntüsünü paylaşan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise havadan müdahalenin gerektiğini söyledi.

 

ÇOK ZOR BİR BÖLGEDE YANGIN

 

Artı TV’de yangınlarla ilgili son durumu paylaşan Maçoğlu, “Arkadaşlarımız, yangın yerine kadar, 500-600 metreye kadar yanaştığını, orada bir müdahalenin olmadığını gördüler. Yangın Ovacık bölgesindeki köylere sıçramaya başladı. Buzlutepe dediğimiz bölge, birkaç tane boşaltılmış mezrada, yangının oraya kadar ulaştığını arkadaşlarımız bize bildirdi. Çok zor bir bölge. Çok yoğun orman, meşenin olduğu bir bölge... Mutlak ama mutlak havadan bir müdahale gerekiyor. Köy bölgesine doğru alana insan gücüyle o bölgede yangının yayılmasının engellenmesi adına bir müdahale edilebilir” diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

 

Yangınlara ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba önderliğindeki heyetimiz Tunceli’ye gidiyor. Yangınlarla mücadelede ve sonrasında ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Belediyelerimiz tüm gücüyle Tunceli halkının ve Sayın Başkan @FatihMacoglu’nun yanında olacak” dedi.

 

SEYRETMEYİN, DERHAL SÖNDÜRÜN

 

Tunceli’deki yangına ilişkin Sol Parti’den yapılan açıklamada da,  “ Dersim 12 gündür yanıyor. Devlet yangına hava desteği ile müdahale etmezken, seçilmiş belediye başkanı ve halkın yangına müdahale etmesini engelliyor. Ya söndürün, ya da söndürecek olan halka izin verin” denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.