AKP ilk kez bu kadar geriledi

GÜNDEM 02.09.2021 - 10:50, Güncelleme: 02.09.2021 - 10:50
 

AKP ilk kez bu kadar geriledi

Son anket sonucuna göre AK Parti'nin oy oranının, direnç noktası olarak bilinen yüzde 34,7'nin altına gerilediğine dikkat çeken İbrahim Uslu, CHP ve İYİ Parti'nin de oy oranını açıkladı.

haberimizvar.net- Kamuoyu araştırmacısı ve siyasal iletişim uzmanı İbrahim Uslu, yaptıkları son anket çalışmasına göre AK Parti'nin oy oranını yüzde 33 olarak ölçtüklerini söyledi. AK Parti'nin kurulduğu yıl olan 2001'den bu yana en düşük oy oranına sahip olduğuna işaret etti. İbrahim Uslu, Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e verdiği röportajda, yaptıkları son ankete ilişkin şu noktalara dikkat çekti:   "(Bir önceki anketlerinde AK Parti'nin oy oranı) Yüzde 35’e yakındı... Şimdi yüzde 33’e düştü... Burada önemli olan direnç noktası vardı AKP’nin... O da yüzde 34.7’ydi... Yani ilk seçildiği gün aldığı oy oranı buydu. Sonraki seçimlerde AKP oyunu hep yükseltti. Şimdi direnç noktasının altına geriledi, o açıdan anlamlı bir düşüş bu.   MHP’de dramatik oy kaybı yok. Yüzde 10 baraj civarında dolaşıyor. MHP’liler suçu AKP’ye atarak vicdanını rahatlatabiliyor. İkincisi bakanları yok. Üçüncüsü bir ideoloji partisi... İdeoloji partisinin seçmeni performanstan bağımsız oy verir.  AKP ideoloji partisi değil mi) sorusu üzerine; O ideoloji partisi olmaya çalışıyor. Bir kısmını o hale getirdi ama seçmenin tamamı için bunu söyleyemeyiz. AKP’ye gelen seçmenlerin tamamı daha önce birden fazla kez parti değiştirme alışkanlığı olan insanlar. İlk kez AKP’ye oy vermiş, o günden beri de ona oy vermeyi sürdüren seçmen sayısı çok az.  CHP yüzde 24, İYİ Parti yüzde 14 civarında... Saadet ve Demokrat Parti’yi de koyduğunuzda 40’ın biraz üzerinde... 
Son anket sonucuna göre AK Parti'nin oy oranının, direnç noktası olarak bilinen yüzde 34,7'nin altına gerilediğine dikkat çeken İbrahim Uslu, CHP ve İYİ Parti'nin de oy oranını açıkladı.

haberimizvar.net- Kamuoyu araştırmacısı ve siyasal iletişim uzmanı İbrahim Uslu, yaptıkları son anket çalışmasına göre AK Parti'nin oy oranını yüzde 33 olarak ölçtüklerini söyledi. AK Parti'nin kurulduğu yıl olan 2001'den bu yana en düşük oy oranına sahip olduğuna işaret etti. İbrahim Uslu, Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e verdiği röportajda, yaptıkları son ankete ilişkin şu noktalara dikkat çekti:

 

"(Bir önceki anketlerinde AK Parti'nin oy oranı) Yüzde 35’e yakındı... Şimdi yüzde 33’e düştü... Burada önemli olan direnç noktası vardı AKP’nin... O da yüzde 34.7’ydi... Yani ilk seçildiği gün aldığı oy oranı buydu. Sonraki seçimlerde AKP oyunu hep yükseltti. Şimdi direnç noktasının altına geriledi, o açıdan anlamlı bir düşüş bu.

 

MHP’de dramatik oy kaybı yok. Yüzde 10 baraj civarında dolaşıyor. MHP’liler suçu AKP’ye atarak vicdanını rahatlatabiliyor. İkincisi bakanları yok. Üçüncüsü bir ideoloji partisi... İdeoloji partisinin seçmeni performanstan bağımsız oy verir.

  AKP ideoloji partisi değil mi) sorusu üzerine; O ideoloji partisi olmaya çalışıyor. Bir kısmını o hale getirdi ama seçmenin tamamı için bunu söyleyemeyiz. AKP’ye gelen seçmenlerin tamamı daha önce birden fazla kez parti değiştirme alışkanlığı olan insanlar. İlk kez AKP’ye oy vermiş, o günden beri de ona oy vermeyi sürdüren seçmen sayısı çok az.  CHP yüzde 24, İYİ Parti yüzde 14 civarında... Saadet ve Demokrat Parti’yi de koyduğunuzda 40’ın biraz üzerinde... 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.