AKP’li Özkan’a FETÖ’den suç duyurusu

GÜNDEM 03.09.2021 - 10:12, Güncelleme: 03.09.2021 - 10:12
 

AKP’li Özkan’a FETÖ’den suç duyurusu

İYİ Parti için “FETÖ’nün kurduğu partidir” diyen AKP’li Özkan hakkında suç duyurusu yapıldı. Suç duyurusunda Özkan’ın geçmişte Fethullah Gülen’i öven ve ‘Cemaat bir terör örgütü değil’ dediği basın açıklamasının kayıtları yer aldı.

haberimizvar.net- AKP Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın Beyaz TV’de katıldığı ‘Akılda Kalsın’ programında kullandığı, “İYİ Parti malum olduğu üzere kasetlerle, kongrelerle MHP’yi dizayn etmeyi başaramayan, FETÖ’nün kurduğu bir partidir” sözlerine İYİ Parti’den tepki yağdı. İYİ Parti teşkilatları; ülke genelinde AKP’li Özkan hakkında suç duyurunda bulundu. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da beraberinde partinin kurmayları ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek AKP’li Özkan hakkında suç duyurusu yaptı.   FETÖ’YE GÜZELLEME YAPIYORDU  Suç duyurusu dilekçesinde AKP’li Özkan’ın daha önceki konuşmalarında, Fethullah Gülen’i öven ve “Cemaat bir terör örgütü değil” dediği videolar ile, Balyoz Davası mağdurlarını yargılayan ve şu an büyük bir çoğunluğu hükümlü veya yurt dışına kaçmış olan FETÖ’cü hakim ve davacıları destekleyen konuşmalarına da yer verildi. Dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Bu ‘güzelleme’ olarak nitelendirilmesinde tereddüt olmayan konuşmalar karşısında; şüpheliden konuyu kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşturması beklenir. Kaldı ki, şüphelinin Grup Başkan Vekili olduğu, AK Parti’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 17/25 Aralık süreci ve devamındaki 15 Temmuz darbe girişimine gelen süreç içerisinde; ‘Allah’ım ve milletim affetsin’ diyerek halkından özür dileme gereği duyduğu da bir başka gerçektir”.   İKTİDAR AHLAKTAN YOKSUN DURUMDA  AKP’li Özkan’ın Fethullah Gülen’i özen videolarının hala internette dolaştığını hatırlatan İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, “Hiçbir suretle sözüne itibar edilecek bir kişi değil. Söz de itibar edilecek bir söz değil. O kişilerin konuşmalarını da yandaş medya ve yandaş gazeteciler her gün manşet yapıyorlar. İktidar siyasi ve insani ahlaktan yoksun durumda. Çok rahatlıkla halka yalan söyleyebiliyorlar, bu yalanın üzerinden de maalesef oy devşirmeye çalışıyorlar” dedi.  
İYİ Parti için “FETÖ’nün kurduğu partidir” diyen AKP’li Özkan hakkında suç duyurusu yapıldı. Suç duyurusunda Özkan’ın geçmişte Fethullah Gülen’i öven ve ‘Cemaat bir terör örgütü değil’ dediği basın açıklamasının kayıtları yer aldı.

haberimizvar.net-  AKP Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın Beyaz TV’de katıldığı ‘Akılda Kalsın’ programında kullandığı, “ İYİ Parti malum olduğu üzere kasetlerle, kongrelerle MHP’yi dizayn etmeyi başaramayan, FETÖ’nün kurduğu bir partidir” sözlerine İYİ Parti’den tepki yağdı. İYİ Parti teşkilatları; ülke genelinde AKP’li Özkan hakkında suç duyurunda bulundu. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da beraberinde partinin kurmayları ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek AKP’li Özkan hakkında suç duyurusu yaptı. 

 FETÖ’YE GÜZELLEME YAPIYORDU

 Suç duyurusu dilekçesinde AKP’li Özkan’ın daha önceki konuşmalarında, Fethullah Gülen’i öven ve “Cemaat bir terör örgütü değil” dediği videolar ile, Balyoz Davası mağdurlarını yargılayan ve şu an büyük bir çoğunluğu hükümlü veya yurt dışına kaçmış olan FETÖ’cü hakim ve davacıları destekleyen konuşmalarına da yer verildi. Dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Bu ‘güzelleme’ olarak nitelendirilmesinde tereddüt olmayan konuşmalar karşısında; şüpheliden konuyu kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşturması beklenir. Kaldı ki, şüphelinin Grup Başkan Vekili olduğu, AK Parti’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 17/25 Aralık süreci ve devamındaki 15 Temmuz darbe girişimine gelen süreç içerisinde; ‘Allah’ım ve milletim affetsin’ diyerek halkından özür dileme gereği duyduğu da bir başka gerçektir”.

  İKTİDAR AHLAKTAN YOKSUN DURUMDA

 AKP’li Özkan’ın Fethullah Gülen’i özen videolarının hala internette dolaştığını hatırlatan İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, “Hiçbir suretle sözüne itibar edilecek bir kişi değil. Söz de itibar edilecek bir söz değil. O kişilerin konuşmalarını da yandaş medya ve yandaş gazeteciler her gün manşet yapıyorlar. İktidar siyasi ve insani ahlaktan yoksun durumda. Çok rahatlıkla halka yalan söyleyebiliyorlar, bu yalanın üzerinden de maalesef oy devşirmeye çalışıyorlar” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.