Ekmeğe yüzde 25 zam

EKONOMİ 03.09.2021 - 10:57, Güncelleme: 03.09.2021 - 10:57
 

Ekmeğe yüzde 25 zam

Doğalgazdan sonra bir zam haberi de ekmekten geldi. İstanbul’da fırıncılar 2 lira olan ekmeği yüzde 25 zam uygulayarak 2.5 liraya satmaya başladı.

haberimizvar.net- BOTAŞ’ın sanayi ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgaza yüzde 15 zam yapmasının ardından, bir zam haberi de ekmekten geldi. İstanbul’da bazı fırıncılar ekmeğe gizli zam yaptı. Fırıncılar 2 lira olan ekmeği yüzde 25’lik artışla 2,5 liraya satmaya başladı. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada un fiyatlarının çok yükseldiğini belirterek “Bu zamlardan tabi ki fırıncı esnafı etkileniyor” ifadelerini kullandı.   UN FİYATLARI GÜNCELLENSİN  Çetin, “Mayıs ayı içerisinde 50 kilosu 130-135 lira olan un fiyatları 160-180 lira bandına kadar çıktı. Şu an aldığımız un fiyatları bu seviyede” dedi. Un fiyatlarının güncellenmesini talep ettiklerini belirten Çetin, “Aksi takdirde ister istemez gerek un fiyatlarının yükselmesi, gerek genel girdilerimizin, elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi girdilerimizin yükselmesinden ötürü yeni bir fiyat ayarlanması yapılabilir” ifadelerini kullandı.  
Doğalgazdan sonra bir zam haberi de ekmekten geldi. İstanbul’da fırıncılar 2 lira olan ekmeği yüzde 25 zam uygulayarak 2.5 liraya satmaya başladı.

haberimizvar.net- BOTAŞ’ın sanayi ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgaza yüzde 15 zam yapmasının ardından, bir zam haberi de ekmekten geldi. İstanbul’da bazı fırıncılar ekmeğe gizli zam yaptı. Fırıncılar 2 lira olan ekmeği yüzde 25’lik artışla 2,5 liraya satmaya başladı. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada un fiyatlarının çok yükseldiğini belirterek “Bu zamlardan tabi ki fırıncı esnafı etkileniyor” ifadelerini kullandı. 

  UN FİYATLARI GÜNCELLENSİN

 Çetin, “Mayıs ayı içerisinde 50 kilosu 130-135 lira olan un fiyatları 160-180 lira bandına kadar çıktı. Şu an aldığımız un fiyatları bu seviyede” dedi. Un fiyatlarının güncellenmesini talep ettiklerini belirten Çetin, “Aksi takdirde ister istemez gerek un fiyatlarının yükselmesi, gerek genel girdilerimizin, elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi girdilerimizin yükselmesinden ötürü yeni bir fiyat ayarlanması yapılabilir” ifadelerini kullandı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.