Aspendos Festivali başlıyor

GÜNDEM 03.09.2021 - 13:08, Güncelleme: 03.09.2021 - 13:08
 

Aspendos Festivali başlıyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce Antalya'da bu yıl 28'incisi düzenlenecek 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali' yarın saat 21.00'de ünlü Türk operası 'IV Murat' ile başlayacak.

haberimizvar.net- Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda 4- 23 Eylül tarihleri arasında opera ve bale severleri buluşturacak olan festivale bu yıl koronavirüs salgınından dolayı yabancı ülkelerin katılımı olmadı.  Besteci Okan Demiriş'in 2016 yılında kaybettiği eşi, Türk Operası'nın efsanevi baş sopranosu Leyla Demiriş'e ithafen bestelediği 'IV. Murat' operasında 'Sultan Murat' rolünü Engin Suna, 'Kösem Sultan' rolünü Sevinç Bilgin, 'Sadrazam Topal Recep Paşa' rolünü Umut Tarık Akça, 'Nef'i' rolünü ise Devrim Demirel canlandıracak.  PADİŞAH IV. MUARAT'IN ÖYKÜSÜ  Henüz 11 yaşındayken Osmanlı padişahı olan IV. Murat'ın yaşam öyküsünün opera diliyle anlatıldığı eserde, Antalya DOB Orkestrası'nı şef Hakan Kalkan, Antalya ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Korosunu nu da şef Mahir Seyrek yönetecek, solistlere eşlik edecek.  Librettosu Turan Oflazoğlu'na ait üç perdelik eserin dekor ve kostüm tasarımını Gazal Erten, ışık tasarımını Mustafa Eski hazırladı.  SON GÜN GALA KONSERİ  28'inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 10 Eylül Cuma akşamı saat 21.00'de yine çok sevilen ve bilinen klasik bir opera eseri olan besteci Puccini'nin 'Madama Butterfly' operasıyla devam edecek. Festivalin üçüncü eseri 15 Eylül Çarşamba akşamı '3 Soprano 3 Tenor' konseri olacak. Antalya DOB'un heyecanla beklenen ve dünyada bir ilk olan yeni eseri 'Pandemic' balesi de Antalya'da ilk kez izlenecek. 'Pandemic', 18 Eylül Cumartesi akşamı sahnelenecek. Festival, 23 Eylül Perşembe akşamı sürpriz solistlerin yer alacağı 'Gala Konseri'yle sona erecek.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce Antalya'da bu yıl 28'incisi düzenlenecek 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali' yarın saat 21.00'de ünlü Türk operası 'IV Murat' ile başlayacak.

haberimizvar.net- Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda 4- 23 Eylül tarihleri arasında opera ve bale severleri buluşturacak olan festivale bu yıl koronavirüs salgınından dolayı yabancı ülkelerin katılımı olmadı.

 Besteci Okan Demiriş'in 2016 yılında kaybettiği eşi, Türk Operası'nın efsanevi baş sopranosu Leyla Demiriş'e ithafen bestelediği 'IV. Murat' operasında 'Sultan Murat' rolünü Engin Suna, 'Kösem Sultan' rolünü Sevinç Bilgin, 'Sadrazam Topal Recep Paşa' rolünü Umut Tarık Akça, 'Nef'i' rolünü ise Devrim Demirel canlandıracak.

 PADİŞAH IV. MUARAT'IN ÖYKÜSÜ

 Henüz 11 yaşındayken Osmanlı padişahı olan IV. Murat'ın yaşam öyküsünün opera diliyle anlatıldığı eserde, Antalya DOB Orkestrası'nı şef Hakan Kalkan, Antalya ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Korosunu nu da şef Mahir Seyrek yönetecek, solistlere eşlik edecek.

 Librettosu Turan Oflazoğlu'na ait üç perdelik eserin dekor ve kostüm tasarımını Gazal Erten, ışık tasarımını Mustafa Eski hazırladı.

 SON GÜN GALA KONSERİ

 28'inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 10 Eylül Cuma akşamı saat 21.00'de yine çok sevilen ve bilinen klasik bir opera eseri olan besteci Puccini'nin 'Madama Butterfly' operasıyla devam edecek. Festivalin üçüncü eseri 15 Eylül Çarşamba akşamı '3 Soprano 3 Tenor' konseri olacak. Antalya DOB'un heyecanla beklenen ve dünyada bir ilk olan yeni eseri 'Pandemic' balesi de Antalya'da ilk kez izlenecek. 'Pandemic', 18 Eylül Cumartesi akşamı sahnelenecek. Festival, 23 Eylül Perşembe akşamı sürpriz solistlerin yer alacağı 'Gala Konseri'yle sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.