Kemer’de DİSK’e karşı kampanya

GÜNDEM 03.09.2021 - 13:54, Güncelleme: 03.09.2021 - 13:54
 

Kemer’de DİSK’e karşı kampanya

Kemer Belediyesi’nde örgütlenmeye çalışan DİSK’e karşı Belediye-İş yöneticileri tarafından karalama kampanyası başlatıldı. DİSK Genel İş Şube Başkanı Vedat Küçük, “Sendikal mücadele etnik kimlik ve siyasi parti ayrımlarını parantez içerisine almaz” dedi

haberimizvar.net-  Antalya’da Kemer Belediyesi’nde örgütlenmeye çalışan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na karşı karalama kampanyası başlatıldı. Karalama kampanyasının Kemer Belediyesi’nin eski başkanı Mustafa Gül döneminde örgütlenen Türk-İş’e bağlı Belediye-İş yöneticileri tarafından başlatıldığını belirten DİSK Genel-iş Sendikası Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı.  BELEDİYE-İŞ’TEN DİSK’E SALDIRI  Kemer Belediyesi’ndeki sendika krizi DİSK yöneticilerinin Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Belediye Meclisi Üyesi Hasan Ali Acar’la görüşmesiyle başladı. Görüşülen her iki isim de sendikal çalışmalara müdahale etmeyeceklerin, ama DİSK’e de engel olmayacaklarını belirtti. Belediye Başkanı ve meclis üyesi tarafsız kalacaklarını bildirmesine rağmen Belediye-İş tarafından, bu iki ismi de hedef alarak, DİSK’e karşı karalama kampanyası başlatıldı.  AKP’Lİ MEDYA MENSUBU DEVREDE  AKP yanlısı bir medya mensubu devreye sokan Belediye-İş, “HDP’ye şirin gözükmek için personeline DİSK’e geçin diye baskı yapan Kemer ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni kınıyoruz” kampanyası başlattı. Tarafsız kalacaklarını söylemelerine rağmen Belediye Başkanı Topaloğlu ve Meclis Üyesi Acar hedefe konuldu. DİSK’in HDP sendikası olduğu şeklinde karalamaya dayalı bir propaganda yürütüldü.   ETNİK KİMLİK PARANTEZE ALINMAZ  Bu atılan iftiraların başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve yetkililere büyük bir haksız olduğunu söyleyen Vedat Küçük, “Antalya’nın güzide ilçelerinden Kemer Belediyesi’nin başkanı Necati Topaloğlu ve bürokratlarına da haksız ve hukuksuzca atılan bir iftiradır. Belirtmek isteriz ki sendikalar Türkiye Cumhuriyeti’nin yürürlükte olan yasal ve anayasal hukukuna göre örgütlenme çalışmaları yapar. Etnik kimlik ve siyasi parti ayrımlarını parantez içerisine almaz” dedi.  BELEDİYE-İŞ YÖNETİCİLERİNE DAVA  Vedat Küçük şunları söyledi: “Türkiye işçi sınıfının günümüzde yaşadığı sorunları anlatmak ve bu noktada katkı sağlamak ile ilgili ahlaki görevi olan sendikalar çözüm üretemedikleri için bu tür mesnetsiz ve akla aykırı, yalan ve ahlaksızca söylentilerle çaresizlik sergilemektedir. Sendikamıza, şahsımıza, Antalya’mızın çok kıymetli başkanlarına atılan bu mesnetsiz iftiralar ile ilgili tüm kurullarımızla birlikte hukuki süreçlerin başlatılacağının bilinmesini isteriz. Gerek atılan iftiralar, gerekse bu iftirayı atanların ispatı ilgili tüm yasal haklarımızı kullanarak gerekli bütün davaları açacağız”.  
Kemer Belediyesi’nde örgütlenmeye çalışan DİSK’e karşı Belediye-İş yöneticileri tarafından karalama kampanyası başlatıldı. DİSK Genel İş Şube Başkanı Vedat Küçük, “Sendikal mücadele etnik kimlik ve siyasi parti ayrımlarını parantez içerisine almaz” dedi

haberimizvar.net-  Antalya’da Kemer Belediyesi’nde örgütlenmeye çalışan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na karşı karalama kampanyası başlatıldı. Karalama kampanyasının Kemer Belediyesi’nin eski başkanı Mustafa Gül döneminde örgütlenen Türk-İş’e bağlı Belediye-İş yöneticileri tarafından başlatıldığını belirten DİSK Genel-iş Sendikası Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı.

 BELEDİYE-İŞ’TEN DİSK’E SALDIRI

  Kemer Belediyesi’ndeki sendika krizi DİSK yöneticilerinin Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Belediye Meclisi Üyesi Hasan Ali Acar’la görüşmesiyle başladı. Görüşülen her iki isim de sendikal çalışmalara müdahale etmeyeceklerin, ama DİSK’e de engel olmayacaklarını belirtti. Belediye Başkanı ve meclis üyesi tarafsız kalacaklarını bildirmesine rağmen Belediye-İş tarafından, bu iki ismi de hedef alarak, DİSK’e karşı karalama kampanyası başlatıldı.

 AKP’Lİ MEDYA MENSUBU DEVREDE

 AKP yanlısı bir medya mensubu devreye sokan Belediye-İş, “HDP’ye şirin gözükmek için personeline DİSK’e geçin diye baskı yapan Kemer ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni kınıyoruz” kampanyası başlattı. Tarafsız kalacaklarını söylemelerine rağmen Belediye Başkanı Topaloğlu ve Meclis Üyesi Acar hedefe konuldu. DİSK’in HDP sendikası olduğu şeklinde karalamaya dayalı bir propaganda yürütüldü. 

 ETNİK KİMLİK PARANTEZE ALINMAZ

 Bu atılan iftiraların başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve yetkililere büyük bir haksız olduğunu söyleyen Vedat Küçük, “Antalya’nın güzide ilçelerinden Kemer Belediyesi’nin başkanı Necati Topaloğlu ve bürokratlarına da haksız ve hukuksuzca atılan bir iftiradır. Belirtmek isteriz ki sendikalar Türkiye Cumhuriyeti’nin yürürlükte olan yasal ve anayasal hukukuna göre örgütlenme çalışmaları yapar. Etnik kimlik ve siyasi parti ayrımlarını parantez içerisine almaz” dedi.

 BELEDİYE-İŞ YÖNETİCİLERİNE DAVA

 Vedat Küçük şunları söyledi: “Türkiye işçi sınıfının günümüzde yaşadığı sorunları anlatmak ve bu noktada katkı sağlamak ile ilgili ahlaki görevi olan sendikalar çözüm üretemedikleri için bu tür mesnetsiz ve akla aykırı, yalan ve ahlaksızca söylentilerle çaresizlik sergilemektedir. Sendikamıza, şahsımıza, Antalya’mızın çok kıymetli başkanlarına atılan bu mesnetsiz iftiralar ile ilgili tüm kurullarımızla birlikte hukuki süreçlerin başlatılacağının bilinmesini isteriz. Gerek atılan iftiralar, gerekse bu iftirayı atanların ispatı ilgili tüm yasal haklarımızı kullanarak gerekli bütün davaları açacağız”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.