Güreşe siyaset bulaştı

GÜNDEM 07.09.2021 - 13:17, Güncelleme: 07.09.2021 - 13:17
 

Güreşe siyaset bulaştı

Hafta sonu yapılan ve güreşten çok tribün kavgasıyla gündeme gelen Elmalı Yağlı Güreşleri hakkında bir açıklama da Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’ten geldi. “Ayak oyunlarına maruz kaldık” dedi

haberimizvar.net- Elmalı’da yapılan tarihi 669. Yağlı Güreşleri’ne başpehlivan Ali Gürbüz’ün ailesinin tribüne alınmadığı iddiaları ile Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’e davetiye verilmemesi damga vurdu. Ali Gürbüz sert bir açıklama ile ailesini tribüne alınmamasını proteste etti. Dün ise Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek açıklamada bulundu.  Güreşlere siyaset bulaştığını belirten İşlek, “4-5 Eylül tarihlerinde 669. yapılan Elmalı Yağlı Güreşleri’nde bugüne kadar hiç yaşanmadığı kadar siyasetçi, bürokrat ve bilumum dış unsurlar dualı çayıra müdahil olmuş, pehlivanlara ve ailelerine örf anane ve adetlerimize uymayan tavırlar sergilenmiştir. Atalarımızın emaneti olan yağlı güreşleri yaşatmak ve geliştirmek için çaba gösterenlere, istemeyekcü zihniyet tarafından engelleme çalışılmaları yapılmış bunda da bir nebze de olsa başarı elde etmişlerdir” dedi.     RAPOR HAZIRLAYACAĞIZ Hem sporcuları Ali Gürbüz’ün hem de kendisinin ayak oyunlarına maruz kaldığını belirten İşlek, “Üzülerek belirtmek isterim ki bu yapılan çirkinliği güreş camiasından birkaç kişi hariç hiçbir paydaşı kınayamadı. Korkuteli Belediye Spor Kulübü olarak yarından itibaren, başta güreş federasyonumuz olmak üzere gerekli tüm mercilere gelişen bu olaylar raporlanacaktır. Bugüne kadar 2021 sezonun da yaşadığımız tüm protokol krizleri, yanlış anlaşılmaya sebep veren açıklamaları ve gördüğümüz tüm ayak oyunlarını camiaya leke gelmesin diye sineye çekmiştik. Bugünden sonra yaşanacak bu türlü ayak oyunlarına en sert ve yaptırımı en güçlü cevaplar tarafımızdan ne bir fazla nede bir eksik olarak anında verilecektir” diyerek konuşmasını bitirdi. 
Hafta sonu yapılan ve güreşten çok tribün kavgasıyla gündeme gelen Elmalı Yağlı Güreşleri hakkında bir açıklama da Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’ten geldi. “Ayak oyunlarına maruz kaldık” dedi

haberimizvar.net- Elmalı’da yapılan tarihi 669. Yağlı Güreşleri’ne başpehlivan Ali Gürbüz’ün ailesinin tribüne alınmadığı iddiaları ile Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’e davetiye verilmemesi damga vurdu. Ali Gürbüz sert bir açıklama ile ailesini tribüne alınmamasını proteste etti. Dün ise Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek açıklamada bulundu.  Güreşlere siyaset bulaştığını belirten İşlek, “4-5 Eylül tarihlerinde 669. yapılan Elmalı Yağlı Güreşleri’nde bugüne kadar hiç yaşanmadığı kadar siyasetçi, bürokrat ve bilumum dış unsurlar dualı çayıra müdahil olmuş, pehlivanlara ve ailelerine örf anane ve adetlerimize uymayan tavırlar sergilenmiştir. Atalarımızın emaneti olan yağlı güreşleri yaşatmak ve geliştirmek için çaba gösterenlere, istemeyekcü zihniyet tarafından engelleme çalışılmaları yapılmış bunda da bir nebze de olsa başarı elde etmişlerdir” dedi. 

 

 RAPOR HAZIRLAYACAĞIZ

Hem sporcuları Ali Gürbüz’ün hem de kendisinin ayak oyunlarına maruz kaldığını belirten İşlek, “Üzülerek belirtmek isterim ki bu yapılan çirkinliği güreş camiasından birkaç kişi hariç hiçbir paydaşı kınayamadı. Korkuteli Belediye Spor Kulübü olarak yarından itibaren, başta güreş federasyonumuz olmak üzere gerekli tüm mercilere gelişen bu olaylar raporlanacaktır. Bugüne kadar 2021 sezonun da yaşadığımız tüm protokol krizleri, yanlış anlaşılmaya sebep veren açıklamaları ve gördüğümüz tüm ayak oyunlarını camiaya leke gelmesin diye sineye çekmiştik. Bugünden sonra yaşanacak bu türlü ayak oyunlarına en sert ve yaptırımı en güçlü cevaplar tarafımızdan ne bir fazla nede bir eksik olarak anında verilecektir” diyerek konuşmasını bitirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.