Yangında 7 hektar ormanlık zarar gördü

GÜNDEM 10.09.2021 - 11:02, Güncelleme: 10.09.2021 - 11:02
 

Yangında 7 hektar ormanlık zarar gördü

Antalya'nın Kaş ilçesinde dün çıkan orman yangınında, 7 hektar orman alanı zarar gördü.

haberimizvar.net- Kaş'a bağlı Palamut Mahallesi Topuzlar Mevkii'ndeki kızılçam ormanında dün saat 14.00 sıralarında yangın başladı. Yangına bir uçak, 3 helikopter, Kaş, Finike, Kumluca, Muğla'nın Seydikemer, Fethiye ve Dalaman orman işletme müdürlüklerine bağlı 20 arazöz, 10 ilk müdahale aracı, bir dozer, 5 su tankeri, 100 yangın işçisi, 10 orman bölge şefi, Kaş'a bağlı Palamut Mahallesi'nden 100'e yakın vatandaş tarafından 10 dakika içinde müdahale edildi. Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir ve 10 orman bölge şefi, yangını bölüm bölüm yönetti. Bir noktada başlayan yangın, bir anda farklı üç noktadan da başladı. Ekipler, ilk olarak yangının önünü kesti. Rüzgarın etkisinin azalması, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi ile yangın saat 16.00 sıralarında kontrol altına alındı. Ardından alanda soğutma çalışması yapıldı. Yangında 7 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.  Kaş'ta Palamut Mahallesi'ndeki yangın devam ederken, Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde otların tutuşması ile yeni bir yangın çıktı. Yangın hızlı müdahale ile ormanlık alana ve evlere sıçramadan söndürüldü.  Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, "Yangın rüzgarın kesilmesi ile örtü altı yangınına dönüştü. 7 dekarlık zarar gören orman alanında, sadece ağaçların dibindeki çam yaprakları yandı. Kaş'ın en kaliteli ormanlarının olduğu yangın bölgesindeki ağaçların büyük bölümü kurumayacak. Bu anlamda şanslıyız. Ancak yangının bir noktada başladıktan sonra, ardından yakın üç noktada daha başlaması insana başka şeyler düşündürüyor. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu ormanlar bu ülkenin zenginliği, sizin çocuklarınızın geleceği" dedi.       
Antalya'nın Kaş ilçesinde dün çıkan orman yangınında, 7 hektar orman alanı zarar gördü.

haberimizvar.net- Kaş'a bağlı Palamut Mahallesi Topuzlar Mevkii'ndeki kızılçam ormanında dün saat 14.00 sıralarında yangın başladı. Yangına bir uçak, 3 helikopter, Kaş, Finike, Kumluca, Muğla'nın Seydikemer, Fethiye ve Dalaman orman işletme müdürlüklerine bağlı 20 arazöz, 10 ilk müdahale aracı, bir dozer, 5 su tankeri, 100 yangın işçisi, 10 orman bölge şefi, Kaş'a bağlı Palamut Mahallesi'nden 100'e yakın vatandaş tarafından 10 dakika içinde müdahale edildi. Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir ve 10 orman bölge şefi, yangını bölüm bölüm yönetti. Bir noktada başlayan yangın, bir anda farklı üç noktadan da başladı. Ekipler, ilk olarak yangının önünü kesti. Rüzgarın etkisinin azalması, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi ile yangın saat 16.00 sıralarında kontrol altına alındı. Ardından alanda soğutma çalışması yapıldı. Yangında 7 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.

 Kaş'ta Palamut Mahallesi'ndeki yangın devam ederken, Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde otların tutuşması ile yeni bir yangın çıktı. Yangın hızlı müdahale ile ormanlık alana ve evlere sıçramadan söndürüldü.

 Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, "Yangın rüzgarın kesilmesi ile örtü altı yangınına dönüştü. 7 dekarlık zarar gören orman alanında, sadece ağaçların dibindeki çam yaprakları yandı. Kaş'ın en kaliteli ormanlarının olduğu yangın bölgesindeki ağaçların büyük bölümü kurumayacak. Bu anlamda şanslıyız. Ancak yangının bir noktada başladıktan sonra, ardından yakın üç noktada daha başlaması insana başka şeyler düşündürüyor. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu ormanlar bu ülkenin zenginliği, sizin çocuklarınızın geleceği" dedi. 


ANTALYA'NIN KAS ILCESINDE DUN CIKAN ORMAN YANGININDA, 7 HEKTAR ORMAN ALANI ZARAR GORDU. (FOTO:KAS-DHA)
 

ANTALYA'NIN KAS ILCESINDE DUN CIKAN ORMAN YANGININDA, 7 HEKTAR ORMAN ALANI ZARAR GORDU. (FOTO:KAS-DHA)
 

ANTALYA'NIN KAS ILCESINDE DUN CIKAN ORMAN YANGININDA, 7 HEKTAR ORMAN ALANI ZARAR GORDU. (FOTO:KAS-DHA)
 

ANTALYA'NIN KAS ILCESINDE DUN CIKAN ORMAN YANGININDA, 7 HEKTAR ORMAN ALANI ZARAR GORDU. (FOTO:KAS-DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.