Sancar: Çöküşe karşı alternatif oluşturmalıyız

GÜNDEM 11.09.2021 - 14:26, Güncelleme: 11.09.2021 - 14:26
 

Sancar: Çöküşe karşı alternatif oluşturmalıyız

İktidarın çözüldüğünü ve sistemin çöktüğünü belirten HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Çözülmeye, çöküşe karşı yol ve alternatif oluşturma sorumluluğumuz var” dedi.

haberimizvar.net- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi siyasal gelişmeleri değerlendirmek ve yeni dönem çalışmaları planlamak amacıyla bugün toplandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “İktidar çöküyor, sistem çözülüyor. İktidar çözülüyor, sistem çöküyor. Bizim bu çözülme ve bu çöküşe karşı bir yol oluşturma sorumluluğumuz var. HDP, halkların ortak iradesinin, ezilenlerin, ötekilerin partisi olarak bu konuda öncü güç rolünü üstlenmek zorundadır. Bu sorumluluk ve bilinçle önümüzdeki dönemde iktidarın çözülmesine karşı alternatif, toplumsal çözülmeye karşı da yeni bir başlangıç hedefi belirledik. Yeni başlangıç ve güçlü alternatif olmadan sadece bekleyerek sorunları çözemeyeceğimizi çok iyi biliyoruz. İktidar kaybediyor, çözülüyor diye bekleyerek sorunlar kendiliğinden hal olacaktır diye beklemek naifliktir, naiflik de apolitik bir tavırdır” dedi. SADECE SEÇİMLERİ TARTIŞMAK EKSİKLİK Bianet’te yer alan habere göre Sancar sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçimler yaklaştıkça bütün sorunların seçimler üzerinden tartışılmasını bir eksiklik olarak görüyoruz. Önümüzdeki seçimlerin çok önemli olduğunun farkındayız. HDP’nin kilit güç olduğunu herkes biliyor, ama seçimlere odaklanmış siyasal bir gündemin Türkiye’nin gerçek sorunlarını ıskalama gibi bir riski beraberinde getirdiğini bilmek zorundayız”. SİSTEMİ MAKYAJLA SÜRDÜRME ANLAYIŞI “Sistemi belli makyajlarla, belli ambalajlarla yenileme arayışı var, düzeni özüne dokunmadan sürdürme girişimleri var. Öte yandan yeni bir başlangıç yapma, yani iktidarla birlikte bu tür iktidarları üreten düzenin temel unsurlarını da müzakere edip değiştirme politikası var. İşte biz bu ikinci politikayı değerlendiriyoruz. Yani; yoksulluğun da, inkarın da, savaş politikalarının da, sömürünün de, rantın da, talanın da, doğa katliamının da köklerini içeren bu düzeni değiştirme hedefini önümüze koymadan yeni bir başlangıcın mümkün olmayacağını anlatmak istiyoruz”.  
İktidarın çözüldüğünü ve sistemin çöktüğünü belirten HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Çözülmeye, çöküşe karşı yol ve alternatif oluşturma sorumluluğumuz var” dedi.

haberimizvar.net- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi siyasal gelişmeleri değerlendirmek ve yeni dönem çalışmaları planlamak amacıyla bugün toplandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “İktidar çöküyor, sistem çözülüyor. İktidar çözülüyor, sistem çöküyor. Bizim bu çözülme ve bu çöküşe karşı bir yol oluşturma sorumluluğumuz var. HDP, halkların ortak iradesinin, ezilenlerin, ötekilerin partisi olarak bu konuda öncü güç rolünü üstlenmek zorundadır. Bu sorumluluk ve bilinçle önümüzdeki dönemde iktidarın çözülmesine karşı alternatif, toplumsal çözülmeye karşı da yeni bir başlangıç hedefi belirledik. Yeni başlangıç ve güçlü alternatif olmadan sadece bekleyerek sorunları çözemeyeceğimizi çok iyi biliyoruz. İktidar kaybediyor, çözülüyor diye bekleyerek sorunlar kendiliğinden hal olacaktır diye beklemek naifliktir, naiflik de apolitik bir tavırdır” dedi.

SADECE SEÇİMLERİ TARTIŞMAK EKSİKLİK

Bianet’te yer alan habere göre Sancar sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçimler yaklaştıkça bütün sorunların seçimler üzerinden tartışılmasını bir eksiklik olarak görüyoruz. Önümüzdeki seçimlerin çok önemli olduğunun farkındayız. HDP’nin kilit güç olduğunu herkes biliyor, ama seçimlere odaklanmış siyasal bir gündemin Türkiye’nin gerçek sorunlarını ıskalama gibi bir riski beraberinde getirdiğini bilmek zorundayız”.

SİSTEMİ MAKYAJLA SÜRDÜRME ANLAYIŞI

“Sistemi belli makyajlarla, belli ambalajlarla yenileme arayışı var, düzeni özüne dokunmadan sürdürme girişimleri var. Öte yandan yeni bir başlangıç yapma, yani iktidarla birlikte bu tür iktidarları üreten düzenin temel unsurlarını da müzakere edip değiştirme politikası var. İşte biz bu ikinci politikayı değerlendiriyoruz. Yani; yoksulluğun da, inkarın da, savaş politikalarının da, sömürünün de, rantın da, talanın da, doğa katliamının da köklerini içeren bu düzeni değiştirme hedefini önümüze koymadan yeni bir başlangıcın mümkün olmayacağını anlatmak istiyoruz”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.