Müsriflik olmasın

YEREL 13.09.2021 - 17:38, Güncelleme: 13.09.2021 - 17:38
 

Müsriflik olmasın

Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarı binasının onarımında yaşanan bağış krizi ile ilgili rektörlük, bağış kullanılırken müsrifliğin önlenmesini amaçladıklarını söyledi.

HABERİMİZVAR – Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki Antalya Devlet Konservatuarı’nda yaşanan bağış krizine ilişkin rektörlük tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Konservatuar binası için 2020 yılında depreme dayanıksızlık raporu alındığı belirtilen açıklamada, öğrenci velileri tarafından bulunan destekçinin vereceğini söylediği 15 milyon liralık bağışın, ‘aracısız ve tamamen hedefe yönelik gerçekleşmesi, yine olası müsrif hareketlerin önlenerek şeffaf şekilde amacına ulaştırılması’ için çalışıldığı dile getirildi.   BAĞIŞÇI HENÜZ KARAR VERMEDİ   Yapılan açıklamada bağışçının henüz karar vermediği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Gündeme gelmiş olan olası bağış konusu duyulduktan sonra olası bağışçı ile temasa geçilmiştir. Olumlu görüşmeler olmasına rağmen daha önce de üniversitemize katkıları olan değerli hayırseverimiz bağış konusunda henüz kararını veremediğini, kesin karar sonrası bizimle temasa geçeceğini belirtmiştir. Kısacası bu denli önemli bir bağışın kabul edilmemesi doğru olmadığı gibi akla ve mantığa da uygun değildir.”   AMACIMIZ MÜSRİFLİĞİ ÖNLEMEK   Ana hedeflerinin olası bağışın aracısız ve tamamen hedefe yönelik gerçekleşmesi ve müsrifliğin önlenmesi olduğunun vurgulandığı açıklamada “Bağış olursa memnuniyet duyarız fakat olumsuz bir durumda da AÜ kendisine emanet edilen gençlerin, çocuklarımızın güvenliğini koruyacak güce muktedirdir. Devletimiz nezdinde konservatuvar binamızın durumu ile ilgili sürekli girişimler yapılmaktadır ve alınan yanıtlar olumludur” denildi.   BAĞIŞ KRİZİNDE NELER YAŞANDI?   Hakkında çürük raporu verilen AÜ Antalya Devlet Konservatuarı’nın onarılması için kendi aralarında 5 milyon lira toplayan öğrenci velileri, ayrıca 15 milyon lira bağış yapacak bir destekçi de bulmuştu. Öğrenci Velileri Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada, rektörlüğün bağışın döner sermayeye aktarılmasında ve bina yapımı dışında da kullanılmasında ısrarcı olması üzerine görüşmelerin kesildiği duyurulmuştu. Bu gelişmeler üzerine bir imza kampanyası başlatan öğrenci velileri, taleplerine halen bir yanıt alamadıklarını açıklamıştı. 
Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarı binasının onarımında yaşanan bağış krizi ile ilgili rektörlük, bağış kullanılırken müsrifliğin önlenmesini amaçladıklarını söyledi.

HABERİMİZVAR – Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki Antalya Devlet Konservatuarı’nda yaşanan bağış krizine ilişkin rektörlük tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Konservatuar binası için 2020 yılında depreme dayanıksızlık raporu alındığı belirtilen açıklamada, öğrenci velileri tarafından bulunan destekçinin vereceğini söylediği 15 milyon liralık bağışın, ‘aracısız ve tamamen hedefe yönelik gerçekleşmesi, yine olası müsrif hareketlerin önlenerek şeffaf şekilde amacına ulaştırılması’ için çalışıldığı dile getirildi.

 

BAĞIŞÇI HENÜZ KARAR VERMEDİ

 

Yapılan açıklamada bağışçının henüz karar vermediği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Gündeme gelmiş olan olası bağış konusu duyulduktan sonra olası bağışçı ile temasa geçilmiştir. Olumlu görüşmeler olmasına rağmen daha önce de üniversitemize katkıları olan değerli hayırseverimiz bağış konusunda henüz kararını veremediğini, kesin karar sonrası bizimle temasa geçeceğini belirtmiştir. Kısacası bu denli önemli bir bağışın kabul edilmemesi doğru olmadığı gibi akla ve mantığa da uygun değildir.”

 

AMACIMIZ MÜSRİFLİĞİ ÖNLEMEK

 

Ana hedeflerinin olası bağışın aracısız ve tamamen hedefe yönelik gerçekleşmesi ve müsrifliğin önlenmesi olduğunun vurgulandığı açıklamada “ Bağış olursa memnuniyet duyarız fakat olumsuz bir durumda da AÜ kendisine emanet edilen gençlerin, çocuklarımızın güvenliğini koruyacak güce muktedirdir. Devletimiz nezdinde konservatuvar binamızın durumu ile ilgili sürekli girişimler yapılmaktadır ve alınan yanıtlar olumludur” denildi.

 

BAĞIŞ KRİZİNDE NELER YAŞANDI?

 

Hakkında çürük raporu verilen AÜ Antalya Devlet Konservatuarı’nın onarılması için kendi aralarında 5 milyon lira toplayan öğrenci velileri, ayrıca 15 milyon lira bağış yapacak bir destekçi de bulmuştu. Öğrenci Velileri Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada, rektörlüğün bağışın döner sermayeye aktarılmasında ve bina yapımı dışında da kullanılmasında ısrarcı olması üzerine görüşmelerin kesildiği duyurulmuştu. Bu gelişmeler üzerine bir imza kampanyası başlatan öğrenci velileri, taleplerine halen bir yanıt alamadıklarını açıklamıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.