İlk turda tek adayla seçime gidilmeli

GÜNDEM 16.09.2021 - 12:58, Güncelleme: 16.09.2021 - 12:58
 

İlk turda tek adayla seçime gidilmeli

Cumhurbaşkanlığı seçimine tek adayla girilmesini doğru bulduğunu vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener “Adayın belirlenmesi sürecini ben tıkamayacağımı söyledim” dedi.

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mutlaka değişmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Kimse Tayyip Erdoğan’ın düşmanı değil. Bir günde atmak zorunda olduğu imza sayısı dahi şu andaki sistemin değişmesi için yeterli bir neden. Sistem getirdi, denendi ve ülkeyi uçurumun kenarına getirdi. Böyle bir sistem yer yüzünde yok. Bu sistemin başında olduğu ve bu sistemi istediği için önce Sayın Erdoğan değişecek. Destek istiyorsa bu mümkün değil” dedi. İLK ÖNCE ERDOĞAN DİLEKÇE VERİR Sözcü’den Deniz Zeyrek’e konuşan Akşener, “Diyelim ki Cumhurbaşkanlığı’nı muhalefetin adayı kazandı ama TBMM’de anayasa değişikliği yapacak çoğunluğu bulamadınız. O zaman sizin Cumhurbaşkanı da aynı yetkilerle mi görev yapacak?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Anayasa değiştirecek çoğunluğu da alacağız. (Çoğunluğu alamazsanız sorusu üzerine) Emin olun muhalefete düşmüş bir Tayyip Erdoğan, parlamenter sisteme geçme dilekçesini vermek için bizden evvel davranacaktır”. BEN ADAYLIK SÜRECİNİ TIKAMAM “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen CHP’lilerin konuşmasının doğru olmayacağını da belirten Akşener,  süreci farklılıkları değil, müşterekleri konuşarak götürmek niyetinde olduklarını anlattı ve ekledi: “Ben tek adayla (Erdoğan ve HDP adayının karşısında tek muhalefet adayı) gidilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum ve o adayın belirlenmesi sürecini ben tıkamayacağımı söyledim”.  
Cumhurbaşkanlığı seçimine tek adayla girilmesini doğru bulduğunu vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener “Adayın belirlenmesi sürecini ben tıkamayacağımı söyledim” dedi.

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mutlaka değişmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Kimse Tayyip Erdoğan’ın düşmanı değil. Bir günde atmak zorunda olduğu imza sayısı dahi şu andaki sistemin değişmesi için yeterli bir neden. Sistem getirdi, denendi ve ülkeyi uçurumun kenarına getirdi. Böyle bir sistem yer yüzünde yok. Bu sistemin başında olduğu ve bu sistemi istediği için önce Sayın Erdoğan değişecek. Destek istiyorsa bu mümkün değil” dedi.

İLK ÖNCE ERDOĞAN DİLEKÇE VERİR

Sözcü’den Deniz Zeyrek’e konuşan Akşener, “Diyelim ki Cumhurbaşkanlığı’nı muhalefetin adayı kazandı ama TBMM’de anayasa değişikliği yapacak çoğunluğu bulamadınız. O zaman sizin Cumhurbaşkanı da aynı yetkilerle mi görev yapacak?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Anayasa değiştirecek çoğunluğu da alacağız. (Çoğunluğu alamazsanız sorusu üzerine) Emin olun muhalefete düşmüş bir Tayyip Erdoğan, parlamenter sisteme geçme dilekçesini vermek için bizden evvel davranacaktır”.

BEN ADAYLIK SÜRECİNİ TIKAMAM

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen CHP’lilerin konuşmasının doğru olmayacağını da belirten Akşener,  süreci farklılıkları değil, müşterekleri konuşarak götürmek niyetinde olduklarını anlattı ve ekledi: “Ben tek adayla ( Erdoğan ve HDP adayının karşısında tek muhalefet adayı) gidilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum ve o adayın belirlenmesi sürecini ben tıkamayacağımı söyledim”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.