DİSK’in örgütlenmesi engellenemez

GÜNDEM 24.09.2021 - 14:24, Güncelleme: 24.09.2021 - 14:37
 

DİSK’in örgütlenmesi engellenemez

Muratpaşa Belediyesi’nde örgütlenen DİSK Genel-İş Sendikası’na üye işçilere istifa baskısı uygulandığı iddiaları üzerine açıklama yapan KESK Antalya Şubeler Platformu, “DİSK’in örgütlenmesi engellenemez” dedi.

haberimizvar..net- Muratpaşa Belediyesi bünyesinde çalışan DİSK Genel-İş Sendikası’na üye işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskı uygulandığı iddiaları üzerine açıklama yapan KESK Antalya Şubeler Platformu, “DİSK’in örgütlenmesi engellenemez” dedi. DİSK Genel İş Sendikası’nın bu konuda girişimlerde bulunup konuyu yargıya taşıdığı belirtilen açıklamada, “Muratpaşa Belediyesi yönetiminin DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na üye olan işçileri tehdit yoluyla üyesi bulundukları sendikadan istifa etmeye ve Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası’na üye olmaya zorladıkları yapılan açıklamalardan anlaşılmaktadır” denildi. YANDAŞ SENDİKA GERÇEĞİNİ BİLİYORUZ Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yine sendikadan istifa etmek istemeyen işçilerin işten çıkarılmakla tehdit edildiği, sürgüne gönderildiği, zorla e-devlet şifrelerinin alınarak sendikadan istifa işlemlerinin rızaları dışında gerçekleştirildiği yapılan açıklamalarda belirtilmektedir.  Sendikalı olmak ve özgür bir şekilde örgütlenmek işçilerin hakkıdır. Genel-İş üyesi işçilerin istifaya zorlanması, işveren tarafından başka bir sendikanın örgütlenmeye çalışılması, tehdit, baskı yıllardır örgütlenme önünde sıkça gördüğümüz işveren tutumudur. Yıllardır ülkeyi yöneten AKP iktidarının işçilerin mücadele birliğini önlemek için uyguladığı en belirgin taktiktir. Bizler kamu emekçileri olarak yandaş sendika gerçeğini çok iyi biliyoruz. Geçtiğimiz ayda yandaş sendika ile hükümet arasında imzalanan memur ve emeklileri ilgilendiren toplusözleşme bu alanda yaşadığımız son örnektir”. BELEDİYE YÖNETİMİ BUNDAN VAZGEÇSİN “Bu nedenle KESK olarak emek ve demokrasi mücadelesinde omuz omuza yol yürüdüğümüz DİSK’in örgütlenmesini kırmaya dönük her türden girişim karşısında sessiz kalamayız. Özellikle oy vererek seçtiğimiz belediyelerde bu türden yaklaşımlar asla kabul edilemez. Muratpaşa Belediyesi yetkilileri bu tür tutumdan vazgeçmeli ve baskı ve zorlamaya son vermelidir. DİSK Genel İş’in örgütlenmesi önünde engel oluşturmamalıdır. KESK Antalya Şubeler Platformu olarak DİSK Genel İş’in yanında olduğumuzu ve sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz”. 
Muratpaşa Belediyesi’nde örgütlenen DİSK Genel-İş Sendikası’na üye işçilere istifa baskısı uygulandığı iddiaları üzerine açıklama yapan KESK Antalya Şubeler Platformu, “DİSK’in örgütlenmesi engellenemez” dedi.

haberimizvar..net-  Muratpaşa Belediyesi bünyesinde çalışan DİSK Genel-İş Sendikası’na üye işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskı uygulandığı iddiaları üzerine açıklama yapan KESK Antalya Şubeler Platformu, “DİSK’in örgütlenmesi engellenemez” dedi. DİSK Genel İş Sendikası’nın bu konuda girişimlerde bulunup konuyu yargıya taşıdığı belirtilen açıklamada, “ Muratpaşa Belediyesi yönetiminin DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na üye olan işçileri tehdit yoluyla üyesi bulundukları sendikadan istifa etmeye ve Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası’na üye olmaya zorladıkları yapılan açıklamalardan anlaşılmaktadır” denildi.

YANDAŞ SENDİKA GERÇEĞİNİ BİLİYORUZ


Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yine sendikadan istifa etmek istemeyen işçilerin işten çıkarılmakla tehdit edildiği, sürgüne gönderildiği, zorla e-devlet şifrelerinin alınarak sendikadan istifa işlemlerinin rızaları dışında gerçekleştirildiği yapılan açıklamalarda belirtilmektedir. 
Sendikalı olmak ve özgür bir şekilde örgütlenmek işçilerin hakkıdır. Genel-İş üyesi işçilerin istifaya zorlanması, işveren tarafından başka bir sendikanın örgütlenmeye çalışılması, tehdit, baskı yıllardır örgütlenme önünde sıkça gördüğümüz işveren tutumudur. Yıllardır ülkeyi yöneten AKP iktidarının işçilerin mücadele birliğini önlemek için uyguladığı en belirgin taktiktir. Bizler kamu emekçileri olarak yandaş sendika gerçeğini çok iyi biliyoruz. Geçtiğimiz ayda yandaş sendika ile hükümet arasında imzalanan memur ve emeklileri ilgilendiren toplusözleşme bu alanda yaşadığımız son örnektir”.

BELEDİYE YÖNETİMİ BUNDAN VAZGEÇSİN

“Bu nedenle KESK olarak emek ve demokrasi mücadelesinde omuz omuza yol yürüdüğümüz DİSK’in örgütlenmesini kırmaya dönük her türden girişim karşısında sessiz kalamayız. Özellikle oy vererek seçtiğimiz belediyelerde bu türden yaklaşımlar asla kabul edilemez. Muratpaşa Belediyesi yetkilileri bu tür tutumdan vazgeçmeli ve baskı ve zorlamaya son vermelidir. DİSK Genel İş’in örgütlenmesi önünde engel oluşturmamalıdır. KESK Antalya Şubeler Platformu olarak DİSK Genel İş’in yanında olduğumuzu ve sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.