ABD’yle ilişkilerimiz böyle olmamalıydı

GÜNDEM 24.09.2021 - 15:15, Güncelleme: 24.09.2021 - 15:15
 

ABD’yle ilişkilerimiz böyle olmamalıydı

ABD ile ilişkilerin beklenen noktada olmadığını söyleyen Erdoğan, “Ben daha önceki ABD liderleriyle böyle bir sorun yaşamadım. Şu anda maalesef böyle bir durumdayız. ABD ile bizim münasebetimiz iki NATO üyesi olarak böyle olmamalı” dedi.

haberimizvar.net- Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı John Biden ile yaşanan soruna ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Biden’ı kast ederek, “Ben daha önceki ABD liderleriyle böyle bir sorun yaşamadım” ifadelerini kullanan Erdoğan, Rusya’ya da sıcak mesajlar verdi. GÖRÜŞMELER BEKLENEN NOKTADA DEĞİL Erdoğan şunları söyledi: “Biden’la görüşmeler beklenen noktada değil. Daha önceden hiçbir ABD lideri ile bu durumu yaşamadık. İki NATO ülkesi olarak daha farklı konumda olmamız gerekir. Beklenen noktada değilsek bunu da ifade etmek gerekir. Şu ana kadar ABD’li liderlerle böyle bir durum yaşamadık. Terör örgütleriyle ilgili mücadelede ABD, terör örgütlerine beklenenin çok üstünde destek veriyor. Mücadeleyi bırakın onlara yüklü miktarda araç gereç desteği veriyor.  Bu tür yaklaşımlar olunca dünya ile paylaşmamız gerekir”. PUTİN’DEN FARKLI YAKLAŞIM BEKLİYORUM  Çarşamba günü yapacağı Rusya ziyaretiyle ilgili de açıklama yapan Erdoğan, “Suriye’de rejim, maalesef ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. ABD orada da pek yok. İran var, Rusya var, biz varız. Buranın da bir barış havzasına dönmesi için benim Sayın Putin’den daha doğrusu Rusya’dan beklentilerim çok daha farklı. Zira Suriye’de rejim maalesef bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Sayın Putin’den, daha doğrusu Rusya’dan dayanışmamızın bir gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım” ifadelerini kullandı. PANDEMİ ÖNLEMLERİNDE TAVİZ VERMEYİZ Pandemi önlemlerinde taviz verilmeyeceğini belirten Erdoğan, “Alınacak tedbirler gerek halkımız gerek ortaöğretim ve üniversitelere yönelik çok farklı olmamalı. Bakanımla yaptığım görüşmede bunlardan da taviz veremeyiz diyor. Bilim Kurulu’nun maske konusunda bir hassasiyeti var. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Vefata önem veriyorum, vakaların da asgariye inmesine yönelik başat tedbirlerimiz olacak” dedi.  
ABD ile ilişkilerin beklenen noktada olmadığını söyleyen Erdoğan, “Ben daha önceki ABD liderleriyle böyle bir sorun yaşamadım. Şu anda maalesef böyle bir durumdayız. ABD ile bizim münasebetimiz iki NATO üyesi olarak böyle olmamalı” dedi.

haberimizvar.net- Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı John Biden ile yaşanan soruna ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Biden’ı kast ederek, “Ben daha önceki ABD liderleriyle böyle bir sorun yaşamadım” ifadelerini kullanan Erdoğan, Rusya’ya da sıcak mesajlar verdi.

GÖRÜŞMELER BEKLENEN NOKTADA DEĞİL

Erdoğan şunları söyledi: “Biden’la görüşmeler beklenen noktada değil. Daha önceden hiçbir ABD lideri ile bu durumu yaşamadık. İki NATO ülkesi olarak daha farklı konumda olmamız gerekir. Beklenen noktada değilsek bunu da ifade etmek gerekir. Şu ana kadar ABD’li liderlerle böyle bir durum yaşamadık. Terör örgütleriyle ilgili mücadelede ABD, terör örgütlerine beklenenin çok üstünde destek veriyor. Mücadeleyi bırakın onlara yüklü miktarda araç gereç desteği veriyor.  Bu tür yaklaşımlar olunca dünya ile paylaşmamız gerekir”.

PUTİN’DEN FARKLI YAKLAŞIM BEKLİYORUM 

Çarşamba günü yapacağı Rusya ziyaretiyle ilgili de açıklama yapan Erdoğan, “Suriye’de rejim, maalesef ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. ABD orada da pek yok. İran var, Rusya var, biz varız. Buranın da bir barış havzasına dönmesi için benim Sayın Putin’den daha doğrusu Rusya’dan beklentilerim çok daha farklı. Zira Suriye’de rejim maalesef bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Sayın Putin’den, daha doğrusu Rusya’dan dayanışmamızın bir gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

PANDEMİ ÖNLEMLERİNDE TAVİZ VERMEYİZ

Pandemi önlemlerinde taviz verilmeyeceğini belirten Erdoğan, “Alınacak tedbirler gerek halkımız gerek ortaöğretim ve üniversitelere yönelik çok farklı olmamalı. Bakanımla yaptığım görüşmede bunlardan da taviz veremeyiz diyor. Bilim Kurulu’nun maske konusunda bir hassasiyeti var. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Vefata önem veriyorum, vakaların da asgariye inmesine yönelik başat tedbirlerimiz olacak” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.