AKP’liler ‘Nemrut’ ismini sildiriyor

YAŞAM 24.09.2021 - 22:28, Güncelleme: 24.09.2021 - 22:28
 

AKP’liler ‘Nemrut’ ismini sildiriyor

Adıyaman’daki yol tabelalarında ‘Nemrut Dağı’ isminin beyaz boyayla silindiğini dile getiren Saygı Öztürk, bu uygulamanın Safvan Eğitim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticileri ve bazı AKP’li milletvekillerinin isteği üzerine yapıldığını söyledi.

HABERİMİZVAR – Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Adıyaman’da kurulan Safvan Eğitim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticileri ve bazı AKP’li milletvekillerinin baskısı sonucu Nemrut Dağı ismi yol tabelalarından teker teker silindiğini duyurdu. Öztürk bugünkü köşesinde, “Safvan Bin Muattal ile Nemrut adının birlikte yazılı olduğu tabelalarda artık ‘Nemrut’u göremezsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’de olduğu dönemde verilen maddi destekle Adıyaman’ın Samsat ilçesi sınırlarında yer alan, sahabe Safvan Bin Muattal hazretlerinin türbesinin bulunduğu yerde külliye yapılıyordu. Sahabe adına kurulan Safvan Eğitim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticileri ve bazı AKP’li milletvekillerinin baskısı sonucu Nemrut Dağı ismi yol tabelalarından teker teker silinmeye başlandı” diye yazdı.   BEYAZ BOYAYLA KAPATILIYOR   Öztürk yazısında şunları söyledi: “Turizm kenti Adıyaman’a giderken yollarda bulunan mavi renkli tabelalarda yer alan yazılarda Nemrut Dağı isminin üzerine beyaz boya sürülerek kapatılması, aynı güzergahta bulunan sahabe Safvan Bin Muattal yazısının kalması dikkat çekti. Sahabe Safvan Bin Muattal türbesi adına kurulan Safvan Eğitim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yetkililerinin, bazı siyasilere yaptığı ‘Nemrut’la aynı tabelada olmak istemiyoruz’ baskısı sonuç verdi. Böyle bir uygulama ile adı geçen Adıyamanlılardan, bu saçmalığa izin verenler ve tabelaları boyamak suretiyle Nemrut Dağı ismini silenler hakkında yasal işlem başlatılmasını isteyenler var. Ama açıkçası kimsenin sesi çıkmıyor”. (Haber Merkezi)    
Adıyaman’daki yol tabelalarında ‘Nemrut Dağı’ isminin beyaz boyayla silindiğini dile getiren Saygı Öztürk, bu uygulamanın Safvan Eğitim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticileri ve bazı AKP’li milletvekillerinin isteği üzerine yapıldığını söyledi.

HABERİMİZVAR – Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Adıyaman’da kurulan Safvan Eğitim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticileri ve bazı AKP’li milletvekillerinin baskısı sonucu Nemrut Dağı ismi yol tabelalarından teker teker silindiğini duyurdu. Öztürk bugünkü köşesinde, “Safvan Bin Muattal ile Nemrut adının birlikte yazılı olduğu tabelalarda artık ‘Nemrut’u göremezsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’de olduğu dönemde verilen maddi destekle Adıyaman’ın Samsat ilçesi sınırlarında yer alan, sahabe Safvan Bin Muattal hazretlerinin türbesinin bulunduğu yerde külliye yapılıyordu. Sahabe adına kurulan Safvan Eğitim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticileri ve bazı AKP’li milletvekillerinin baskısı sonucu Nemrut Dağı ismi yol tabelalarından teker teker silinmeye başlandı” diye yazdı.

 

BEYAZ BOYAYLA KAPATILIYOR

 

Öztürk yazısında şunları söyledi: “Turizm kenti Adıyaman’a giderken yollarda bulunan mavi renkli tabelalarda yer alan yazılarda Nemrut Dağı isminin üzerine beyaz boya sürülerek kapatılması, aynı güzergahta bulunan sahabe Safvan Bin Muattal yazısının kalması dikkat çekti. Sahabe Safvan Bin Muattal türbesi adına kurulan Safvan Eğitim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yetkililerinin, bazı siyasilere yaptığı ‘Nemrut’la aynı tabelada olmak istemiyoruz’ baskısı sonuç verdi. Böyle bir uygulama ile adı geçen Adıyamanlılardan, bu saçmalığa izin verenler ve tabelaları boyamak suretiyle Nemrut Dağı ismini silenler hakkında yasal işlem başlatılmasını isteyenler var. Ama açıkçası kimsenin sesi çıkmıyor”. (Haber Merkezi)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.