Kira fiyatlarından herkes şikayetçi

GÜNDEM 26.09.2021 - 15:26, Güncelleme: 26.09.2021 - 15:26
 

Kira fiyatlarından herkes şikayetçi

Yapılan kira anketine göre son dönemdeki fahiş artıştan Türkiye'nin tamamı şikayetçi. Ev kiralarının ‘çok yüksek’ veya ‘yüksek’ olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 96.5. Bu oran AKP seçmeninde yüzde 93.8. MHP’de ise yüzde 97.

haberimizvar.net-  Aksoy Araştırma tarafından haftalık olarak yayımlanan Türkiye Monitörü araştırmasının 38 hafta sonuçlarına göre, ev kiralarından herkes şikayetçi. Anket sonucuna göre, Türkiye’de ev kiralarının ‘çok yüksek’ veya ‘yüksek’ olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 96.5. Bu oran AKP seçmeninde bu oran yüzde 93.8. MHP’de ise yüzde 97 Ev kira ücretlerinin “olması gerektiği gibi” olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 3.1. Kira ücretlerinin “düşük” veya “çok düşük” olduğu görüşünü paylaşanların oranı yüzde 0.4 çıktı. “Sizce Türkiye’de ev kiraları ne düzeydedir?” sorusuna katılımcıların yüzde 79.1 “çok yükse”, yüzde 17.4 “yüksek” yanıtını verdi. Toplamda, yüzde 96.5 ev kiralarının “çok yüksek” veya “yüksek” olduğu söyledi. İKTİDAR SEÇMENİ DE YÜKSEK BULUYOR Araştırmada, seçmen bazında da sonuçlar yer aldı. Cumhur İttifakı’nın iki partisi olan AKP ve MHP seçmeni arasında da ev kira ücretlerinin “çok yüksek” veya “yüksek” olduğu görüşü hâkim. AKP seçmeninin yüzde 93.8’i kira ücretlerinin “çok yüksek” veya “yüksek” olduğunu belirtirken; yüzde 5.6’sı kira ücretleri “olması gerektiği gibi” dedi. Kira ücretlerinin “düşük” veya “çok düşük” olduğunu söyleyen AKP seçmeni oranı yüzde 0.5. MHP seçmeninin de yüzde 97’si kira ücretlerinin “çok yüksek” veya “yüksek” olduğunu söyledi. Kira ücretlerinin “olması gerektiği gibi” olduğu görüşünü paylaşan MHP seçmeninin oranı ise yüzde 3 seviyesinde. KİRALARI UYGUN BULAN HDP’Lİ HİÇ YOK CHP seçmeninin yüzde 98’i ev kiralarının “çok yüksek” veya “yüksek” olduğunu söylerken, kiraların “olması gerektiği gibi” olduğu görüşünü paylaşanların oranı yüzde 1.4 çıktı. İYİ Parti seçmeninin de yüzde 97’si ev kiralarının “çok yüksek” veya “yüksek” olduğu görüşünü paylaştı. Kira fiyatlarının “olması gerektiği gibi” olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 3.3. Kiraların ‘olması gerektiği gibi’ olduğunu düşünen HDP’li oranı sıfır çıktı. HDP seçmeninin yüzde 91.7’si ev kiralarının “çok yüksek”, 8.3’ü “yüksek” olduğu görüşünde. 
Yapılan kira anketine göre son dönemdeki fahiş artıştan Türkiye'nin tamamı şikayetçi. Ev kiralarının ‘çok yüksek’ veya ‘yüksek’ olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 96.5. Bu oran AKP seçmeninde yüzde 93.8. MHP’de ise yüzde 97.

haberimizvar.net-  Aksoy Araştırma tarafından haftalık olarak yayımlanan Türkiye Monitörü araştırmasının 38 hafta sonuçlarına göre, ev kiralarından herkes şikayetçi. Anket sonucuna göre, Türkiye’de ev kiralarının ‘çok yüksek’ veya ‘yüksek’ olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 96.5. Bu oran AKP seçmeninde bu oran yüzde 93.8. MHP’de ise yüzde 97 Ev kira ücretlerinin “olması gerektiği gibi” olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 3.1. Kira ücretlerinin “düşük” veya “çok düşük” olduğu görüşünü paylaşanların oranı yüzde 0.4 çıktı. “Sizce Türkiye’de ev kiraları ne düzeydedir?” sorusuna katılımcıların yüzde 79.1 “çok yükse”, yüzde 17.4 “yüksek” yanıtını verdi. Toplamda, yüzde 96.5 ev kiralarının “çok yüksek” veya “yüksek” olduğu söyledi.

İKTİDAR SEÇMENİ DE YÜKSEK BULUYOR

Araştırmada, seçmen bazında da sonuçlar yer aldı. Cumhur İttifakı’nın iki partisi olan AKP ve MHP seçmeni arasında da ev kira ücretlerinin “çok yüksek” veya “yüksek” olduğu görüşü hâkim.
AKP seçmeninin yüzde 93.8’i kira ücretlerinin “çok yüksek” veya “yüksek” olduğunu belirtirken; yüzde 5.6’sı kira ücretleri “olması gerektiği gibi” dedi. Kira ücretlerinin “düşük” veya “çok düşük” olduğunu söyleyen AKP seçmeni oranı yüzde 0.5. MHP seçmeninin de yüzde 97’si kira ücretlerinin “çok yüksek” veya “yüksek” olduğunu söyledi. Kira ücretlerinin “olması gerektiği gibi” olduğu görüşünü paylaşan MHP seçmeninin oranı ise yüzde 3 seviyesinde.

KİRALARI UYGUN BULAN HDP’Lİ HİÇ YOK

CHP seçmeninin yüzde 98’i ev kiralarının “çok yüksek” veya “yüksek” olduğunu söylerken, kiraların “olması gerektiği gibi” olduğu görüşünü paylaşanların oranı yüzde 1.4 çıktı. İYİ Parti seçmeninin de yüzde 97’si ev kiralarının “çok yüksek” veya “yüksek” olduğu görüşünü paylaştı. Kira fiyatlarının “olması gerektiği gibi” olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 3.3. Kiraların ‘olması gerektiği gibi’ olduğunu düşünen HDP’li oranı sıfır çıktı. HDP seçmeninin yüzde 91.7’si ev kiralarının “çok yüksek”, 8.3’ü “yüksek” olduğu görüşünde. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.