E-devlet ne zaman emekli olacağınızı söylüyor

GÜNDEM 02.10.2021 - 13:27, Güncelleme: 02.10.2021 - 13:27
 

E-devlet ne zaman emekli olacağınızı söylüyor

E-devlet’te hizmete alınan ‘Çalışma Hayatım’ uygulaması ile iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi işlemler bir arada yer alıyor.

haberimizvar.net-  E-devlet’te “Çalışma Hayatım” adıyla yeni bir bütünleşik hizmet çalışması başlatıldı. Yeni hizmete alınan uygulamada iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatına dair tüm iş ve işlemler bir arada yer alıyor. ‘Çalışma Hayatım’da Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR ve SGK hizmetleri bulunuyor. EMEKLİLER VE ÇALIŞANLAR İÇİN Emekliler “Emeklilik İşlemleri” modülünden 4A, 4B, 4C aylık bilgilerini, aylık kesintilerini, bir aylık maaş tercihlerini, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu belge alma işlemlerini, banka ve adres değişikliği taleplerini, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulama ve iade başvurusu gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor. Çalışanlar ise çalışan modülünden 4A, 4B, 4C tescil bilgilerine erişebiliyor. Ne zaman emekli olabileceğini, 4C bordro, dil tazminatı, 4A/4B iş göremezlik ödemesi bilgilerini sorgulayabiliyor. Şahıs ödemeleri, esnaf ve sanatkar sicil/oda bilgileri ve iş yeri kaydı/borcu yoktur belgesi sorgulama/doğrulama hizmetleri alabiliyor.  TEDAVİ BİLGİLERİ DE VERİLİYOR ‘Çalışma Hayatım’da ayrıca sağlık güvencesi hak sahipliği, tedavi bilgileri, reçete bilgileri, ilaç kullanım süreleri, optik cam/çerçeve, diş protez hakkı ve medikal malzeme bilgileri, istirahat raporu, İŞKUR kayıt bilgileri, iş ilanları ve başvuruları, kurs/program ilanları, SGK borçları ve yapılandırma, MEB, YÖK, öğrenci ve mezuniyet bilgileri, mesleki yeterlilik belge bilgileri işlemleri yapılabilecek.  
E-devlet’te hizmete alınan ‘Çalışma Hayatım’ uygulaması ile iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi işlemler bir arada yer alıyor.

haberimizvar.net-  E-devlet’te “Çalışma Hayatım” adıyla yeni bir bütünleşik hizmet çalışması başlatıldı. Yeni hizmete alınan uygulamada iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatına dair tüm iş ve işlemler bir arada yer alıyor. ‘Çalışma Hayatım’da Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR ve SGK hizmetleri bulunuyor.

EMEKLİLER VE ÇALIŞANLAR İÇİN

Emekliler “ Emeklilik İşlemleri” modülünden 4A, 4B, 4C aylık bilgilerini, aylık kesintilerini, bir aylık maaş tercihlerini, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu belge alma işlemlerini, banka ve adres değişikliği taleplerini, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulama ve iade başvurusu gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor. Çalışanlar ise çalışan modülünden 4A, 4B, 4C tescil bilgilerine erişebiliyor. Ne zaman emekli olabileceğini, 4C bordro, dil tazminatı, 4A/4B iş göremezlik ödemesi bilgilerini sorgulayabiliyor. Şahıs ödemeleri, esnaf ve sanatkar sicil/oda bilgileri ve iş yeri kaydı/borcu yoktur belgesi sorgulama/doğrulama hizmetleri alabiliyor. 

TEDAVİ BİLGİLERİ DE VERİLİYOR

‘Çalışma Hayatım’da ayrıca sağlık güvencesi hak sahipliği, tedavi bilgileri, reçete bilgileri, ilaç kullanım süreleri, optik cam/çerçeve, diş protez hakkı ve medikal malzeme bilgileri, istirahat raporu, İŞKUR kayıt bilgileri, iş ilanları ve başvuruları, kurs/program ilanları, SGK borçları ve yapılandırma, MEB, YÖK, öğrenci ve mezuniyet bilgileri, mesleki yeterlilik belge bilgileri işlemleri yapılabilecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.