AKP’den fahiş fiyatlara makyaj

EKONOMİ 06.10.2021 - 17:53, Güncelleme: 06.10.2021 - 17:53
 

AKP’den fahiş fiyatlara makyaj

AKP’nin fahiş gıda fiyatları nedeniyle hazırladığı yeni perakende düzenlemesinde e-ticaretle uğraşanlara vergi muafiyeti, süpermarket ombudsmanlığı, kozmetik satışının yasaklanması ve pazar gücünü kötüye kullanmanın engellenmesi gündeminde.

haberimizvar.net- AKP, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için bir perakende düzenlemesini hayata geçirmeyi planlıyor. Düzenlemenin e-ticaret, zincir market, küçük esnaf ve vatandaşa ucuz ürün ulaştırmayı kapsayan dört ayağı olacak. Düzenlemeyle zincir marketlerin otoyol kenarlarında kurulması hedefleniyor. AK Parti kaynakları, şu anda mahalle aralarında bulunan marketlerin mevcut durumlarının korunacağını söylüyor. E-ticaret ile uğraşanlara ise bazı alanlarda vergi muafiyeti getirileceği de konuşulanlar arasında.  KOZMETİK VE KIRTASİYE SATILMAYACAK  Sabah’tan Eda Işık, Barış Şimşek ve Mustafa Kaya’nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin sayısının artacağını söylemesinin ardından diğer yandan perakende düzenlemesi ile vatandaşın ucuz ürüne ulaşmasının sağlanması hedefleniyor. Düzenlemede, bin 500 metrekareden küçük olan zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye ürünlerinin satışının yasaklanacağı konuşuluyor.  ‘SÜPERMARKET OMBUDSMANLIĞI’ GELİYOR  Çalışma kapsamında, ‘süpermarket ombudsmanlığı’ sistemi de değerlendiriliyor. Ayrıca, düzenleme ile perakendeciler ve tedarikçiler tedarik sözleşmeleri yapacak. Pazarlama maliyetleri ve raftan çıkarma işleri mevzuata uygun hale getirilecek. Mevzuat ihlali durumunda süpermarket ombudsmanı devreye girecek. Soruşturma ve ceza süreçlerini yönetecek.  
AKP’nin fahiş gıda fiyatları nedeniyle hazırladığı yeni perakende düzenlemesinde e-ticaretle uğraşanlara vergi muafiyeti, süpermarket ombudsmanlığı, kozmetik satışının yasaklanması ve pazar gücünü kötüye kullanmanın engellenmesi gündeminde.

haberimizvar.net- AKP, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için bir perakende düzenlemesini hayata geçirmeyi planlıyor. Düzenlemenin e-ticaret, zincir market, küçük esnaf ve vatandaşa ucuz ürün ulaştırmayı kapsayan dört ayağı olacak. Düzenlemeyle zincir marketlerin otoyol kenarlarında kurulması hedefleniyor. AK Parti kaynakları, şu anda mahalle aralarında bulunan marketlerin mevcut durumlarının korunacağını söylüyor. E-ticaret ile uğraşanlara ise bazı alanlarda vergi muafiyeti getirileceği de konuşulanlar arasında.

 KOZMETİK VE KIRTASİYE SATILMAYACAK

 Sabah’tan Eda Işık, Barış Şimşek ve Mustafa Kaya’nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin sayısının artacağını söylemesinin ardından diğer yandan perakende düzenlemesi ile vatandaşın ucuz ürüne ulaşmasının sağlanması hedefleniyor. Düzenlemede, bin 500 metrekareden küçük olan zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye ürünlerinin satışının yasaklanacağı konuşuluyor.

 ‘SÜPER MARKET OMBUDSMANLIĞI’ GELİYOR

 Çalışma kapsamında, ‘süper market ombudsmanlığı’ sistemi de değerlendiriliyor. Ayrıca, düzenleme ile perakendeciler ve tedarikçiler tedarik sözleşmeleri yapacak. Pazarlama maliyetleri ve raftan çıkarma işleri mevzuata uygun hale getirilecek. Mevzuat ihlali durumunda süper market ombudsmanı devreye girecek. Soruşturma ve ceza süreçlerini yönetecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.