THK Başkanı ikinci kez yargıya başvurdu

GÜNDEM 06.10.2021 - 19:33, Güncelleme: 06.10.2021 - 19:33
 

THK Başkanı ikinci kez yargıya başvurdu

THK Kayyım Başkanı Aşçı, 36 gündür istifasına dair bir karar çıkmamasının ardından ikinci kez yargıya başvurdu. Aşçı’nın başvurusunda “Çekilme talepli dilekçemi ivedilikle karara bağlayın” talebinde bulunduğu öğrenildi.

haberimizvar.net- Türk Hava Kurumu (THK) Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, 36 gün önce istifa etmek için yargıya başvurmuştu. Yargıdan henüz bir karar çıkmaması üzerine Aşçı’nın “Çekilme talepli dilekçemi ivedilikle karara bağlayın” diyerek yeniden başvurduğu öğrenildi.  ORMANLAR YANARKEN DÜĞÜNE GİTTİ  Ağustos ayındaki büyük orman yangınları sürecinde Aşçı, yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Aşçı’nın yangınların yaşandığı sırada “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” sözleri tepki toplamıştı. Yangın sırasında THK uçaklarının kullanılmaması da tepkileri daha fazla yükseltmişti. Aşçı’nın uçaklar için “Şu anda kullanılabilir 6 uçak var. Fakat şu anda bakımları yapılmadığı için hazır değiller” açıklaması ise kamuoyunda ve siyasette tansiyonu yükseltmişti.  LİNÇ KAMPANYASINA KURBAN EDİLDİM  Cenap Aşçı, 1 Eylül’deki istifa dilekçesinde, “Hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında pek çok mecra THK’yi ve özellikle şahsımı odağa koymuş, linç kampanyasına kurum ve ziyadesiyle şahsım kurban edilmek istenmiştir. Kurumu batıranlar, bunlarla hareket eden mihraklar ve maalesef bu kişilerin yalan ve iftiralarının peşinden gidenlerin haksız itham ve saldırıları da devam etmektedir. Etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak Medeni Kanunun 477’inci maddesi uyarında kayyumluk görevimden çekilmek istediğimi bildirir, sayın mahkemenizden bu madde uyarından kayyumluk görevinden ayrılmam hususunda gereğini arz ederim” ifadelerini kullanmıştı.  
THK Kayyım Başkanı Aşçı, 36 gündür istifasına dair bir karar çıkmamasının ardından ikinci kez yargıya başvurdu. Aşçı’nın başvurusunda “Çekilme talepli dilekçemi ivedilikle karara bağlayın” talebinde bulunduğu öğrenildi.

haberimizvar.net- Türk Hava Kurumu (THK) Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, 36 gün önce istifa etmek için yargıya başvurmuştu. Yargıdan henüz bir karar çıkmaması üzerine Aşçı’nın “Çekilme talepli dilekçemi ivedilikle karara bağlayın” diyerek yeniden başvurduğu öğrenildi.

 ORMANLAR YANARKEN DÜĞÜNE GİTTİ

 Ağustos ayındaki büyük orman yangınları sürecinde Aşçı, yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Aşçı’nın yangınların yaşandığı sırada “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” sözleri tepki toplamıştı. Yangın sırasında THK uçaklarının kullanılmaması da tepkileri daha fazla yükseltmişti. Aşçı’nın uçaklar için “Şu anda kullanılabilir 6 uçak var. Fakat şu anda bakımları yapılmadığı için hazır değiller” açıklaması ise kamuoyunda ve siyasette tansiyonu yükseltmişti.

 LİNÇ KAMPANYASINA KURBAN EDİLDİM

 Cenap Aşçı, 1 Eylül’deki istifa dilekçesinde, “Hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında pek çok mecra THK’yi ve özellikle şahsımı odağa koymuş, linç kampanyasına kurum ve ziyadesiyle şahsım kurban edilmek istenmiştir. Kurumu batıranlar, bunlarla hareket eden mihraklar ve maalesef bu kişilerin yalan ve iftiralarının peşinden gidenlerin haksız itham ve saldırıları da devam etmektedir. Etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak Medeni Kanunun 477’inci maddesi uyarında kayyumluk görevimden çekilmek istediğimi bildirir, sayın mahkemenizden bu madde uyarından kayyumluk görevinden ayrılmam hususunda gereğini arz ederim” ifadelerini kullanmıştı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.