Vali seraları gezdi

GÜNDEM 07.10.2021 - 15:12, Güncelleme: 07.10.2021 - 15:12
 

Vali seraları gezdi

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Aksu İlçesi'nde faaliyet gösteren fide ve tohum üreten firmaları ziyaret etti. Firmaların üretim faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, "Tarımdaki tecrübelerimizi Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriyle geliştirip, tarımsal üretimde verim ve kaliteyi arttırmaya devam etmeliyiz" dedi.

haberimizvar.net- Vali Yazıcı, Antalya'nın turfanda sebzecilik ve narenciye deposu Aksu İlçesi'nde 2001 yılından bu yana fidecilik üzerine faaliyet gösteren Hasan Ünal'ın sahibi olduğu şirketi ziyaret etti. Aşılı fide üretiminde Türkiye'nin öncü kuruluşlarından olduklarını vurgulayan firma sahibi Ünal, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan tescilli Ar-Ge merkezi olan üretim tesislerinde fidecilik ve tohumculuk üzerine üretim yaptıkları bilgisini verdi. Şirket yetkilileri, merkezin yıllık 25 milyon fide üretim kapasitesi ve 4.000 metrekare laboratuvar alanı ile doku üretiminde Türkiye'nin en büyük tesisine sahip olduğu ve 140 dönümlük alanda 700 personeliyle 500'e yakın ürün grubunda Ar-Ge çalışması yapıldığı bilgisini verdi.  Özellikle aşılı patlıcan ve aşılı karpuz fidelerini Türkiye'de ilk kez üreten firma olduklarını söyleyen şirket yetkilileri, bu konuda çiftçileri de sürekli bilgilendirdiklerini ifade etti.   "Antalya turizm kadar tarımıyla da ön plana çıkan bir şehir" diyen Vali Yazıcı, turizm ve sanayide olduğu gibi tarımda da Antalya'nın öncü firmalarını görmenin kendisini mutlu ettiğini belirtti.  Tarımsal üretimde verim ve kaliteyi arttırılmasına dikkat çeken Vali Yazıcı, şöyle konuştu:  "Bu firmalarımız öncülüğünde yapılacak Ar-Ge çalışmalarıyla çeşitliliği sağlayarak dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalıyız. Bu tecrübemizi geliştirmek için daha çok çalışmaya daha çok Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vermeye devam edeceğiz. Turizmin ve tarımın daha da gelişmesi için tüm paydaşlarımızla ortak projeler ve çalışmalar düzenleyerek, şehrimizi hep birlikte daha ileriye taşıyacağız."  Vali Yazıcı daha sonra, Hakan Tayfun Aydın'ın sahibi olduğu Bombus Arısı üretimin yapıldığı merkezi ziyaret etti ve bilgi aldı. Seraların doğal işçileri olan Bombus Arısı'nın eskiden ithal edilirken artık ihraç edildiği belirten Aydın, 2017 yılında 20.834 koloni ihraç edilirken 30 Eylül 2021 tarihi itibariyle ihraç edilen koloni sayısının 46.267 olduğunu söyledi.  Bombus Arısı'nın tarımın öncü şehri Antalya için önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, "Daha önce yurt dışından ithal ettiğimiz bir ürünü artık biz ihraç ediyoruz. Yerli ve milli üretim yapan bütün firmalarımızın yanında olmaya onları desteklemeye devam edeceğiz. Tarımın öncü şehri Antalya'da yenilikçi çalışmalarla üretmeye, şehrimize değer kazandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.  Vali Ersin Yazıcı, son ziyaretini ise hibrit tohumlar üzerine Ar-Ge çalışmaları yapan ve 32 ülkeye ihracat gerçekleştirilen özel bir firmaya yaptı. Firma sahibi Mehmet Yapıcı, detaylı bilgi aktardı. Vali Yazıcı, zorlu geçen pandemi sürecinde tarımın ve üretmenin öneminin daha da iyi anlaşıldığını belirtti. Vali Yazıcı, "Üretemiyorsanız her şey boş. Tarımın ne kadar stratejik bir sektör olduğu bu dönemle daha iyi anlaşıldı" şeklinde konuştu.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Aksu İlçesi'nde faaliyet gösteren fide ve tohum üreten firmaları ziyaret etti. Firmaların üretim faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, "Tarımdaki tecrübelerimizi Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriyle geliştirip, tarımsal üretimde verim ve kaliteyi arttırmaya devam etmeliyiz" dedi.

haberimizvar.net- Vali Yazıcı, Antalya'nın turfanda sebzecilik ve narenciye deposu Aksu İlçesi'nde 2001 yılından bu yana fidecilik üzerine faaliyet gösteren Hasan Ünal'ın sahibi olduğu şirketi ziyaret etti. Aşılı fide üretiminde Türkiye'nin öncü kuruluşlarından olduklarını vurgulayan firma sahibi Ünal, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan tescilli Ar-Ge merkezi olan üretim tesislerinde fidecilik ve tohumculuk üzerine üretim yaptıkları bilgisini verdi. Şirket yetkilileri, merkezin yıllık 25 milyon fide üretim kapasitesi ve 4.000 metrekare laboratuvar alanı ile doku üretiminde Türkiye'nin en büyük tesisine sahip olduğu ve 140 dönümlük alanda 700 personeliyle 500'e yakın ürün grubunda Ar-Ge çalışması yapıldığı bilgisini verdi.

 Özellikle aşılı patlıcan ve aşılı karpuz fidelerini Türkiye'de ilk kez üreten firma olduklarını söyleyen şirket yetkilileri, bu konuda çiftçileri de sürekli bilgilendirdiklerini ifade etti.

  "Antalya turizm kadar tarımıyla da ön plana çıkan bir şehir" diyen Vali Yazıcı, turizm ve sanayide olduğu gibi tarımda da Antalya'nın öncü firmalarını görmenin kendisini mutlu ettiğini belirtti.

 Tarımsal üretimde verim ve kaliteyi arttırılmasına dikkat çeken Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

 "Bu firmalarımız öncülüğünde yapılacak Ar-Ge çalışmalarıyla çeşitliliği sağlayarak dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalıyız. Bu tecrübemizi geliştirmek için daha çok çalışmaya daha çok Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vermeye devam edeceğiz. Turizmin ve tarımın daha da gelişmesi için tüm paydaşlarımızla ortak projeler ve çalışmalar düzenleyerek, şehrimizi hep birlikte daha ileriye taşıyacağız."

 Vali Yazıcı daha sonra, Hakan Tayfun Aydın'ın sahibi olduğu Bombus Arısı üretimin yapıldığı merkezi ziyaret etti ve bilgi aldı. Seraların doğal işçileri olan Bombus Arısı'nın eskiden ithal edilirken artık ihraç edildiği belirten Aydın, 2017 yılında 20.834 koloni ihraç edilirken 30 Eylül 2021 tarihi itibariyle ihraç edilen koloni sayısının 46.267 olduğunu söyledi.

 Bombus Arısı'nın tarımın öncü şehri Antalya için önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, "Daha önce yurt dışından ithal ettiğimiz bir ürünü artık biz ihraç ediyoruz. Yerli ve milli üretim yapan bütün firmalarımızın yanında olmaya onları desteklemeye devam edeceğiz. Tarımın öncü şehri Antalya'da yenilikçi çalışmalarla üretmeye, şehrimize değer kazandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 Vali Ersin Yazıcı, son ziyaretini ise hibrit tohumlar üzerine Ar-Ge çalışmaları yapan ve 32 ülkeye ihracat gerçekleştirilen özel bir firmaya yaptı. Firma sahibi Mehmet Yapıcı, detaylı bilgi aktardı. Vali Yazıcı, zorlu geçen pandemi sürecinde tarımın ve üretmenin öneminin daha da iyi anlaşıldığını belirtti. Vali Yazıcı, "Üretemiyorsanız her şey boş. Tarımın ne kadar stratejik bir sektör olduğu bu dönemle daha iyi anlaşıldı" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.