HDP’den CHP’ye ‘tutum belgesi’ ziyareti

SİYASET 08.10.2021 - 01:22, Güncelleme: 08.10.2021 - 01:22
 

HDP’den CHP’ye ‘tutum belgesi’ ziyareti

Demokrasi Tutum Belgesi’yle ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere HDP’den bir heyet CHP’yi ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, CHP ile yapılan görüşmenin “çok pozitif ve olumlu” olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- HDP, 27 Eylül’de açıkladığı tutum belgesi üzerinde görüş alışverişinde bulunmak için siyasi partilere ziyaret başlattı. İlk ziyaret CHP’ye yapıldı. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP MYK Üyesi Tuncer Bakırhan ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’dan oluşan heyet CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile görüştü. Twitter hesabından açıklama yapan Oğuz Kaan Salıcı, “HDP heyeti, Genel Merkezimizi ziyaret ederek, Demokrasi Tutum Belgesi’ni sundu. Ziyarette Demokrasi Tutum Belgesi üzerine görüş alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.   DEVA, GELECEK VE SAADET SIRADA   Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, HDP heyeti tutum belgesini aynı heyetle yarın DEVA Partisi’ne daha sonra da Gelecek ve Saadet Partisi’ne götürecek. İYİ Parti’den ise bir randevu talebinde bulunulmadığı öğrenildi. HDP STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Bakırhan, “27 Eylül’de açıkladığımız tutum belgesini başta siyasi partiler olmak üzere sendika, emek örgütleri, inanç grupları gibi toplumun örgütlü farklı kesimleri ile paylaşacağız. Amacımız tutum belgesini anlatmak, onların eleştiri ve düşüncelerini almak. 84 milyonu ilgilendiren sorunlar ve bunlara dair çözüm önerilerimizi konuşmak istiyoruz” dedi. Bakırhan açıkladıkları tutum belgesi ile ilgili toplumun farklı kesimlerinden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını, CHP ile yapılan görüşmede de “çok pozitif ve olumlu” olarak değerlendirildiğini söyledi. 
Demokrasi Tutum Belgesi’yle ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere HDP’den bir heyet CHP’yi ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, CHP ile yapılan görüşmenin “çok pozitif ve olumlu” olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- HDP, 27 Eylül’de açıkladığı tutum belgesi üzerinde görüş alışverişinde bulunmak için siyasi partilere ziyaret başlattı. İlk ziyaret CHP’ye yapıldı. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP MYK Üyesi Tuncer Bakırhan ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’dan oluşan heyet CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile görüştü. Twitter hesabından açıklama yapan Oğuz Kaan Salıcı, “ HDP heyeti, Genel Merkezimizi ziyaret ederek, Demokrasi Tutum Belgesi’ni sundu. Ziyarette Demokrasi Tutum Belgesi üzerine görüş alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

 

DEVA, GELECEK VE SAADET SIRADA

 

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, HDP heyeti tutum belgesini aynı heyetle yarın DEVA Partisi’ne daha sonra da Gelecek ve Saadet Partisi’ne götürecek. İYİ Parti’den ise bir randevu talebinde bulunulmadığı öğrenildi. HDP STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Bakırhan, “27 Eylül’de açıkladığımız tutum belgesini başta siyasi partiler olmak üzere sendika, emek örgütleri, inanç grupları gibi toplumun örgütlü farklı kesimleri ile paylaşacağız. Amacımız tutum belgesini anlatmak, onların eleştiri ve düşüncelerini almak. 84 milyonu ilgilendiren sorunlar ve bunlara dair çözüm önerilerimizi konuşmak istiyoruz” dedi. Bakırhan açıkladıkları tutum belgesi ile ilgili toplumun farklı kesimlerinden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını, CHP ile yapılan görüşmede de “çok pozitif ve olumlu” olarak değerlendirildiğini söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.