Körler derneğinden baston çağrısı

GÜNDEM 15.10.2021 - 16:32, Güncelleme: 15.10.2021 - 16:32
 

Körler derneğinden baston çağrısı

Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi'nce, ‘Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü'nde Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

haberimizvar.net- Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi, trafikte beyaz bastona dikkat çekmek için tüm dünyada kutlanan 15 Ekim ‘Dünya Beyaz Baston’ Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü'nde basın açıklaması yaptı. Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Rahim Ezgi, “Beyaz baston görme engelli bireyin kimliği ile eşdeğerdir. Bağımsızlık sembolüdür" dedi.  Beyaz bastonun görme engelli bireyin özgürce hareket edebilmesini sağladığını belirten Rahim Ezgi, şöyle devam etti: “Görme engelli bireyin hayatının en önemli parçası olan beyaz baston şehir planlamasının doğru ve erişilebilir olmasıyla ancak anlam ifade edebilir. Erişilebilir olmayan kaldırımlar, yollar, tüm açık alanlar beyaz baston kullanımını zorlaştırmaktadır. Kaldırım planlamasının yanlış olması nedeniyle yapılan, hissedilebilen klavuz çizgileri, görme engelli bireye faydadan çok zarar vermektedir."  Antalya’nın görme engelliler için erişilebilir bir kent olması için anayasa ve yasaların uygulanmasının yeterli olduğunu ifade eden Rahim Ezgi, taleplerini şöyle sıraladı:  “Tüm karşıdan karşıya geçiş noktalarında sesli ışık sisteminin uygulanmasını istiyoruz. Toplu taşıma araçlarında sesli anons sisteminin doğru bir şekilde etkin kullanılmasını istiyoruz. Karayolları ve Trafik kanununa bağlı yönetmelikte beyaz bastonun daha çok yer almasını istiyoruz. Sürücü kurslarında beyaz bastonun daha çok yer almasını istiyoruz. Her araçta beyzbol sopası yerine bir adet beyaz bastonun bulunmasını istiyoruz. Farkındalığın artırılması için okullarda beyaz bastonun anlatılmasını istiyoruz. Lütuf değil, saygı istiyoruz. Biz Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi olarak, toplum tarafından fark edilmek istiyoruz."  Beyaz bastonun önemine dikkat çekmek için Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Ahmet Kayahan ve Ayça Ordu’nun, #beyazbastonufarkedin sloganıyla bir kamu spotunu hazırladığını belirten Rahim Ezgi, Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi’nin sosyal medya hesaplarında yayımlanan bu kamu spotunun yayılması için duyarlı yurttaşların paylaşmasını talep etti. Destekte bulunmak isteyenler #beyazbastonufarkedin çalışmasına @6noktaantalya Instagram hesabı üzerinden erişim sağlayabiliyor.
Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi'nce, ‘Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü'nde Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

haberimizvar.net- Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi, trafikte beyaz bastona dikkat çekmek için tüm dünyada kutlanan 15 Ekim ‘Dünya Beyaz Baston’ Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü'nde basın açıklaması yaptı. Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Rahim Ezgi, “Beyaz baston görme engelli bireyin kimliği ile eşdeğerdir. Bağımsızlık sembolüdür" dedi.

 Beyaz bastonun görme engelli bireyin özgürce hareket edebilmesini sağladığını belirten Rahim Ezgi, şöyle devam etti: “Görme engelli bireyin hayatının en önemli parçası olan beyaz baston şehir planlamasının doğru ve erişilebilir olmasıyla ancak anlam ifade edebilir. Erişilebilir olmayan kaldırımlar, yollar, tüm açık alanlar beyaz baston kullanımını zorlaştırmaktadır. Kaldırım planlamasının yanlış olması nedeniyle yapılan, hissedilebilen klavuz çizgileri, görme engelli bireye faydadan çok zarar vermektedir."

 Antalya’nın görme engelliler için erişilebilir bir kent olması için anayasa ve yasaların uygulanmasının yeterli olduğunu ifade eden Rahim Ezgi, taleplerini şöyle sıraladı:

 “Tüm karşıdan karşıya geçiş noktalarında sesli ışık sisteminin uygulanmasını istiyoruz. Toplu taşıma araçlarında sesli anons sisteminin doğru bir şekilde etkin kullanılmasını istiyoruz. Karayolları ve Trafik kanununa bağlı yönetmelikte beyaz bastonun daha çok yer almasını istiyoruz. Sürücü kurslarında beyaz bastonun daha çok yer almasını istiyoruz. Her araçta beyzbol sopası yerine bir adet beyaz bastonun bulunmasını istiyoruz. Farkındalığın artırılması için okullarda beyaz bastonun anlatılmasını istiyoruz. Lütuf değil, saygı istiyoruz. Biz Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi olarak, toplum tarafından fark edilmek istiyoruz."

 Beyaz bastonun önemine dikkat çekmek için Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Ahmet Kayahan ve Ayça Ordu’nun, #beyazbastonufarkedin sloganıyla bir kamu spotunu hazırladığını belirten Rahim Ezgi, Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi’nin sosyal medya hesaplarında yayımlanan bu kamu spotunun yayılması için duyarlı yurttaşların paylaşmasını talep etti. Destekte bulunmak isteyenler #beyazbastonufarkedin çalışmasına @6noktaantalya Instagram hesabı üzerinden erişim sağlayabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.